Ki volt a legjobb középhátvéd 1.? Top 10

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 15. 20:43
Az idény csapata, 3. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk ki, amelyik játékos a legtöbb voksot kapja, az kerül be az idény álomtizenegyébe. A teljes csapatot jövő pénteken hirdetjük ki! Harmadszor a középhátvédek első tízes egyvelegével foglalkozunk. Íme, honlapunk jelöltjei, de ki volt a legjobb? Te döntesz: szavazz!


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Az alábbi 10 középhátvéd közül ki teljesített a legjobban a 2010-11-es idényben?
Ricardo Carvalho 11.3%
 
William Gallas 0.8%
 
Diego Godín 0.2%
 
Mats Hummels 2.6%
 
Phil Jones 0.4%
 
Mateo Musacchio 0.2%
 
Mamadou Sakho 0.9%
 
Thiago Silva 35.9%
 
Nemanja Vidics 47.2%
 
Cristián Zapata 0.4%
 
1. Ricardo Carvalho (Real Madrid, 33 bajnoki, 3 gól)

Elegánciájáról csak annyit, hogy akár Don Carvalhónak is nevezhetnénk. Az utóbbi évek egyik legnagyobb igazolása volt idős kora ellenére, az öltözőben Nagypapának becézik, de öreg ember nem vén ember. Sallangmentesen futballozik, és noha kilenc sárga lapot beszedett a bajnokságban, és kétszer kiszórták, alattomosnak semmiképpen sem lehet nevezni. José Mourinho bizalmi embere, már a Portónál és a Chelsea-nél is dolgoztak együtt. A következő szezonban nagy dolgokat érhetnek el a Bernabéuban.

2. William Gallas (Tottenham, 27 bajnoki)

Egyetlen árva gólt sem szerzett az egész idényben, de ahogy a saját kapuja előtt teljesített, az minden tiszteletet megérdemel. Pedig nem volt könnyű beilleszkednie, hiszen az ősi ellenség Arsenaltól került a White Hart Lane-re, de megtalálta a számítását. Hogy mennyire gyorsan beépült, azt bizonyítja, hogy az Emiratesben a karszalagot is megkapta a két csapat meccsén, hogy aztán a későbbiekben is vezér legyen. Vérprofi, mindenkor a maximumra törekszik – még akkor is, ha a Spurs most csak az Európa-ligába kvalifikálta magát.

3. Diego Godín (Atlético Madrid, 25 bajnoki)

Uruguayi védőkhöz mérten is sziklakemény, aki beleköt, kis túlzással az életével játszik. Az Atléticónak hosszú éveken keresztül borzasztóan ingatag volt a védelme, a helyzeten sikerült javítani Godín becserkészésével – igaz, társ híján még így is több gólt kapnak a Colchonerók, mint ami egy ilyen patinás csapatnál beleférne. Gyors, összeszedett játékos, aki nemcsak arra törekszik, hogy megszerezze a labdát, hanem igyekszik meg is játszani azt. Nagy játékos.

4. Mats Hummels (Borussia Dortmund, 32 bajnoki, 5 gól, 1 öngól, 1 gólpassz)

Önkényesen kijelentjük: a Bundesliga-idény legjobb játékosa. Neven Szuboticcsal emberfeletti munkát végeztek, elsősorban ennek tudható be, hogy a Dortmund mindössze 22 gólt kapott a bajnokságban. Remekül fejel, de a földön is nehéz megverni. Védőtől szokatlan módon a hosszú passzoktól sem ijed meg, labdái szinte centire pontosak. Szerelései tiszták, össz-visz két sárga lapot gyűjtött be. A világ bármely csapatában megállná a helyét.

5. Phil Jones (Blackburn Rovers – ősztől Man. United, 26 bajnoki)

Teljesítményéről mindent elmond, hogy a Manchester United mintegy 20 millió fontot ad ki érte, hogy ősszel már ne az Ewood Park, hanem az Old Trafford közönségét kápráztassa el játékintelligenciájával, elegáns megoldásaival. A Liverpool is harcba szállt érte, de a licitet a nagy rivális nyerte meg. Zsenge, 19 éves kora ellenére szinte kész játékosnak tekinthető, de ha valahol, hát Sir Alex kezei alatt kiteljesedhet.

6. Mateo Musacchio (Villarreal, 31 bajnoki, 1 gólpassz)

Godín távozásával sem lett foghíjas a Villarreal védelme, köszönhetően az ifjú argentinnak. Mesteri munkát végzett az El Madrigálban, és nemrégiben a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott. Korábban már a River Plate-ben kiemelkedett a csapatból, és lassan talán arra is megérik, hogy a legmagasabb szinten bizonyítsa klasszisát.

7. Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain, 35 bajnoki, 4 gól, 1 gólpassz)

A PSG lecsúszott a Bajnokok Ligájáról, de ha az okokat keressük, egészen biztosan nem Sakhót nevezzük meg bűnbaknak. Olyan a srác, mintha vért inna minden mérkőzés előtt, igazi bestia. Hústorony, a megfelelő technikai képzettséggel. Piaci értékét 16 millió euróra becsüli a Transfermarkt, és az élklubok jobban tennék, ha még most megpróbálnák elszipkázni. Napról napra magasabb az ázsiója.

8. Thiago Silva (Milan, 33 bajnoki, 1 gól, 1 gólpassz)

Nestával zseniális párost alkot, sokat vesztene a Milan azzal, ha továbbállna. Márpedig erre minden esély megvan, hiszen a brazil elismerte, szóban már egyezkedett a Barcelonával, és nem bánná, ha a katalánok a rossonerik ajtaján is kopogtatnának. Védő létére a kombinatív játékban is használható, éppen ez mondatja velünk, hogy a Nou Campban is betonbiztos pont lehetne. Egyetlen bajnoki gólját az első fordulóban szerezte, a továbbiakban már inkább a védőfeladatokra összpontosított – jóformán tökéletesen, vagy legalábbis kevés hibával.

9. Nemanja Vidics (Manchester United, 35 bajnoki, 5 gól, 1 gólpassz)

Olyannyira biztos pontja a United védelmének, hogy Sir Alex Ferguson a csapatkapitányi karszalagot is az ő bicepszére húzta. Megkérdőjelezhetetlen vezér, akinek magabiztossága erőt sugároz az egész csapatnak. A sérülések elkerülték, szemben társával, Rio Ferdinanddal, akinek talán többször volt jelenése az orvosi szobában, mint a csapatértekezleten. A kapu előtt is feltalálta magát, a Tottenham vagy a Chelsea elleni gólja a bajnoki címhez is nagyon kellett, de az Aston Villának és az Evertonnak szintén betalált a PL-ben, előbbinek mindjárt kétszer. Olaszországba hívják, főként a Juventus, de Vidicsnek esze ágában sincs mennie. Kiteljesedett.

10. Cristián Zapata (Udinese, 35 bajnoki, 2 gól, 1 öngól, 2 gólpassz)

Az Udinese csodák csodájára ért oda a Bajnokok Ligája-selejtezős negyedik helyre, és ebben elévülhetetlen érdemei vannak a kiváló kolumbiainak. Rajta átvinni a labdát emberes feladat, szíve szerint élve megenné a vele pimaszkodó támadókat. Az ellenfél kapuja előtt már nem ennyire hatékony, de két gólját remekül időzítette: az Inter és a Juventus hálóját is megzörgette egy hét leforgása alatt. Elismertsége nincs összhangban kvalitásaival, arra ugyanakkor ne vegyünk mérget, hogy a nyáron nem akad valamelyik topcsapat horgára. Mi a magunk részéről megemeljük a kalapot előtte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: topliga
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu