Labdarúgó NB II, Keleti csoport: bedarálta a Ceglédet a Bakta

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 15:20
Utolsó bajnoki mérkőzésükön léptek pályára a csapatok az NB II Keleti csoportjában szombat délután. Szerencsére az időjárás és a pálya talaja kifogástalan volt a késő őszi időpont ellenére is, így minden adott volt a hazai pályán remekül szereplő Baktalórántháza és az idei szezonban ugyancsak vitézkedő Cegléd számára, hogy egy jó mérkőzést játszanak a záró fordulóban.


 

LABDARÚGÁS, NB II. KELETI CSOPORT 15. FORDULÓ
Baktalórántháza VSE – Ceglédi VSE 3-0 (2-0)
Baktalórántháza, 200 néző Vezette: Pető Péter (Varga Zs., Rendek I.)
Baktalórántháza: Sándor – Bodnár (Szenes 61.),Tolnai, Vágó, Mező – Kozma A. (Illés L. 47.), Kozma J. (Szabó M. 81.), Szilágyi, Illés Gy. – Szabó R., Marics. Vezetőedző: Kovács János.
Cegléd: Járvás – Kenderes, Buzás (Kecskeméti 67.), Villányi, Ramos – Horváth D., Fehér B. (Leskó 75.), Szabó Z., Barna – Selei, Medgyesi. Vezetőedző: Soós Imre.
Gól: Szabó R. (41., 44.), Illés L. (56. 11-esből)
Sárga lap: Bodnár (24.), Vágó (59.), Illés L. (84.) illetve Fehér B. (14.), Barna (55.)

 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, az első perctől kezdődően érezhető volt, hogy mindkét csapat győzelemmel szeretne búcsúzni közönségétől. A csapatok a középpályán gyűrték egymást, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első félidő vége felé aztán Selei révén megszerezhette volna a vezetést a Cegléd, de Sándor kapus hatalmas bravúrral hárította az egyedül kapura törő vendégjátékos lövését.

 

Aztán ami az egyik oldalt kimaradt, az a másikon bement. Szögletrúgást végeztek el a hazaiak, amire Szabó Róbert érkezett kitűnő ütemben a rövid saroknál és Járvás kapust megelőzve a kapuba fejelt. Még mielőtt felocsúdhatott volna a vendég ceglédi csapat a gól okozta sokkból, ismét középkezdéshez készülődhettek Soós Imre tanítványai. Ezúttal balról végeztek el szögletet a hazaiak, a befejezéshez ismét Szabó Róbert érkezett és máris kettővel vezetett a Baktalórántháza.

 

A második játékrészben a vendégek hatalmas offenzívába kezdtek és egy kapufáig el is jutottak, de illés László révén a hazaiak növelték az előnyüket. A Marics buktatásáért megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette a hazai csapat tízese. Ugyanez nem mondható el a másik oldalról, mivel Barna felvágásáért a ceglédiek is büntetőhöz jutottak, de Selei büntetőjét – aki ugyancsak tízes mezben játszott – Sándor kapus óriási bravúrral hárította. A hátralévő időben a hazaiak felszabadultan futballozhattak, míg a tabellán előkelő helyet elfoglaló Pest megyei csapat görcsösen próbált kozmetikázni az eredményen – sikertelenül.

 

A Baktalórántháza, ősszel megszerzett 19 pontjából 18-at otthonában szerzett, így a szabolcsi csapatról elmondható, hogy valóban előnyt jelent számára a hazai pálya.

 

EDZŐSZEMMEL:
Kovács János: Gratulálok a csapatnak. Mai teljesítményünkkel felraktuk az idei őszi szereplésünkre a koronát.
Soós Imre: Kár, hogy a végét elrontottuk. Sajnos még büntetőből sem tudtunk a kapuba találni, ezért úgy gondolom, ha három napig játszunk, sem tudtunk volna a kapuba találni.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu