Martin újjászületett a döntő asztalnál

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 6. 18:27
Drámai csatában a sírból feltámadva Michael Martin nyerte az Európai Pókersorozat (EPT) ötödik szezonjának második állomását Londonban vasárnap éjszaka. Az amerikai, amikor már csak négyen voltak versenyben, alig több mint egy nagyvakra elegendő zsetonnal rendelkezett, a végén mégis megkaparintotta az egymillió fontos fődíjat. A döntő asztalt sokáig honfitársa Eric Liu uralta, ám az ifjú játékos be kellett, hogy érje a negyedik hellyel.


Barcelonában néhány héttel ezelőtt a német Sebastian Ruthenberg aratott fényes diadalt az idei EPT nyitóversenyén, október elején azonban már Londonban gyűltek össze a legjobbak az egymillió fontos fődíj begyűjtésének reményében.

 

A tornán négy magyar játékos próbált szerencsét, Kovács András, Turmezey Péter és Markovits Ádám az első, Kaló Dénes a második fordulóban búcsúzott. A vasárnapi döntő asztal előtt még nyolcan voltak versenyben az értékes trófeáért, amelynek tagja volt a WSOP-karkötős Alan Smufit, illetve az egy év alatt harmadik EPT-fináléjában szereplő Antony Lellouche is.

 

A DÖNTŐ ASZTAL ÜLTETÉSE:
szék 1: Eric Liu 1,308,000
szék 2: Johannes Strassmann 434,000
szék 3: Philippe D'Auteuil 478,000
szék 4: Antony Lellouche 1,021,000
szék 5: Michael Tureniec 1,333,000
szék 6: Alan Smurfit 396,000
szék 7: Marcin Horecki 309,000
szék 8: Michael Martin 728,000

 

Meglepetésre a francia, aki sokáig őrizte első helyét a versenyen korán kiesett, nem jöttek számára a lapok, végül A9-cel ment all-in, amelyet a német Strassmann adott meg KJ-val. A közös lapok utóbbinak kedveztek, egy királyt borított az osztó, egy pár ellen máris búcsúzott Lellouche, felvetődött a kérdés, Ruthenberg győzelme után ismét német siker születik az EPT-n?

 

A válaszra alig néhány órát kellett várni, Strassmann személyében ugyanis a következő kiesőt tisztelhettük. Az utolsó előtti helyen tartózkodó játékos JJ-val tolta be zsetonjait, Michael Martin pedig gondolt egyet és szerencséjére KQ-val adott meg. Már a flopra érkezett még egy dáma, amely elegendő volt ellenfele búcsúztatásához.

 

Eközben a szintén tengerentúli Eric Liu lépett meg társaitól, már kétszer annyi zseton mögül figyelte az eseményeket, mint legközelebbi üldözője, Michael Tureniec, Martin eközben 900 ezerrel a harmadik pozícióban tartózkodott.

 

A folytatásban felgyorsultak az események, előbb a korábbi világbajnoki győztes Smurfit, majd Philippe D'Auteuil intett búcsút Londonnak, Michael Martin és Marcin Horecki voltak a kivégző felek.

 

Az amerikai a döntő ezen szakaszában még szárnyalt, ám a négyes csatában erősen meggyengült, alig 95 ezer zsetonnal rendelkezett, akkor amikor a vakok már 40-80 ezerre nőttek. A kiesés széléről azonban volt visszaút, miközben a toronymagasan vezető Liu számára pedig megindult a pokoli sorozat.

 

Martin előbb felduplázott, majd háromszorosára növelte rendelkezésre álló pénzét, majd kiejtette a sokak által már győztesnek titulált honfitársát egy ász-drillel, rövidesen pedig a lengyel álmok is szertefoszlottak, Marcin Horecki is a kijárat felé vehette az irányt.

 

A párbajra, a korábban kevesebb mint százezerrel álló Martin már közel ötmillió (!) zsetonnal érkezett, négyszeres előnyben volt utolsó ellenfelével, Michael Tureniec-kel szemben.

 

A svéd ász-szettel javított helyzetén, majd passzív játéka megbosszulta magát, az amerikai kézbe kapott négyes párja fullra erősödött, így megnyerte a londoni EPT-viadalt.

 

A 24 éves tehetség, aki ötödik helyen végzett a tavaszi Monte Carló-i EPT-n ezúttal meg sem állt a trófeáig. A kiesés széléről szabályosan feltámadt, ezzel kereken egymillió fonttal (303 millió forinttal) gyarapította bankszámláját. 

 

Az EPT London ugyan ezzel lezárult, ám a bátrak egy további viadalon mérik össze tudásukat a brit fővárosban, a 20,000 fontos NL Hold'em tornán. 

 

EPT LONDON, FŐVERSENY, VÉGEREDMÉNY:
1. Michael Martin Egyesült Államok 1,000,000 font
2. Michael Tureniec Svédország 525,314 font
3. Marcin Horecki Lengyelország 303,439 font
4. Eric Liu Egyesült Államok 234,920 font
5. Philippe D'Auteuil Kanada 195,766 font
6. Alan Smurfit Írország 153,351 font
7. Johannes Strassmann Németország 120,723 font
8. Antony Lellouche Franciaország 81,569 font
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu