Ötösre vizsgázott a Makó a Vác ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 16. 14:59
A Makó FC együttese Magyar György csapatkapitány vezérletével fölényes sikert aratott a Vác-Újbuda ellen a labdarúgó NB II Keleti csoportjának utolsó őszi fordulójában. Hiába tették szorossá a mérkőzést a vendégek az első félidő hajrájában, a Maros-partiak a második játékrészben hengereltek.


LABDARÚGÓ NB II KELETI CSOPORT, 15. FORDULÓ:
MAKÓ FC – VÁC-ÚJBUDA LTC 5-1 (2-1)
Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 400 néző. Vezette: Szabó (Szpisják, Butkai).
MAKÓ: Halász – Rakonczai, Szamosszegi, Molnár V., Gévai (Győri, 64.) – Podonyi, Varga R. (Csamangó, 80.), Magyar, Bány – Schreiber (Hadár, 80.), Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János
VÁC-ÚJBUDA: Horváth G. – Gáspár, Laki, Tányéros – Vidra (Hirt, 55.), Kovács P., Farkas P., Horváth T. – Vén – Margitics (Rob, 38.), Bánáti. Vezetőedző: Tóth János
Gólszerző: Magyar (17., 30.), Podonyi (46.), Szamosszegi (52.), Varga R. (66.) ill. Bánáti (45.)
Sárga lap: Horváth T. (78.)

 

Két csalódott csapat összecsapására került sor a bajnokság 15. fordulójában, hiszen a Makó a Ferencváros, a Vác pedig a DVSC-DEAC csapata ellen szenvedett vereséget az előző körben. A tabella alapján is volt miért hajtaniuk, a találkozó előtt mindössze két pont volt a különbség a csapatok között.

 

Az első lövést a hazaiak eresztették meg, a házi gólkirály Maróti próbálkozását biztosan védte Horváth kapus. A következő nagy helyzetet már nem hibázták el a makóiak, Bány hatalmas bedobását Magyar bólintotta a jobb alsóba. A találat meghozta a csapatkapitány kedvét, annyira, hogy fél óra elteltével 22 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt, megduplázva ezzel saját és csapata góljait.

 

Cserélt a vendégcsapat, Rob Kornél állt be Margitics helyére. A változtatás majdnem egyből eredményre vezetett, a csatár passzát Kovács Péter lőtte kapura laposan, ám Halász a kapufára ütötte a próbálkozást. A félidő utolsó percében szépített a Vác: egy védelmi hiba után Rob beadását Kovács tette vissza az öt és feles magasságában, Bánáti pedig ballal a léc alá vágta a labdát.

 

A második félidő egy gyors góllal indult, jobb oldali beadás után a makói Podonyi lőtt tíz méterről nagy erővel a hálóba. Kedvet kaptak a hazaiak: a megzavarodott váci védelem asszisztálása mellett Magyar beadását Szamosszegi közelről fejelte a vendégkapuba, így már három gól volt a Maros-partiak előnye.

 

Ez sem volt azonban elég Kolozsvári János csapatának, tovább rohamoztak, és ez a 66. percben ismét gólhoz vezetett: Bány jobb oldali szögletét Varga R. csúsztatta szépségdíjas mozdulattal a hálóba. Helyzetekben a hajrá sem szűkölködött, újabb gól azonban nem született (Bány kapufáig jutott), így a Makó FC végül 5-1-es siker aratott.

EDZŐSZEMMEL:
Kolozsvári János: Minden jó, ha a vége jó. Zűrös félévünk volt, most lesz időnk rendezni a sorokat.
Tóth János: Ma nem nekem kell elnézést kérnem a csapat teljesítménye miatt, remélem tiszta a fiúk lelkiismerete. Egyelőre nem vagyunk felkészülve a sorozatterhelésre.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu