Labdarúgó NB II, Nyugati csoport: nehezen nyert otthon a Bányász

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 15:16
Szoros mérkőzésen győzte le idei utolsó ellenfelét a Tatabánya. A bajnokságban közepesen teljesítő Bányász már az első negyedórában két góllal vezetett. A Baja együttese több helyzetet kihagyott, de a pontszerzés a hatalmas helyzetek és negyed óra emberelőny ellenére sem sikerült.


NYUGATI CSOPORT, 15. FORDULÓ:
FC Tatabánya - Bajai SE 3-2 (3-1)
Tatabánya, 600 néző, vezette: Farkas Á. (Ortó, Márkus)
Tatabánya: Dénes – Almási, Vámosi (Nagy Cs., 71.), Mátyus, Gellér – Kollár, Farkas V., Vass N., Kertész P. (Jakab R., 66.) – Flores, Dombai V. (Nagy R., 82.). Vezetőedző: Octavio Zambrano.
Baja: Baranyai – László M. (Gyenei, 65.), Mitasz, Zsók, Jenei (Rozsi, 68.) – Trucz, Hernády Késmárki, 85.), Lógó, Papp P. – Nagy E., Da Silva. Vezetőedző: Goretich Gábor.
Gólszerzők: Gellér (7.), Flores (12.), Dombai (36.), ill. Da Silva (18.), Nagy E. (67.)
Sárga lap: Gellér (41.), Vass N. (52.), Papp P. (81.), Flores (84.), Zsók (93.)
Piros lap: Vass N. (76.)


Győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól az NB II-es bajnokságba a nyáron kiesett Tatabánya. Octavio Zambrano vezetőedző együttese a szezonban bemutatott valamennyi erényét, illetve hibáját felvonultatta a bajaiak elleni találkozón, amelynek rögtön az elején két gólt is szereztek a „bányászok”. Mindkét gólban benne volt a vendégek védelme, illetve kapusa.

 

A 7. percben Kollár Dániel szögletét követően Dombai Viktor fejelt vissza az alapvonaltól, Mátyus János a felső lécre stukkolt, végül a harmadik labdába érő tatabányai, Gellér Gábor szerezte fejjel két lépésről meg az első hazai találatot. A 12. percben Jesus Flores gólja ha lehet még potyább volt. A mexikói a visszaérkező védő, Zsók József és a kapuból kilépő Baranyai István között egyszerűen elpiszkálta a labdát, ami így a jobb alsó sarokba gurult.

 

Hamarosan váratlanul szépített a Baja gárdája. A 18. percben Da Silva Riberio előbb hatalmas luftot rúgott az ötösön, majd miután előtte maradt a labda, felállt és két lépésről a jopbb alsó sarokba gurított.

 

A Tatabánya rákapcsolt: előbb Vámosi Csaba, majd Vass Norbert lövését is védenie kellett a kapusnak. Fél óra elteltével mégis a Baja egyenlíthetett volna, Nagy Ervin azonban ziccert hibázott. A hazaiak újabb gólt szereztek. Vass középre ívelését Dombai Viktor lőtte közelről a jobb felső sarokba.

 

A második félidőt az elsőhöz hasonló lendülettel kezdte a Bányász, ám a helyzetek kimaradtak. A vendégek erőre kaptak, és sorra dolgozták ki helyzeteiket. Előbb Lógó Zsolt fejelt közelről Dénes kezébe, majd Nagy Előd közeli fejessel a szépítő gólt is megszerezte.

 

A 74. percben Da Silva ismét egyenlíthetett volna, ám a ziccer kimaradt. A 76. percben Vass egy ártalmatlan szabálytalanság miatt megkapta második sárga lapját, ezért Farkas játékvezető kiállította.

 

Nehéz negyedóra várt a Tatabánya csapatára, ám a Zambrano-legénység kibekkelte a hátralévő időt.

EDZŐSZEMMEL:
Octavio Zambrano: - Voltak meccseink, amelyeken jól futballoztunk, de nem szereztünk pontot. Ma bármi megtörténhetett volna, de sikerült megtartani az előnyünket és ennek örülök.
Goretich Gábor: - Sajnos, csak a második félidőben kezdtünk el igazán futballozni, ma nemcsak az ellenféllel kellett megküzdenünk.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu