Labdarúgó, Nyugati csoport: a Dunaújváros a szünet előtt döntött

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 15:02
Az utolsó előtt DFC alaposan meglepte a nyolcadik helyezett Győrt, miután már az első félidőben eldöntötték a meccs sorsát a Nagy Tibor edzette hazaiak. A Fejér megyeiek Nagy Attila góljával szereztek vezetést, amire a győriek Csermelyi találatával még válaszoltak, de Micskó és Facskó gólja a győzelmet jelentette. A győriek Kiss góljával csak felzárkózni tudtak ellenfelükhöz, végül 3-2-re kikaptak.


LABDARÚGÁS, NB II NYUGATI CSOPORT, 15. FORDULÓ:
DUNAÚJVÁROSI FC – GYŐRI ETO II 3-2 (3-1)
Dunaújváros, 400 néző. Vezette: Szűts Gergely (Oláh G., Farkas B.)
DFC: Bartus (Kálmán, 55.) – Szabó G., Facskó B., Pénzes, Rátkai (Heffler N., 55.) – Nagy A., Szauter – Fröhlich, Micskó (Csorba, 88.), Nagy I. – Simpson. Vezetőedző: Nagy Tibor
GYŐRI ETO II: Molnár P. – Dorogi, Tóth M., Szemerei, Vető – Copa, Klement, Kiss M. (Berde, 38.), Sánta (Gál, 46.) – Csermelyi, Pákolicz (Kiss Sz., 26.) Vezetőedző: Klement István
Gólszerzők: Nagy A. (16.), Micskó (37.) Facskó (49.) ill. Csemelyi (31.), Kiss (88.)


Nem sok jóra számíthattak a mérkőzés előtt a dunaújvárosiak, hiszen a tabella utolsó előtti helyén álló gárdához a középmezőny stabil tagjának mondható Győr látogatott.

Ám a nagyobb gondot a rengeteg hazai sérült okozta. Nem csoda, hogy a mérkőzés előtt Nagy Tibor, a DFC vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy ezúttal nem ő, hanem az orvos állítja össze a kezdőcsapatot…

 

S éppenséggel az sem a Nagy-csapat malmára hajtotta a vizet, hogy Kelement István tanítványai rúgták a legtöbb gólt idén a bajnokságban...

A rossz előjelek ellenére nem kellett sokat várni a hazai vezetés megszerzésére, hiszen Nagy Attila gólja tudtára adta a vendégeknek: nem adja olcsón a bőrét a hazai egylet. Sokáig azonban nem örülhetett a vendéglátó csapat, hiszen a Győr Csermelyi góljával egyenlíteni tudott, de ezzel el is lőtték a puskaporukat a zöld-fehérek.

Még a szünet előtt ismét megszerezte a vezetést a Dunaújváros, ezúttal Micskó volt eredményes, mi több, a lefújás előtt az apróbb sérüléssel bajlódó Facskó is betalált Molnár kapujába, s máris 3-1-et mutatott az eredményjelző. A Győrt szemmel láthatóan meglepte a DFC bátor támadójátéka, erre aztán nem voltak felkészülve a kisalföldiek, akik ha tehették, azért veszélyesen támadták a piros-fehérek kapuját. Az első játékrészben nem sok eredménnyel…

Fordulás után egy sokkal agresszívabb Győr futott ki a pályára, de a Dunaújváros is precízen megszervezte a védelmét. Ami feltűnő volt, hogy a vendégek többször próbáltak a szélen Facskó Balázsék mögé kerülni, de ezen a délutánon nem sok átütő erő volt a Győrben.

Gyűrte, gyömöszölte egymást a két együttes a második 45 percben, de a hazaiak – ha másként nem ment – egyszerű megoldásokat választva akadályozták meg a Győrt a támadásépítésben, inkább kontrákra rendezkedtek be, az ETO-nak viszont nem tetszett ez a harcmodor. Bár Kiss révén csak közelebb tudtak férkőzni ellenfelükhöz, a sajtot már nem hagyta kiénekelni a szájából az Újváros.

Összességében elmondható, hogy a Dunaújváros megérdemelt győzelmet aratott a győriek ellen, s a kívülálló nem mondta volt meg, hogy a vendégek a találkozó előtt kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint a Duna-partiak.

EDZŐSZEMMEL:
Nagy Tibor: - Sokat tettünk ezért a három pontért, ami így nagyon értékes nekünk. Egész héten sérülések hátráltatták a munkánkat, edzeni is alig tudtunk emiatt, így különösen fontos volt számunkra, hogy megmutassuk: nem adjuk fel!
Klement István: - A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, s a szünet után hiába rohantunk az eredmény után, már nem tudtunk fordítani. Csalódott vagyok, nem ezt vártam.





 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu