Labdarúgó NB II, Keleti csoport: Szolnokon nyert a Békéscsaba

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 15:51
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának záró fordulójában a Békéscsaba látogatott Szolnokra. Alacsony színvonalú első félidő után megérdemelt 2-1-es győzelmet arattak a vendégek, a gyengén játszó Tisza-partiak felett. Valószínű, a hazai csapatból több játékosnak ez volt a búcsúmérkőzése, ugyanis a télen 3-4 új futballista érkezése várható Szolnokon.


NB II, KELETI CSOPORT, 15. FORDULÓ:
SZOLNOKI MÁV-MONDI – BÉKÉSCSABAI ELŐRE 1912 SE 1-2 (0-0)
Szolnok, 100 néző. Vezette: Gyarmati, (Márton, Varga F.)
SZOLNOK: Rézsó — Urbán-Szabó, Antal, Balogh, Szalai (Freud 56.) — Hegedűs, Mile, Zana (Bozori 46.) Kiss K. — Szabó T., Kotula. Vezetőedző: Vágó Attila
BÉKÉSCSABA: Máthé (Schvarcz 57.) - Szenti, Brlázs, Tóth-Kovács, Horváth T. - Rubus, Ladányi (Okos 31.), Kovács D., Ursz (Bernáth 78.) - Pozsár, Szeverényi. Vezetőedző: Kiss János
Gólszerző: Pozsár (52.), Bozori (61.), Brlázs (83.)
Sárga lap: Kovács D.(61.), Brlázs (91.)

 

Néhány hazai játékosnak különösen fontos volt a szombati meccs, hiszen ez volt az utolsó lehetőség, hogy bizonyítsák, helyük van a keretben. A télen ugyanis 3-4 minőségi játékos érkezhet, s a tulajdonossal történő értékelés után, némelyeknek távozniuk kell a Tiszaligetből.

 

Eseménytelen mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, a kapuk csak elvétve kerültek veszélybe, jobbára a két 16-os között folyt a játék. Az első hazai helyzetre közel húsz percet kellett várni, ám a hazai csatárok elügyetlenkedték az ígéretes lehetőséget.

 

A MÁV fokozatosan vette át a játék irányítását egyre többször jutottak el Máthé kapuja előterébe ám igazi gólveszélyt nem jelentettek.

 

A találkozó színvonaláról mindent elmond az a tény, hogy kapura tartó lövést egyáltalán nem jegyezhettünk fel, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

 

Az első valamirevaló helyzetnél rögtön zörgött a hazaiak hálója. Kovács Dániel remekül ment el a baloldalon, beadását a Csabaiak házi gólkirálya Pozsár Gábor értékesítette. 0-1.

 

A gól után megélénkült a találkozó, a hazaiak egyre nagyobb erővel támadtak. Az 57. percben a vendégek kapusa Máthé megsérült, Schvarcz állt a helyére.

 

A mérkőzés 61. percében góllá érett a MÁV fölénye Kiss K. baloldali beadását a csereként beálló Bozori váltotta gólra, kiegyenlítve ezzel csapata hátrányát. 1-1.

 

A 70. percben Szabó T. lépett ki a védők között elhúzta a labdát a kivetődő kapus mellett, aki kibillentette a csatárt az egyensúlyából ám ő talpon maradt, így a visszafutó védők szögletre szereltek.

 

A 83.percben eldőlt a három pont sorsa Brlázs harcolt a hazaiak kapuja előtt, majd 15 m-ről ballal a kapu jobb felső sarkába bombázott. 1-2.

 

A helyzeteiből eggyel többet kihasználó viharsarkiak meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet arattak a Tisza-partján.

EDZŐSZEMMEL
Vágó Attila: – Gyengén játszottunk, Szabó kihagyott ziccere eldöntötte a mérkőzést.
Kiss János: – Úgy néz ki, hogy nekünk az idegenbeli pálya a hazai. Úgy érzem, többet tettünk a győzelemért, mint a Szolnok és megérdemelten nyertünk.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu