JÁTÉKOS

0_8

Kaló Dénes

Sportág:póker
Poszt:null
Súly:0 kg
Magasság:0 cm
Születési idő:1977. január 1.
Születési hely:Budapest, Magyarország
Eddigi csapatai:
Címkék: kalo_denes
PROFIL

„BRÓKER ÉS FÉLELMETES PÓKERPROFI"

 

Ha Kaló Dénest megkérdezzük, mivel foglalkozik, a felsorolást biztosan nem a pókerrel kezdi, noha eredményei alapján kijelenthetjük, a legjobb magyar játékossal van dolgunk. A 31 éves klasszis a magánéletben brókerként tevékenykedik, fontos a családja és csak ezután következik számára a kártya.

 

Nem véletlen a választás, mióta eszét tudja szeret számolni, nem csoda, hogy a Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát. Az életben is hamar megtalálta a siker kulcsát, jelenleg is egy jelentős brókercég kisebbségi tulajdonosa, szakági vezetője.

 

A munka mindig is fontos marad számára, élete legnagyobb sikerét jelentő Monte Carlo-i második helyét követően még úgy nyilatkozott, soha nem lesz profi belőle, a SportHirado.hu-nak novemberben az EPT Budapest során ugyanakkor már úgy nyilatkozott, erősen gondolkodik ezen a lehetőségen.

 

Azonban ne szaladjunk ennyire előre. A lapokkal gyerekként ismerkedett meg, családjával még jobbára römizett és ultizott. A póker csak később következett, négy éve tanulta meg az alapokat, nem sokkal később pedig már nemzetközi versenyeken riogatta ellenfeleit.

 

Első jelentős eredményét Ausztriában szerezte, ahol a másik magyar ásszal, Tóth Richárddal szemben maradt alul a párbaj során. A sikert újabb versenyek követték, így még 2006-ban a magyar bajnokságon egy újabb dobogós szereplés került neve mellé.

 

A szükséges bizonyíték ezzel meglett, már látszott Kaló Dénesnek van tehetsége a pókerhez. Ha pedig számba vesszük, hogy brókerként nap mint nap kockázatot vállal minden egyes döntésével megérthetjük, hogy miért mondják sokan: ezt a játékot neki találták ki.

 

És valóban a regionális sikereket rövidesen világsajtót megmozgató óriási eredmények követték. Előbb 2007 októberében az EPT (Európai Pókersorozat) bádeni állomásán több száz vérprofi között egészen a második helyig menetelt, úgy hogy a párbaj során a lapjárás inkább a későbbi győztes brit Julien Thew-nek kedvezett. Videó a döntőről - ITT!

 

Sokan a mai napig kétségbe vonják a póker sportértékét, Kaló diadallal felérő ezüstérme után fanyalgott is a magyar sajtó, mondván többet nem nagyon hallunk erről az emberről, mivel ez csak szerencsejáték.

 

A cáfolatra nem kellett sokat várni, éppen fél évet. Az EPT Monte Carlo, az öreg kontinensen rendezett addigi legnagyobb pókertornán ugyanis érdekes módon ugyanaz a név tűnt fel a döntőben: egy bizonyos Kaló Dénes. Videó a döntőről - ITT.  A győzelem itt sem múlott sokon, de ezek után országos elismertséget vívott ki nemcsak a játékos, hanem maga a póker is.

 

Kaló Dénes a százmilliós nyeremények ellenére is megmaradt olyan embernek, amilyen volt. Munkahelyén továbbra is dolgozik, szeret teniszezni, barátnőjével eltölteni az idejét. Ami viszont mégis változott, hogy a 31 éves klasszis egyre több versenyen szerepel és ha a 2008/2009-es szezonban őt üldöző balszerencse elkerülné még több hasonló bravúrral örvendeztethetné meg Magyarországot.

JELENTŐSEBB EREDMÉNYEI:
Év Helyezés Verseny Nyeremény
2009. 92. hely EPT PokerStars Caribbean Adventure, főverseny, 10,000 dolláros NL Hold'em 17,500 dollár
2008. 2. hely EPT, Monte Carlo Grand Final, Főverseny, 10,000 eurós NL Hold'em 1,803,000 dollár
2007. 2. hely EPT, Baden Poker Festival, 8,000 eurós NL Hold'em 491,482 dollár
2006. 2. hely European Poker Masters, Austrian Classics, 3,000 eurós NL Hold'em 66,108 dollár
2006. 3. hely Budapest Poker Open, 600 eurós NL Hold'em Masters Torna 7,468 dollár
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu