Harc Koeman figyelő szemei előtt

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 16. 22:00
Rangadók nélkül, mégis izgalmasnak ígérkező összecsapásokkal következik az élvonalbeli magyar labdarúgó-bajnokság 23. fordulója. Ha más nem is, az biztosan doppingolhatja az itthon játszó futballistáinkat, hogy Erwin Koeman szövetségi kapitány két mérkőzést is élőben tekint meg a hétvégén. A kettő közül az egyik a péntek esti MTK-Fehérvár meccs, amelyen két, hullámvölgyben lévő csapat találkozik egymással a Hidegkuti-stadionban. Érdekes lehet ezen kívül a bajnoki címre törő Debrecen angyalföldi vendégjátéka és a listavezető Újpest Kaposvár elleni csatája is.


Újabb botrány. Fel se tűnik már, hiszen mégiscsak a magyar futballról van szó. A Fehérvár (hol van már az a híres Videoton…) nem elég, hogy nem úgy szerepel, ahogy azt megálmodták játékosai és vezetői, de még a bírókkal is pörölnie kell. Nem kellene, de pöröl.

Jobb esetben csak úgy szólt volna a hír, hogy a székesfehérváriak 2-0-ra kikaptak hazai pályán a Budapest Honvédtól. Hogy mégsem így lett, arról a piros-kékek vezetősége szerint nemcsak és kizárólag a mérkőzés játékvezetője, Bognár Tamás, de egyenesen az MLSZ tehet. A bajnokin Koller Ákost és Horváth Gábort a sporttárs ugyanis kiszórta a meccs második félidejében. A Berzi Sándor és Mezey György szakmai irányítása alatt lévő klub szerint azonban „felsőbb utasításra” befolyásolják negatív irányban a mérkőzéseiket.

A vádló interjúk mit sem értek, a két kiváló hátvédet két találkozóra elmeszelték. Így az MTK ellen várhatóan vagy másodrangú légiósok, vagy rutintalan fiatalok pótolhatják majd a két alapembert. Ami talán jó hír lehet a fehérvári szurkolóknak, hogy a szemsérüléséből lassacskán felépülő Dvéri Zsolt akár vissza is térhet a csapatba. Az NB III-as együttesben ugyanis már pályára lépett a hétvégén.

A másik oldalon Garami József helyzete sem könnyű. Két olyan játékosát kell nélkülöznie, akik valószínűleg bármelyik élvonalbeli csapatba beférnének. Mladen Lambulics combsérülése miatt, az irányító Kanta József pedig oldalszalag-húzódása okán kénytelen oldalról figyelni a társakat.

A két felet doppingolhatja azonban Erwin Koeman jelenléte, aki előre bejelentette, hogy két bajnokit is a helyszínről követ majd szemmel. Az egyik a Hungária körúti meccs, a másik az edzőt váltó Nyíregyháza fővárosi vendégjátéka a kupaelődöntőben a Siófokot megverő Honvéd otthonában.

A Debrecen és az Újpest pedig folytatja a versenyfutást. Nem meglepetés: a bajnoki címért. A lilák Kaposváron, míg a hajdúságiak a Vasas otthonában igyekeznek megszerezni a kötelezőnek ítélt három pontot. Talán nehezebb dolga lesz a Lokinak, hiszen a Mészöly Géza vezette piros-kékek borzalmas sorozatot zárnának le. Az angyalföldiek öt meccs óta nyeretlenek, négy vereség és egy döntetlen a mérlegük. Ki más ellen mutatnák meg, mit tudnak, ha nem a Debrecen ellen?

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ:
  • MTK Budapest - FC Fehérvár péntek, 19:00
  • Kaposvári Rákóczi - Újpest FC szombat, 15:00
  • Budapest Honvéd - Nyíregyháza Spartacus szombat, 19:00
  • REAC - BFC Siófok szombat, 19:00
  • Diósgyőri VTK - Győri ETO FC szombat, 19:00
  • Paksi FC - Zalaegerszegi TE szombat, 19:00
  • Kecskeméti TE-Ereco - Haladás szombat, 20:00
  • Vasas - DVSC-TEVA vasárnap, 15:30

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu