Több magyar a mezőnyben, indul a WSOP!

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 31. 00:00
Véget ért a hosszú várakozás, az élő legenda Doyle Brunson kiejtette a mágikus szavakat: „Shuffle up and deal”, ezzel kezdetét vette a WSOP (World Series of Poker), idei versenysorozata Las Vegasban, a Rio All Suite Hotel & Kaszinóban. Másfél hónapon keresztül 55 versenyszámban mérhetik össze tudásukat a világ legjobbjai, a hőn áhított karkötőkért, garantálva az állandó izgalmakat. Ráadásul mivel a magyar versenyzők is szép számmal képviseltetik magukat, végképp nem érdemes kihagyni a sorozatot.


A WSOP ötlete egy bizonyos Tom Moore nevű úriembertől származik, aki 1968-ban még meghívásos rendszerben indította el a sorozatot, majd 1970-től már mai formájában zajlottak a tornák. Az azóta eltelt idő alatt a WSOP a világ legnagyobb pókerrendezvényévé nőtte ki magát és idén már 55 versenyszám szerepel a programban, lefedve a póker teljes spektrumát.

 

Játékosok tízezrei (!) ülnek asztalhoz a 47 nap alatt, azonban csak nagyon kevesen térhetnek haza az óriási presztízst és elismerést jelentő karkötőkkel.

 

A sorozat igazi szépsége az, hogy a világ legkülönbözőbb tájairól, teljesen eltérő háttérrel rendelkező játékosok érkeznek, mégis minden egyes induló azonos feltételekkel kezd, ugyanakkora esélye van elhódítani a karkötőt, mint bárki másnak.

 

Ennek megfelelően az idei kiírás is garantáltan bővelkedik majd meglepetésekben. Legalább olyanokban, mint amelyet tavaly, a mindössze 21 éves Steve Billirakis ért el, aki a teljes ismeretlenségből, a WSOP legfiatalabb győztesévé lépett elő, miután megnyerte az 5000 dolláros mixed Hold’em tornát.

 

Hasonló bravúrt hajtott végre 2003-ban az addig talán csak barátai által ismert Chris Moneymaker is, aki mindössze 39 dolláros nevezési díjú szatelitversenyről indulva lett a főverseny bajnoka.

 

Ha már szóba került a főverseny, mindenképp meg kell említenünk a legnagyobb változást ebben az évben. Ugyanis ez a versenyszám július 14-én a 10. helyen kieső játékosnál félbeszakad és csak november 9-én folytatódik. A döntés hátterében a televíziós társaságok állnak, amelyek így lényegesen nagyobb nézettséget tudnak elérni.

 

A Las Vegas-i sorozaton nyolc magyar játékos részvételére biztosan számíthatunk. Közülük is ki kell emelnünk Tóth Richárdot, aki úgy tervezi, hogy minden egyes versenyen részt vesz, amire pénzéből és energiájából futja.

 

A további magyar kiutazó játékosok a következők: Karkus András (Bani), Andrejkovics Milán, a nemrég San Joséban győzelmet arató Kwaysser Valdemár Ákos (Luigi), és a jelenleg vízumproblémákkal küszködő, de továbbra is reménykedő Traply Péter (Bélabácsi).

 

Ugyanakkor Tolnai Tibor, Szikrai István, Kuremszki Csaba is tervezi a kiutazást és nem utolsósorban egy hölgy játékosnak is szurkolhatunk majd Szilasi Viki személyében.

 

A WSOP első versenye a 10 000 dolláros Pot-Limit Holdem Világbajnokság már kezdetét is vette, ahol Tóth Richárdért szoríthatunk.

 

A 2007-es WSOP FŐBB ADATAI:
Összes résztvevő: 54 288 játékos
Összesített összdíjazás: 159 796 918 dollár
Női verseny résztvevői: 1 286 játékos
Szenior-verseny résztvevői: 1 882 játékos
Legtöbb 50 000 dolláros H.O.R.S.E. világbajnoki résztvevő: 148 játékos
Főversenyen kívüli legnagyobb összdíjazás: 7.1 millió dollár (50 000 dolláros H.O.R.S.E. világbajnokság)
Főversenyen kívüli legnagyobb fődíj: 2.2 millió dollár (50 000 dolláros H.O.R.S.E. világbajnokság)
Legnagyobb létszámmal induló verseny (főversenyen kívül): 2 998 fő (1,500 dolláros NL Hold'em)
Legidősebb résztvevő: Jack Ury - 94 éves (főverseny)
Legfiatalabb WSOP karkötőt nyerő játékos: Steve Billirakis - 21 éves és 11 napos (5000 dolláros Mixed Hold'em Limit/NL világbajnokság)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu