Ki volt a legjobb középhátvéd 2.? Top 10

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 16. 16:35
Az idény csapata, 4. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk ki, amelyik játékos a legtöbb voksot kapja, az kerül be az idény álomtizenegyébe. A teljes csapatot jövő pénteken hirdetjük ki! Ezúttal a középhátvédek második „adagjával" foglalkozunk. Íme, honlapunk jelöltjei, de ki volt a legjobb? Te döntesz: szavazz!



SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Az alábbi 10 középhátvéd közül ki teljesített a legjobban a 2010-11-es idényben?
Souleymane Diawara 0.2%
 
Gary Cahill 0.7%
 
Giorgio Chiellini 1.9%
 
Benedikt Höwedes 0.7%
 
Vincent Kompany 1.0%
 
Pepe 44.1%
 
Gerard Piqué 42.8%
 
Adil Rami 0.4%
 
Neven Subotics 1.7%
 
John Terry 6.7%
 
1. Gary Cahill (Bolton, 36 bajnoki, 3 gól)

Cahill kiváló szezont produkált, nem véletlen, hogy a Premier League valamennyi, védőt kereső csapatnál felmerült a neve. Ráadásul 2010 szeptemberében, Bulgária ellen a válogatottban is bemutatkozott. Nagy szó ez, tekintettel arra, hogy Bolton-játékos legutóbb 2002-ben szerepelt az angol nemzeti csapatban, jelesül Michael Ricketts. Gary Cahill elképesztően nagy küzdő: a trombózisa miatt néhány hónapot kénytelen volt kihagyni az előző szezonban, s visszatérése után sokkal jobban teljesített, mint a betegsége előtt.

2.
Giorgio Chiellini (Juventus, 29 bajnoki, 2 gól)

A Juventus feledhető évadon van túl, csak a hetedik helyen végzett a Serie A-ban, így a következő szezonban nem lépheti át az országhatárt. A bokszolókéhoz hasonló fizimiskával bíró Chiellini ezzel együtt kihúzhatja magát, hiszen az ő teljesítményére aligha lehet panasz. Ebből következik, hogy a Juve menet közben meghosszabbította a szerződését. Chiellini rendre csapata húzóemberei közé tartozott (védő létére négy gólt vágott a 2010/2011-es szezonban), más kérdés, hogy a csapat idén gyenge volt...

3. Souleymane Diawara (Marseille, 27 bajnoki)

A szenegáli játékos talán kevésbé híres, mint a fentebb, alant felsorolt kollégái, ám kiváló fizikumának, átlagfeletti fejjátékának és megbízhatóságának köszönhetően semmivel sem gyengébb náluk. Sőt! A korábban a Le Havre-ban, a Sochaux-ban, a Charltonban és a Bordeaux-ban is megfordult védő tavaly bajnok volt a Marseille-jel, idén ugyan be kellett érnie az ezüsttel a Ligue 1-ben, de nem maradt trófea nélkül, a Ligakupát (Coupe de la Ligue) a magasba emelhette. Zsolna elleni BL-meccsen pedig a kezeit, miután győztes gólt szerzett.

4.
Benedikt Höwedes (Schalke, 30 bajnoki, 1 gól)

A Kicker.de osztályzatai alapján Höwedes a Német Kupa-győztes, Bajnokok Ligája-elődöntős Schalke legjobb védője volt a mögöttünk hagyott szezonban. Ugyanakkor az összesített rangsorban csak 19. lett a hátvédek között a Bundesligában. Erre magyarázat lehet, hogy a Schalkének nem igazán ment a bajnokságban, mindössze négy csapatot előzött meg. Höwedes 30 Bundesliga-meccsen egy gólt szerzett, a Bajnokok Ligáját ugyanakkor 10/2-es mérleggel zárta. Az Inter ellen pazar gólt lőtt: a védelemből kilépve „csípte el" a labdát, továbbfutott, s csatárokat meghazudtoló módon fejezte be az akciót.

5. Vincent Kompany (Manchester City, 37 bajnoki, 0 gól, 1 gólpassz)

Az Anerlechtben és a Hamburgban is megfordult belga „toronyért" 2008-ban közel 7 millió adott a City, ma viszont már 210 milliót ér, persze az angol klub nem feltétlenül csak emiatt járt jól vele. Alapember a Cityben, nála csak a kapus Joe Hart lépett pályára többször a csapatból a PL 2010/2011-es kiírásában. A játékosok és a szurkolók szavazata szerint ő volt a City legjobbja az előző szezonban. Roberto Mancini menedzser is odáig van érte, főleg a mentalitása miatt kedveli, s azt állítja: Kompany rövididőn belül Európa legjobb védője lesz.  

6. Pepe (Real Madrid, 26 bajnoki, 1 gól)

Pepe népszerűsége nem egyértelmű. Vannak, akik elüldöznék Madridból, miután a Real leggyengébb láncszemének tartják, másoknál pedig fix helye van a királyiak kezdőjében, főleg töretlen küzdőszelleme miatt. José Mourinho az utóbbi táborhoz tartozik, márpedig a portugálnak „van szeme a futballhoz", alapemberként tekint a kicsit esetlen Pepére, aki ha egészséges, rendszerint a pályán van, védekező középpályásként is megállja a helyét. Pepe - valamennyi sorozatot figyelembe véve - 38 meccsen egy góllal hálálta meg Mou bizalmát.

7. Gerard Piqué (Barcelona, 31 bajnoki, 3 gól)

Piqué a fölkerekség legjobb csapatának, a BL-győztes Barcának az egyik bástyája, így helye van az efféle összeállításban, még akkor is, ha idei szezonjában azért akadtak hullámvölgyek. Az ok is nyilvánvaló: Shakira. A kolumbiai popdíva kissé megbolondította a Barcelona középső védőjét, aki néhány meccsen a szerelemtől aléltan futballozott. Ezt leszámítva hozta tőle elvárhatót, ráadásul három gólt szerzett a La Ligában. Az Atletico Madrid és a Villarreal éppen ő döntött a három pont sorsáról, így nem csak többnyire sallangmentes védőmunkával, hanem fontos gólokkal is kivette a részét a bajnoki címből.

8. Adil Rami (Lille, 36 bajnoki, 0 gól)

A marokkói származású védő emlékezetes szezont produkált, 2010 augusztusában bemutatkozhatott a francia válogatottban, továbbá bajnok és kupagyőztes volt a Lille-lel. Aligha búcsúzhatott volna szebben a nevelőegyüttesétől. A következő szezont ugyanis a spanyol Valenciában kezdi. Rami már a télen elkelt 6 és 10 millió euró közötti összegért, de új klubja fél évre kölcsönadta a Lille-nek, így befejezhette, amit elkezdett. A 25 éves labdarúgó csupán két bajnokit mulasztott a 2010/2011-es kiírásban, s amikor a pályán volt, rendre jó teljesítményt nyújtott, amelyről sokat elárul, hogy a Lille-nél (36) csak a Stade Rennes kapott kevesebb gólt, 35-öt a Ligue 1-ben. Távozása nagy veszteség a bajnoknak...

9. Neven Subotics (Borussia Dortmund, 31 bajnoki, 1 gól)

A Borussia Dortmund aligha bánta meg, hogy a télen nem engedett a Chelsea csábításának, és nem adta el 17,5 millió fontért Suboticsot, akinek jelentős része van abban, hogy a sárga-feketék 2002 után ismét felülhettek a Bundesliga trónjára. A 22 éves szerb biztos pont a dortmundi védelmében, amely kiválóan állta a sarat: 34 bajnokin mindössze 22 gólt kapott, átlagban 0,6-ot. Subotics 2008-ban ötéves megállapodást kötött a Dortmunddal, de aligha tölti ki a szerződését: ha a folytatásban is hasonló teljesítményt nyújt, lecsap rá egy nagy klub.

10. John Terry (Chelsea, 33 bajnoki 3 gól)

A Chelsea csapatkapitánya az idei szezonban is hozta, amit tud, megbízhatóan futballozott - márpedig ez posztja legjobbjainak ismérve. Terrynek nagy szerepe volt abban, hogy a Chelsea mindössze 33 gólt kapott a Premier League-ben, Manchester Cityvel egyetemben a legkevesebbet. Nem csak hátul állta meg a helyét, alkalomadtán elől is kisegített: három gólt jegyzett a most véget ért bajnokságban, éppen annyit, mint az előző két szezonban összesen. Ezzel továbbra is csúcstartó: Terry a londoni klub leggólerősebb védője. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 1.? Top 10
Az idény csapata, 3. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu