Kaló Dénes véget vetne pechsorozatának

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 14:07
A magyar nagyszülővel rendelkező Vicky Coren a női nem szeszélyeiről osztott meg titkokat, Kaló Dénes és Kwaysser Valdemár Ákos rossz sorozatának megtöréséről beszélt, míg a főszervezők a nem várt sikerről számoltak be. A Las Vegas Casinóban bemutatták a PokerStars EPT Budapest Poker Open éljátékosait, hangsúlyozták, minden hely elkelt, több mint félmilliárd forint forog kockán az eddigi legnagyobb magyar földön rendezett pókertornán.


Fotó: Almási Gergely

Hosszú várakozás után kedden délután egy órakor, az első forduló A csoportjával útnak indult a PokerStars EPT Budapest, ahol teljes teltház, 540 játékos ül/ült asztalhoz, ezzel a nyereményalap meghaladja a félmilliárd forintot.

 

Az ötnapos torna előtt sajtótájékoztatón mutattak be két hazai és két külföldi éljátékost, akik személyes tapasztalataikat, élményeiket osztották meg, hangsúlyozva: a póker nem szerencsejáték.

 

Vicky Coren: A nők kiismerhetetlenek

 

A népszerű, angol televíziós személyiség és pókermilliomos a női nem szeszélyeiről beszélt. Tehetségük kétségtelen, ráadásul jobban odafigyelnek a pénzre, mint a férfiak. „És gondoljanak bele saját életükbe, sokan vallják: a nők érzelmi síkon kiismerhetetlenek, sokszor nem azt teszik, amiről éppen gondolkoznak” – érvelt a 2006-os londoni győztes.

 

Coren elárulta, magyar nagymamával rendelkezik, így külön elismerés lenne számára azok után, hogy hazai földön aratott sikert, Magyarországon is learatná a babérokat. Saját játékáról szólva elmondta, az Internet jelentette az áttörést, ahol álnéven játszva, a legtörékenyebb emberek is ellenfeleket terrorizáló, agresszív versenyzőként érhetnek el sikert.

 

A kedélyes hangulatú szőke szépség akkor sem esne kétségbe, ha netán a korai kiesés sorsára jutna, mint mondta, Budapest tele van látnivalókkal: „Gyakran megesik, hogy nem sikerül a verseny, akkor azonban a városnézés jelenti számomra az örömöt, nem Monte Carlóban vagyunk, Magyarország számomra sokkal több érdekességet hordoz magában.”

 

Kaló Dénes: Kizárom a szerencsefaktort

 

Az egyik legnépszerűbb és legjobb eredményeket elérő magyar pókerjátékos úgy érzi sok mindennek kell egyeznie ahhoz, hogy az ember sikeres legyen a pókerasztal mellett. Kijelenthetjük, hogy ha valakinek, hát Kaló Dénesnek minden összejött az elmúlt hónapokban. Az EPT Monte Carló-i versenyén megszerzett második helye a magyar pókertársadalom idei legjobb eredménye, ám a 31 éves játékos úgy érzi, hogy Fortuna istenasszonya az utóbbi időben nem karolt belé.

 

„Minimálisnak tartom a szerencsefaktort a pókerben, hiszen sok apróság kell a sikerességhez. Nekem főleg, hiszen mostanában nem voltam éppen a legszerencsésebb passzban, így az én esetemben ki is zárnám ezt a részletet. Egyébként is úgy gondolom, hogy hosszútávon a tudás számít” – mondta a keddi sajtótájékoztatón Kaló.

 

Arra a kérdésre, hogy a sok utazás mennyit vesz ki belőle, úgy felelt, örül, hogy világot láthat, és ha hamar kiesik, akkor legalább a városnézést is beiktathatja a programjába.

 

„Nem utaztam eddig olyan sokat. Tavaly két EPT-versenyen vettem részt, így az idei hárommal már túl is teljesítettem magam. A kártyával olyan helyekre is eljuthatok szerencsére, ahová egyébként nem mennék el magánemberként. A jó oldalát nézem, ha hamar kiesem egy versenyen, akkor legalább van időm a városnézésre.”

 

„Egy az 540-hez az esélyem a budapesti versenyen” – latolgatott szűkszavúan a civilben brókerként dolgozó Kaló.

 

Kwaysser Valdemár Ákos: Nem érzem magam jó formában

 

A köztudatba idén berobbanó 25 éves magyar játékos, Kwaysser Valdemár Ákos az év elején aratott először hangosabb sikert a pókervilágban. Májusban a Latin-amerikai Pókersorozaton (LAPT) végzett az első helyen San Joséban. Ennek ellenére mostanában nem jönnek úgy az eredmények, ahogy szeretné.

 

„Nem érzem magam túl jó formában, és úgy gondolom, kevésbé lehet ez az én versenyem. De ettől függetlenül mindent meg fogok tenni a sikeres szereplés érdekében, és azért, hogy megtörjem rossz sorozatomat” – mondta a Luigi becenévre hallgató játékos, aki remélhetőleg Budapesten, a saját közönsége előtt visszaszerzi majd önbizalmát.

 

Nála is felvetődik a kérdés, hogy ilyen fiatalon mennyi mindent köszönhet a pókernek.

 

„Rengeteg gyönyörű helyre eljuthattam a játék által. Szerencsémre az európai versenyekre sokszor elkísérnek a barátaim, itthon pedig egy gyönyörű lány szurkol nekem. Természetesen a távolabbi, például dél-amerikai versenyekre már nem tudnak eljönni velem, hiszen nem kötelezhetem őket ilyen költséges dologra” – fejtegette a kártyás.

 

Marcin Horecki: Sielésben érmekért küzdöttem, most már karkötőkre hajtok

 

„Egykor Lengyelországban országos bajnokságon álltam dobogón alpesi sielésben, ám egy sérülés után váltanom kellett, ekkor jött a póker és lám Londonban az EPT-n már harmadik helyen zártam – nosztalgiázott Horecki, majd így folytatta – Az angol fővárosban minden összejött, sorra hoztam a jó döntéseket, menetelésem pedig kifizetődött”

 

AZ EPT BUDAPEST OPEN PROGRAMJA:
okt. 27: 18.00 200 eurós szuperszatellit
okt. 28: 13.00 EPT főverseny, 4,000 eurós NL Hold'em 1/A nap
okt. 29: 13.00 EPT főverseny, 4,000 eurós NL Hold'em 1/B nap
okt. 30: 13.00
EPT főverseny, 2. nap
okt. 30: 20.00 550 eurós NL Hold'em Rebuy
okt. 31: 13.00
EPT főverseny, 3. nap
okt. 31: 18.00 2,100 eurós NL Hold'em
Nov. 1: 13.00 1,070 eurós NL Hold'em
Nov. 1: 13.00 EPT főverseny, döntő asztal
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu