Az első helyen telel a Ferencváros

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 15:04
Győzelemmel zárta az őszi szezont a Ferencváros labdarúgócsapata, miután az NB II Keleti csoportjának 15. fordulójában 4-0-ra nyert Vecsésen. Bobby Davison együttese már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert Pölöskei Péter és Zsivóczky Norbert góljai révén, majd a második játékrész elején Dragóner Attila és Fülöp Noel tovább növelte a zöld-fehérek előnyét. Az FTC első helyen zárja az őszt.


 

NB II, KELETI CSOPORT, 15. FORDULÓ:
VECSÉS – FERENCVÁROS 0-4 (0-2)
Vecsés, 2500 néző, vezette: Berger (Forgács, Sebestyén)
VECSÉS: Kovács B. – Máj, Hungler, Kiskapusi, Molnár D. (Búza, 46.) – Molnár I., Mészáros, Csillag (Hoffmann, 63.), Lukács – Králik (Faragó, 46.), Folmer. Játékosedző: Pisont istván
FTC: Williams – Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Lamine, Morrison, Zsivóczky (Tóth B., 62.) – Pölöskei (Pisanjuk, 46.), Shaw. Vezetőedző: Bobby Davison.
Gólszerző: Pölöskei (28.), Zsivóczky (43.), Dragóner (48.), Fülöp (86.).
Sárga lap: Kiskapusi (79.) ill. Pisanjuk (77.)

A maga módján történelmi mérkőzésre került sor Vecsésen, ugyanis a Ferencváros most először lépett pályára az NB II-ben a Pest megyei városban. Az eddigi meccseket ugyanis nem engedték Vecsésen megrendezni az illetékesek.

Az első játékrész elején kevés helyzetet lehetett feljegyezni, akkor is az FTC veszélyeztetett, főleg pontrúgások révén.

A 26. percben azonban már góllá érett a vendégek addig meddőnek bizonyuló mezőnyfölénye: Szkukalek Igor energikusan tört előre, Pölöskei Péterhez passzolt, aki nem sokat teketóriázott, a tizenhatos vonalához érve kilőtte a bal felső sarkot.

A gól után mezőnyjáték folyt a pályán, nem veszélyeztették egymás kapuját a csapatok. Ám a 43. percben újra maga mögül kellett kibányásznia a labdát Kovács Balázsnak, ugyanis Zsivóczky Norbert 20 méteres, balösszekötő helyéről elcsavart szabadrúgását bizony jócskán elnézte a kapus.

A Vecsés támadójátéka az egész félidőben veszélytelen volt, jellemző, hogy Williams kapusnak csak egy-két előreívelést kellett lehúznia.

Alig kezdődött el a második félidő, és újabb gólt kapott a hazai csapat: egy jobb oldali szögletre Dragóner érkezett, és nagy erővel fejelt a jobb sarokba. Ezzel végképp elment a hajó…

Az újabb találat végleg megnyugtatta a vendégeket, akik ezután már nem koncentráltak eléggé a befejezéseknél, de győzelmüket így sem fenyegette veszély. Sőt, a hajrában Fülöp gyönyörű gólja még biztosabbá tette a vendégek sikerét.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu