Ki volt a szezon balhátvédje? Top 10

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 17. 23:24
Az idény csapata, 5. rész: balhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk ki, amelyik játékos a legtöbb voksot kapja, az kerül be az idény álomtizenegyébe. A teljes csapatot jövő pénteken hirdetjük ki! Az ötödik részben a balhátvédek jönnek, íme honlapunk tíz jelöltje, de ki volt a legjobb? Szavazz!


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a szezon balhátvédje?
Ashley Cole 4.3%
 
Christian Fuchs 0.4%
 
Éric Abidal 9.2%
 
Federico Balzaretti 0.3%
 
Gareth Bale 33.5%
 
Leighton Baines 12.8%
 
Marcel Schmelzer 0.5%
 
Marcelo 37.4%
 
Nacho Monreal 0.1%
 
Taye Taiwo 1.5%
 
1. Ashley Cole (Chelsea, 38 bajnoki, 5 gólpassz)

Ivanovics mellett talán ő a másik, akinek kijár a dicséret az ebben az idényben összességében csalódást keltő Chelsea-ből. A klubnál nem örülnek neki, hogy ilyen sokat van a bulvárlapok címlapján, de a pályán minden mozdulatából érződik, él-hal a játékért. Roberto Carlos is nagy tisztelője, tökéletesen egyetérhetünk a brazil legendával abban, hogy Cole játékából csak a gólok hiányoznak.

2. Christian Fuchs (Mainz, 38 bajnoki, 8 gólpassz)

Az osztrák válogatott 26 éves csapatkapitánya csodás szezont zárt, nála többet talán csak Schmelzer tett le az asztalra a Bundesliga-idényben a balbekkek közül, nagyjából Lahm szintjén teljesített. Remek fizikuma mellett másik nagy erénye, hogy igazi szabadrúgásspecialista, ezt a következő szezontól már nem a Mainznál, hanem a Schalkénál kamatoztathatja.

3. Éric Abidal (Barcelona, 26 meccs)

Hihetetlen, min ment keresztül ebben a szezonban a lassan 32 éves középhátvéd, akinek megbízhatósága és sokoldalúsága aranyat ért a Barcának ebben az idényben, kettőt is. Márciusban tumort diagnosztizáltak májában, s csodák csodájára május végén pályára léphetett a BL-döntőben, a csapatkapitány Carles Puyol kezdeményezésére ő volt az, ami a magasba emelhette a trófeát. Az már csak a hab volt a tortán, hogy két évvel meg is hosszabbították szerződését.

4. Federico Balzaretti (Palermo, 33 bajnoki, 2 gól, 7 gólpassz)

Élete legszebb időszakán van túl a Palermo erőssége, aki kirobbanthatlan volt a csapatból, s a napokban házasodott össze egy híres olasz balettáncossal. Csapatkapitány lehet az új szezonban, ha nem igazol a Romához. A Juventusban és a Fiorentinában sem bíztak meg benne, nem akármilyen elégtétel lehet számára, hogy Szíciliából is eljutott a válogatottságig, 28 évesen először volt kezdő 2010 novemberében a Románia ellen.

5. Gareth Bale (Tottenham, 31 bajnoki, 7 gól, 2 gólpassz)

A 21 éves walesi két hét alatt világsztár lett, idegenben mesterhármast lőtt egy félidő alatt a BL-címvédő Internek, otthon két remek gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Zanettit, Maicont és Lúciót is megszégyenítette a villámléptű szélső, akinek az ára egy csapásra az egekig emelkedett. A PL-ben hétszer villant, s labdarúgók szavazatai alapján ő nyerte el az Év Játékosa címet, pedig több sérülés is hátráltatta az idény folyamán. Az újságíróknál be kellett érnie a második hellyel (Scott Parker mögött).

6. Leighton Baines (Everton, 38 bajnoki, 5 gól, 10 gólpassz)

Az Everton jelenlegi legjobbja egy percet sem hiányzott a pályáról a Premier League-ben, összesen 44 mérkőzést abszolvált, ezeken hét góllal és 11 gólpasszal keltett feltűnést. A válogatottban csak most jöhetnek az ő évei, tétmeccsen két hete, Svájc ellen debütált, és nem okozott csalódást, ő készítette elő Ashley Young gólját. Az Arsenal első számú célpontja a balbekk pozícióra, simán elcserélnék Clichyre. A Spurs, a City és a Juve is szemet vetett rá.

7. Marcel Schmelzer (Dortmund, 34 meccs, 3 gólpassz)

Már tavaly kiszorította Dedét a kezdőből, de csak idén futott igazán be, olyannyira, hogy ha minden igaz, ő lehet a német válogatott balbekkje a 2012-es Európa-bajnokságon. Ehhez a felfelé ívelő pályafutáshoz Jürgen Klopp is kellett, aki látott fantáziát a bekkben, és felhozta a Regionalliga-csapatból 2009-ben. Különben lehet, hogy még mindig ott játszana...

8. Marcelo (Real Madrid, 32 meccs, 3 gól, 6 gólpassz)

Diego Maradona szerint ő a világ harmadik legjobb játékosa Messi és Ronaldo után, hasonló kijelentéshez mi nem vennénk a bátorságot, de azt el kell ismernünk, hogy Mourinhónak sikerült megzaboláznia a technikás balbekket. Sokat fejlődött, csak ritkán hozza nehéz helyzetbe társait egy-egy meggondolatlan felfutással, hatékonyabb a védekezésben. Meglehet ez sem elég, és a következő szezonban Coentraóval kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért.

9. Nacho Monreal (Osasuna, 31 bajnoki, 1 gól, 2 gólpassz)

A spanyol válogatott legnagyobb reménysége ezen a poszton, három éven keresztül udvarolt neki a Barca, a Realnál ő volt Coentrao egyik alternatívája, mint átigazolási célpont, a Benfica meg Coentrao lehetséges utódját látta meg benne. Végül idén már elengedte klubja, de az álomcsapatot épító Málagához, hatmillió euróért. Másfél évtizede nem volt jó balbekkjük az andalúzoknak, most lesz.

10. Taye Taiwo (Marseille, 30 bajnoki, 4 gól, 4 gólpassz)

A Milan egyik nagy dobása az ő leigazolása, rúgótechnikájával talán csak Bastos rendelkezik ezen a poszton jelenleg, és persze az Anzsi brazil legendája, Roby Carlos. Ő döntött a Ligakupa-döntőben, a Montpellier ellen, nagy űrt hagy maga után a Marseille-ben, különösen úgy, hogy Gabriel Heinze is búcsút vett a Riviéra-parttól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 2.? Top 10
Az idény csapata, 4. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 1.? Top 10
Az idény csapata, 3. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu