Labdarúgó NB II, Keleti csoport: Binder büntette a kis MTK-t

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 15:53
Csakúgy, mint egy héttel korábban Cegléden, ezúttal is Binder Ciprian volt a Kazincbarcika nyerőembere. Az MTK-tartalék elleni összecsapást több góllal is megnyerhette volna a borsodi gárda, de számos lehetőséget elhibáztak a hazai játékosok. Binder viszont egy büntetőt értékesített, ezzel a KBSC győzelemmel zárta az őszt.


NB II, Keleti csoport, 15. forduló
Kazincbarcikai SC – MTK II 1-0 (0-0)
Kazincbarcika, 500 néző. Vezette: Takács (L.Tóth, Papp F.)
Kazincbarcika: Botló – Hanász, Bányai, Kovács R., Sebők – Debreceni (Kovács P., 51.), Kerékgyártó, Olasz (Engi, 81.), Kerekes (Zimányi, 51.) – Binder, Stevica. Edző: Koleszár György.
MTK II: Horváth A. – Vági, Ladiszlai, Kornis, Présinger – Gál, Hauser (Hajdú, 46.), Busai, Kis R. – Molnár M. (Kákonyi, 58.), Szabó L. (Nagy T., 68.). Edző: Simon Antal.
Gólszerző: Binder (70., 11-esből)
Kiállitva: Présinger (70.)

 

Győzelemmel búcsúzott saját közönségétől szombaton délután a Kazincbarcika futballcsapata. A látottak alapján az észak-borsodiak nagyobb arányban is legyőzhették volna a fiatal MTK tartalékjait, de a fővárosiak egészen a hetvenedik percig állták a KBSC rohamait.


Már az ötödik percben előnyhöz juthatott volna Koleszár György gárdája, de a ziccerben kilépő Binder rossz megoldást választott – lövés helyett cselezett ziccerben –, így ekkor még érintetlen maradt a fővárosiak hálója. Ezután a kapuk ritkán forogtak veszélyben, viszont a két tizenhatos között kőkemény párharcok tarkították a találkozót. A barcikaiak az első játékrész utolsó negyedórájában többször is megdolgoztatták Horváth Andrást, de az MTK kapusa állta a sarat, így gólnélküli döntetlennel zárult az első játékrész.


A fordulás után még nagyobb nyomás nehezedett a kék-fehérek fiataljaira, de Stevica és Kerékgyártó is hibázott, amikor odaért a kapu elé. Ettől függetlenül érezhető volt, hogy a hatalmas mezőnyfölényben futballozó KBSC előbb-utóbb megszerzi a vezetést. Húsz perccel a lefújás előtt Kerékgyártó tört be a jobbszélen a tizenhatoson belülre, ahol a vendégek csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani. A jogosan megítélt büntetőt Binder higgadtan, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte, 1-0. A büntető előtt ráadásul Présinger szövegelt a játékvezetőnek, amiért Takács egyből felmutatta számára a piros lapot.


A gól – és emberhátrányba került MTK-tartalék az utolsó bő negyedórára már képtelen volt megújulni. Sőt, a Kazincbarcika akár nagyobb gólarányú győzelmet is arathatott volna, ha az adódó lehetőségek közül még egyet-kettőt kihasznál. Nem tették a hazaiak, viszont a lefújás után így is joggal örülhettek a három pont megszerzésének. A KBSC egy szép őszt, győzelemmel zárt, a sárga-kék klub drukkerei is elégedettek lehettek a szezonzárással.

EDZŐSZEMMEL:
Koleszár György: - Szép őszt zártunk, mind a bajnokságban, mind a Magyar-kupában. Megemelem a kalapomat a csapat előtt.
Simon Antal: - A büntető – amiből a gól született – szerintem jogtalan volt, egyébként játékban a Kazincbarcika egyértelműen fölénk nőtt.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu