Négyen maradtak a pénteki sorakozóra

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 31. 09:57
Kedden 73-an voltak, csütörtök estére már csak négyen maradtak. Ez a magyar mérleg a PokerStars EPT (Európai Pókersorozat) Budapest második fordulója után. A legutóbbi játéknapot hazai szempontból Tóth Zoltán zárta a legjobban, aki a kilencedik helyen lépett tovább, de Andrejkovics Milán, Saskőy Szabolcs és Tolnai Tibor is folytathatja a 42 fősre szűkült mezőnyben a csatát a döntő asztalért. Kaló Dénes, Annette Obrestad, Luca Pagano és Kara Scott számára azonban végetért a küzdelem.


Fotó: Besenyei Gergely

Az első kört követően még 21 honfitársunk térhetett vissza a Las Vegas Casinoba, azonban sokak még csak el sem helyezkedtek a székükben, máris távozni kényszerültek. Nem sokkal a kezdés után például, három perc alatt (!) mindjárt hárman estek ki és a későbbiekben is folytatódott a mészárlás.

 

Az idei két korábbi EPT-tornán rendkívül peches körülmények között kieső Kaló Dénes ezúttal sem kerülte el a balszerencse. Dáma párral már a flop előtt KQ-val szemben all-in ment, győzelmi esélyei 80 százalék körül mozogtak, úgy tűnt csak a pakliban lévő három király verheti meg. Nos a féltett kártya nem érkezett, mégis dühös arccal nézte a turn lapot a magyar. 6910 J érkezett, ellenfele sorra javult Kaló pedig már egy királyért imádkozott, hogy legalább felezzék a kasszát, ehelyett azonban a búcsú maradt számára.

 

A folytatásban Tóth Zoltán asztalánál örvendezhettek a magyarok, előbb megmenekült egy szerencsés leosztásban egy ász pár ellen, majd blöffökkel már 200 ezer zsetonnal a képzeletbeli dobogón állt. „Nagyon élvezem a játékot” – jegyezte meg a láthatóan elemében lévő játékos. Végül néhány partiban kiszimatolták gyenge lapjait és megfogyatkozott, viszont jól hajrázott, a legjobb hazaiként a kilencedik helyen várja a pénteket.

 

Hasonló utat járt be Andrejkovics Milán, egy újabb elkeserítő sor azonban csaknem pont a fizetős helyek előtt útját állta. Ötös párral A9 ellen tolta középre zsetonjait és ismét nem egy ász, sem egy kilences okozta a bánatot, hanem egy újabb ritkán látható sor. 107J 3 lapok után egy nyolcas elemi csapást mért a Mili becenévre hallgató játékosra. A peches leosztás után tízezer zsetonnal kilátástalan helyzetből is volt kiút, egy parti alatt triplázott és 76 ezerrel folytathatja.

 

Tolnai Tibor a viadal színvonalát dicsérte, passzív játéka pedig fizetős helyet ért. Kivédekezte kevés zsetonjával a versenyben vezető Albert Iversennel is tarkított asztalt, majd több akcióit is indított, pénteken kevés zsetonjával hamar cselekednie kell.

 

Saskőy Szabolcs kerülte a nagyobb összetűzéseket, buzgón gyarapítva vagyonát, amely jelenleg csaknem hatszámjegyű összeget jelent.

 

Ami a nemzetközi sztárokat illeti, az 1/A nap után vezető Annette Obrestad csak szenvedett és búcsúzott is, csakúgy, mint az EPT év játékosa, Luca Pagano illetve a szemrevaló Cara Scott is. Az élen hatalmas előnnyel a dán Iversen áll, megelőzve a svéd Jacobsont. Érdekesség, hogy az esti órákban a szorult helyzetben lévő, egy river lapra érkező ötössel megmenekülő szlovák Lukas Bankovic már 224 ezer zsetonnal a hatodik.

 

Pénteken az életben maradt 42 versenyző addig folytatja a csatát, ameddig ki nem alakul a nyolcfős döntő asztal, ahol remélhetőleg magyar játékosért is szurkolhatunk.

 

PÓKER, POKERSTARS EPT BUDAPEST
ZSETONÁLLÁS A 2. FORDULÓ UTÁN:
1. Albert Iversen Dánia 442,500
2. Martin Jacobson Svédország 365,000
3. Ciprian Hrisca Románia 280,000
4. Casey Castle Egyesült Államok 264,500
5. William Fry Egyesült Királyság 257,000
6. Lukas Benkovic Szlovákia 224,000
7. Pasquale Braco Olaszország 208,500
8. Marino Serenelli Olaszország 195,500
9. Tóth Zoltán Magyarország 175,000
10. Ofir Abramovivi Izrael 163,000
...22. Saskőy Szabolcs Magyarország 98,500
...29. Andrejkovics Milán Magyarország 75,500
...36. Tolnai Tibor Magyarország 50,000
- László Lajos Magyarország kiesett
- Horváth Dávid Magyarország kiesett
- Tóth Tibor Magyarország kiesett
- Karikás Tamás Magyarország kiesett
- Csermely Balázs Magyarország kiesett
- Benkő Tibor Magyarország kiesett
- Gelencsér Péter Magyarország kiesett
- Kamarás Péter Magyarország kiesett
- Schatz Róbert Magyarország kiesett
- Obál Krisztián Magyarország kiesett
- Kaló Dénes Magyarország kiesett
- Szilasi Viktória Magyarország kiesett
- Majoros Péter Magyarország kiesett
- Schreiber István Magyarország kiesett
- Zakhar Péter Magyarország kiesett
- Styevlik Imre Magyarország kiesett
- Alföldi Imre Magyarország kiesett
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu