Mercier útját állta Juanda duplázásának

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 15:15
Jason Mercier nyerte az Európai Pókersorozat (EPT) Million Pound Showdown elnevezésű 20,000 fontos NL Hold'em viadalát, a párbajban felülmúlva a napokkal korábban a World Series of Poker Europe (WSOPE) főversenyén győztes John Juandát. Az egyetlen magyar résztvevő, Demján Sándor a „halálasztalnál” kapott helyet és korán búcsúzott.


Egy magyar játékos vett részt az EPT Million Pound Showdown kétnapos versenyén a napokban. Szűk, 85 játékos fizette be a borsos 20 ezer fontos nevezési díjat, köztük Demján Sándor.

 

A magyar igazi sztárok mellett kapot helyet, a hatos számú, „halálasztalnál” kapott helyet, elég a névsorra pillantanunk, a póker legnagyobb sztárjai ültek Demján körül. Gus Hansen, Daniel Negreanu, Vicky Coren és Bertrand Grospellier is számos nemzetközi tornán aratott már fényes sikert.

 

A HATOS ASZTAL ÜLTETÉSE:
szék 1: Vicky Coren
szék 2: Scott Fischman
szék 3: Sorel Mizzi
szék 4: Gus Hansen
szék 5: Johan Van Till
szék 6: Daniel Negreanu
szék 7: Olof Thorson
szék 8: Bertrand Grospellier
szék 9: Demján Sándor

 

A nehéz mezőny meg is bosszulta magát, honfitársunk az elsők között intett búcsút a tornának, miközben az első nap végére 14-en maradtak versenyben. Közöttük a múlt héten a WSOPE-n diadalmaskodó John Juanda, a nyári WSOP-n karkötőt szerző David Benyamine, az ötszörös vb-győztes Scotty Nguyen, Jason és Isabelle Mercier, és a novemberi világbajnoki főverseny döntő asztalát első helyről kezdő Dennis Phillips.

 

A 11 órás csatában számtalan all-in és duplázás után ketten maradtak versenyben, Juanda és az EPT San Remó-i tornájának győztese, Jason Mercier. A friss karkötős kétszer annyi zsetonnal várta a párbajt és közel állt a londoni duplázáshoz a WSOPE főversenyét követően.

 

A történelmi pillanat ugyanakkor elmaradt, honfitársa fordított. Az utolsó partiban Juanda AJ-val fogadta el Mercier KQ-ra mondott all-injét, a flop ugyanakkor szinte mindent kérdést megválaszolt, 10,9,J révén a San Remó-i bajnok azonnal sorra javult és megnyerte a viadalt.

 

Mercier ezzel hatalmas összeget, 516 ezer fontot (156 millió forintot) tehetett zsebre, a 37 éves Juanda pedig a pénteki egymillió fontos nyereményét újabb 327 ezer fonttal (99 millió forinttal) fejelte meg, nem rossz fizetség az alig több mint egyhetes munkáért.

 

Az EPT háromhetes pihenőre vonul legközelebb pedig Magyarországon, Budapesten folytatódik a küzdelem.

 

EPT LONDON MILLION POUND SHOWDOWN, 20,000 FONTOS NL HOLD'EM VÉGEREDMÉNY:
1. Jason Mercier Egyesült Államok 516,000 font
2. John Juanda Egyesült Államok 327,000 font
3. Michael Watson Kanada 241,000 font
4. Peter Jetten Kanada 189,000 font
5. Scotty Nguyen Egyesült Államok 137,500 font
6. Isaac Haxton Egyesült Államok 103,000 font
7. Kagava Maszaaki Japán 86,000 font
8. David Benyamine Franciaország 59,000 font
9. Isabelle Mercier Kanada 51,000 font
-
Demján Sándor
Magyarország
kiesett
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu