Ki volt a szezon jobbszélsője? Top 10

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 18. 19:16
Az idény csapata, 5. rész: jobboldali középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk ki, amelyik játékos a legtöbb voksot kapja, az kerül be az idény álomtizenegyébe. A teljes csapatot jövő pénteken hirdetjük ki! A hatodik részben a jobboldali középpályások jönnek, íme honlapunk tíz jelöltje, de ki volt a legjobb? Szavazz!


SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a szezon legjobb jobboldali középpályása?
Joey Barton 0.2%
 
Santi Cazorla 0.1%
 
Ángel Di María 37.6%
 
Jefferson Farfán 0.3%
 
Eden Hazard 0.8%
 
Andrés Iniesta 46.5%
 
Nani 6.5%
 
Alexis Sánchez 2.4%
 
Arjen Robben 2.1%
 
Theo Walcott 3.5%
 
1. Joey Barton (Newcastle United, 32 bajnoki, 4 gól, 9 gólpassz)

A 28 éves játékos sohasem volt szent, de most nem a pályán kívül, hanem az oldal- és az alapvonalak közötti területen volt fenegyerek. A küzdeni tudásával eddig kiemelkedett a mezőnyből, most játékával is kitűnt. Barton pályafutása egyik legjobb szezonján van túl, négy góllal és kilenc gólpasszal volt a Szarkák segítségére. Arról, hogy újonc csapata nem szárnyalt, csak a 12. helyen végzett, legkevésbé ő tehet. Az Arsenal elleni, 4-4-es döntetlennel zárult bajnokit karrierje fontos állomásának tekinti, miután két góllal járult hozzá a pontszerzéshez, amely a 26. percben, 0-4-nél szinte elképzelhetetlen volt.

2. Santi Cazorla (Villarreal, 37 bajnoki, 5 gól, 9 gólpassz)

A La Ligában a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen végzett Villarreal egyik vezérének jellemzői: sokoldalú, a bal és a jobb oldalon is kiváló teljesítményt nyújt, nem mellékesen: gyorsaságának és kreativitásának köszönhetően bármikor képes megváltoztatni a játék menetét. Az Európa-bajnok szélső emellett a kapu előtt is feltalálja magát, a bajnokságban öt gólt szerzett - egyszer, a Málaga ellen duplázott -, de elsősorban a társak kiszolgálásban jeleskedett. A La Ligában kilenc, valamennyi sorozatot tekintve 13 gólpasszal rukkolt elő.

3. Ángel Di María (Real Madrid, 35 bajnoki, 6 gól, 11 gólpassz)

A Real Madrid 1993 után hódította el ismét a Spanyol Király Kupát, a döntőben a Barcelonát verte, amely a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is kibabrált vele. A kupagyőzelmet jelentő gólt ugyan Ronaldo nevéhez fűződik, de a portugál ász aligha fejelhetett volna a kapuba, ha nem kap forintos labdát Di Maríától. Kis túlzással az argentint már ezért megérte megszerezni a Benficától. Egyébként kifejezetten jó szezont futott. Bár az erőnléte több meccsen is cserbenhagyta, José Mourinho alapemberként, rendre kezdőként számolt vele.  A töretlen bizalmat Di María - valamennyi sorozatot figyelembe véve - 9 góllal és 20 gólpasszal hálálta meg.

4. Jefferson Farfán (Schalke, 28 bajnoki, 3 gól, 10 gólpasszal)

A Német Kupa-győzelemmel Jefferson Farfán egyéni történelmet írt, most már elmondhatja magáról, hogy mindegyik csapatával nyert valamint. Ráadásul a kupasikerben jelentős érdemeket szerzett azzal, hogy a VfR Aalen és az Augsburg ellen ő jegyezte győztes gólokat. A perui a BL-elődöntős Schalke egyik legjobbja volt, biztos pont a középpálya jobb oldalán. Valamennyi sorozatot figyelembe véve tíz találata mellett 16 gólpasszal ajándékozta meg a  csapattársait. Többek között ennek köszönhetően két év alatt ötmillió euróval nőtt az értéke: a Schalke 10 millió euró körüli összegért vette meg a PSV-től, míg ma legalább 15 milliót kellene leszurkolnia a csábítónak...

5. Eden Hazard (Lille, 38 bajnokik, 7 gól, 11 gólpassz)

„Kiemelkedő tehetség, a legígéretesebb labdarúgó jelenleg Európában" - jelentette ki a technikailag tökéletesen képzett, rendkívül robbanékony Hazardról Rudi Garcia. Márpedig a francia bajnok és kupagyőztes edzőjének nyugodtan hihetünk. De ha neki nem, akkor a  számoknak: Hazard alapember volt a Lille-ben, egyetlen bajnokit sem mulasztott a 2010/2011-es szezonban, és hét góllal, valamint 11 gólpasszal járult hozzá a klub történetének harmadik bajnoki elsőségéhez. Egyéni díjakból is kijutott neki: biztos helye volt az év csapatában, sőt, ő lett a Ligue 1 legjobbja. Ezzel egyébként történelmet írt, ugyanis Hazard a legfiatalabb, aki kiérdemelte ezt az elismerést.

6. Andrés Iniesta (Barcelona, 34 bajnoki, 8 gól, 4 gólpassz)

A spanyolok világ- és Európa-bajnok játékosának mindenképpen helye van az efféle összeállításban, még akkor is, ha Iniesta nem tartozik klasszikus, vonal mellett robotoló, ívelgető szélsők közé. Ő elsősorban az összjátékban zseniális, Xavival és Lionel Messivel mágikus, mondhatni, megállíthatatlan háromszöget alkot. A BL-ben hét, a bajnokságban négy gólpassza volt, utóbbi fronton nyolc alkalommal maga is betalált - ha már nyolcasban játszik! Iniesta egyébként kabalának sem rossz: a Barca valamennyi meccsét megnyerte a La Ligában, amikor jelöltünk feliratkozott az eredményjelzőre, sőt, hatszor gólt sem kapott. 

7. Nani (Manchester United, 33 bajnoki, 9 gól, 19 gólpassz)

A csapattársak szerint Naninál nem akadt jobb játékos az angol bajnok, BL-döntős Manchester Unitedben, sőt, a szurkolók szavazásán is sokan szavaztak rá, a végelszámolásnál mindössze egy százalékkal maradt le Chicharito mögött. Antonio Valencia sérülése miatt Nani többnyire a jobb oldalon villogott, 9 gólja mellett 19 gólpasszt jegyzett a bajnokságban. Az utóbbi statisztikai adat nyomban megcáfolja azt a véleményt, miszerint Nani önző, csak örökölni lehet tőle a labdát. A Tottenham ellen szerzett gólja pedig azt bizonyítja: „fejben is rendben van", Heurelho Gomes kapus szabadrúgáshoz kiszülődött, a portugál azonban figyelt, ellentétben a többi pályán lévővel tudta, hogy játékban van a labda, amely kisvártatva a hálóban landolt.

8. Alexis Sánchez (Udinese, 31 mérkőzés, 12 gól, 10 gólpassz)

Sokat elárul a kicsi chilei (168 centiméterre nőtt) szezonjáról, hogy több nagy klub is kinézte magának, a hírek szerint Inter, a Juventus, a Barcelona, Manchester City és a Manchester United kopog érte jelenleg az Udinese ajtaján. Az udineiek persze nem akarják mindenáron eladni a jobbszélsőt - akinek az értékét 18,5 millió euróra becsülik -, miután a BL-ben nagy hasznát vehetik. Sánczhez gólpasszai mellett 12-szer magára vállalta a befejezést. A Cagliari ellen mesés gólt rúgott: úgy ment át a védelmen, mint kés a vajban, jobbra-balra dőltek az ellenfelek, Sánczhez pedig a kapust is becsapva hanyagul gurított az üres kapuba. Mestermunka volt.

9. Arjen Robben (Bayern München, 14 bajnoki, 12 gól, 10 gólpassz)

Alighanem most eggyel több bajnoki címet számolna a Bayern München, ha holland szélsője nem használhatatlan állapotban tér vissza a tavalyi nyári világbajnokságról. Robben csak januárra heverte ki sérülését, mindössze 14 bajnokin játszott, ám ezeken viszont majdnem összejött a meccsenkénti egygólos átlag: 12-szer talált be, s emellett 12 gólt előkészített. Beszédes adat, hogy vele 14-ből 10 mérkőzést nyert meg a Bayern München, amely végül nagyban a hollandusnak köszönhetően - bronzérmesként zárt a Bundesligában.

10. Theo Walcott (Arsenal, 28 bajnoki, 9 gól, 7 gólpassz)

Walcott lövöldözött becsülettel, esetenként talált is, legkevésbé az ő hibája az Ágyúsok idén is besültek, pontosabban felsültek: immár hatodik éve trófea nélkül maradtak. A barbadosi útlevéllel is rendelkező jobbszélső az FA-kupa kivételével valamennyi sorozatban betalált, a Premier League-ben kilencszer, ezzel Robin van Persie és Samir Nasri mögött a klub harmadik legeredményesebb játékosa volt a bajnokságban, amelyben a gólpasszok tekintetében hétig jutott. A statisztikát böngészve kiderül, amikor Walcottnak kijött a lépés - gólt szerzett vagy gólpasszt adott -, az Arsenal nem kapott ki. Ezek után aligha vitatható, hogy csapata egyik legfontosabb játékosa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon balhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 5. rész: balhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 2.? Top 10
Az idény csapata, 4. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 1.? Top 10
Az idény csapata, 3. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu