Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 14. 23:20
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk ki, amelyik játékos a legtöbb voksot kapja, az kerül be az idény álomtizenegyébe. A teljes csapatot jövő pénteken hirdetjük ki! Másodszor a jobbhátvédekkel foglalkozunk, íme honlapunk tíz jelöltje, de ki volt a legjobb? Te döntesz: szavazz!


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a szezon legjobb jobbhátvédje a topligákban?
Andoni Iraola 0.7%
 
Andreas Beck 0.5%
 
Braniszlav Ivanovics 6.3%
 
Daniel Alves 42.8%
 
Kyle Walker 0.5%
 
Lukasz Piszczek 0.8%
 
Mathieu Debuchy 0.3%
 
Philipp Lahm 3.5%
 
Sergio Ramos 43.8%
 
Stephan Lichtsteiner 0.8%
 
1. Andoni Iraola (Athletic Bilbao, 37 bajnoki, 4 gól, 7 gólpassz)

A Bilbao saját nevelése, nyolc éve megkérdőjelezhetetlen a helye a baszkok kezdőjében. Egy "világbajnok-mentes" spanyol válogatottban ő lenne az egyik legstabilabb alapember. Márciusban a legerősebb armadába is befért, kezdő volt ötödik meccsén, a litvánok elleni Eb-selejtezőn. A ligában ő egyenlített a Nou Campban a Barca ellen, 11-esből, végül nem úszta meg a vereséget csapata. Összesen már 32 gólnál jár pályafutása során.

2. Andreas Beck (Hoffenheim, 33 bajnoki, 4 gólpassz)

A Juve másfél éve üldözi a Hoffenheim megbízható alapemberét, s most nagyon közel áll ahhoz, hogy teljesüljön a vágya. Beck már jelezte, három remek szezon után elköszön a német kiscsapattól. A Szovjetunióban született U21-es Európa-bajnok játékos kilencszeres válogatottnak mondhatja magát. A vb-keretbe nem fért be, de ha így folytatja, az Eb-re bizonyosan utazhat.

3. Braniszlav Ivanovics (Chelsea, 34 bajnoki, 4 gól, 5 gólpassz)

A Szpartak elleni duplájára, vagy a Chelsea-MU-n adott asszisztjára (David Luíz első PL-gólja előtt) sokan emlékeznek, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a szerb hátvéd végigzakatolta a szezont a jobb oldalon, a Kékek egyik, hanem a legmotiváltabb játékosa volt, hátul biztos pont volt csapatában, elöl állandó veszélyforrás a riválisok számára. Ehhez nem tudunk mást hozzátenni, minthogy gratulálunk!

4. Daniel Alves (Barcelona, 35 bajnoki, 2 gól, 14 gólpassz)

A BL-meneteléshez és a sima spanyol bajnoki címhez egy örökmozgó, fáradhatatlan Alves is kellett, volt olyan időszak a 2011-es év elején, amikor nyolc meccs alatt kilenc gólpasszt osztott ki a ligában. Ezután ébredt rá, amit a szíve mélyén mindig is tudott, nincs az a pénz, amiért elcserélné a Barca-mezt a Cityére, s márciusban három évvel meghosszabbította szerződését. Közönségkedvenc, Messi egyik legkedvesebb játszótársa, akinek idén a védekezéssel sem gyűlt meg a baja.

5. Kyle Walker (Aston Villa, 20 bajnoki, 4 gólpassz)

Nem csak a Tottenham, az angol válogatott egyik nagy erőssége lehet a jövőben ez az ifjú titán, akit érthetetlen módon az egész szezonban kölcsönben tartott a Spurs. Téli érkezése után üstökösként robbant be az Aston Villánál, olyannyira, hogy Fabio Capello is felfigyelt rá, be is hívta tavasszal, a debütálása még várat magára. Az U21-es válogatottal éppen az Eb-címre hajt.

6. Lukasz Piszczek (Dortmund, 33 bajnoki, 7 gólpassz)

A kicker osztályzatai alapján ő volt a hatodik legjobb védő a Bundesligában, és a legkiválóbb jobbhátvéd, természetesen a mi összeállításunkból sem maradt ki a neve. Nem kétséges, hogy a legnagyobb tavalyi igazolás erre a posztra, ráadásul ingyen érkezett a Herthától. Az elején még úgy volt, hogy a kezdőbe kerülésért is keményen meg kell harcolnia.

7. Mathieu Debuchy (Lille, 35 bajnoki, 2 gól, 3 gólpassz)

Bacary Sagna és Anthony Réveillere kezdhet aggódni, mert már Laurent Blanc-nál kopogtat a friss francia bajnok egyik vezéregyénisége. Sokoldalúságáról csak annyit, korábban irányítót játszott, mostanában a jobb szélen nyújt kimagaslót úgy védekezésben, mint támadásban. Korábbi edzője, Claude Puel úgy jellemezte, Debuchy fejjel megy bele úgy egy párharcba, ahová más még lábbal sem mer...

8. Philipp Lahm (Bayern München, 34 bajnoki, 3 gól, 2 gólpassz)

A Bayern és a német válogatott csapatkapitánya "csak" hozta a kötelezőt, s így is gond nélkül felfért listánkra.  Rendkívül kiegyensúlyozott volt a védelem jobb oldalán, amely kedvenc posztja, itt nagyon otthon érzi magát. Csakhogy a bal szélen még veszélyesebb a kapura, s nagyon úgy tűnik, ismét oldalt kell váltania, amiről két jobb-bekk, Rafinha és Boateng szerződtetésével győznék meg a bajorok.

9. Sergio Ramos (Real Madrid, 31 bajnoki, 3 gól, 2 gólpassz)

Volt, hogy magára haragította Mourinhót egy büntető miatt, volt, hogy Arbeloa remekelt a posztján, a Spanyol Kupa trófeáját is összetörte, de neki még ezt is megbocsátják, az ő lendületes játékára, megalkuvást nem ismerő hozzállására mindig is vevő lesz a Bernabéu közönsége. Massimo Moratti a hírek szerint szívesen elcserélné rá Maicont, amivel nem biztos, hogy a Real járna jobban.

10. Stephan Lichtsteiner (Lazio, 34 bajnoki, 2 gólpassz)

Ő a Juventus másik jelöltje az évek óta hiányposztnak számító jobbhátvéd pozícióra, ha összejön az üzlet, akkor a védelem mindkét oldaláért svájci válogatott felel majd, Reto Ziegler már a zebracsíkos mezt választotta. Irigylésre méltó, milyen alacsony hibaszázalékkal dolgozik, remek beadásaira elvárja, hogy óramű pontossággal érkezzenek középen a csatárok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu