KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "SIKLOS_ERIK"
Dráma: Rafa Nadal megsérült és kiesett 2011. január 26. 12:21 Az idei Australian Openen tenisztörténelmet írhatott volna a világelső Rafa Nadal. Rod Laver 1969-es menetelése óta egyetlen férfi játékos sem mondhatta el magáról, hogy mind a négy Grand Slamen ő a címvédő. A balkezes spanyol tavaly veretlen maradt a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen. Melbourne-ben azonban megállította őt honfitársa David Ferrer (7.), aki az utolsó negyeddöntőben 6:4, 6:2, 6:3-ra győzte le az első kiemeltet. A történethez tartozik, hogy Nadal a csata elején megsérült és csak a helyszín, a tét nagysága miatt nem adta fel. Az is igaz, hogy Ferrer bámulatosan teniszezett, kérdés, megtudja-e ezt ismételni az elődöntőben Andy Murray ellen.
 
Roger Federer is lopkodja a törülközőket 2011. január 25. 05:05 A címvédő Roger Federer trükközött, csillogott és esélyt sem adott a kilenc mérkőzés óta veretlen, Melbourne-ben az idén játszmát sem vesztett Stanislas Wawrinkának. A svájci házirangadón a tizenhatszoros GS-bajnok 1 óra 47 perc alatt 6:1, 6:3, 6:3-ra nyert és elsőként jutott az elődöntőbe, ahol a Novak Djokovics (3.)-Tomás Berdych (6.) meccs győztesével találkozik. Érdekesség, hogy a tavalyi US Openen a szerbtől, előtte Wimbledonban a csehtől kapott ki Federer, aki sorozatban nyolcadszor került a legjobb négy közé az Australian Openen, és immár megszakítás nélkül tizenöt mérkőzésen maradt veretlen a touron. Este eldőlt, hogy Djokovics lesz Federer következő akadálya (3 szettben verte Berdychet).
 
Nadal nyert, biztos a spanyol elődöntős 2011. január 24. 06:24 Legalább tíz fokot esett a hőmérő higanyszála, de a húszat így is eléri. A teniszezők biztos örülnek neki, hogy megenyhült, bár a szél megélénkült és az zavaró lehet. A rövid időjárás jelentésnél valamivel fontosabb, hogy a második hétfőn kiesett a negyedik kiemelt Robin Söderling. Mondanám, hogy megérkezett az új kollekció a férfiteniszbe, de ott azért még nem tartunk.
 
Hazudott a világelső, sokat izzad Nadal 2011. január 23. 12:39 Tombol a nyár Melbourne-ben. Az Australian Open előtti esőzéseknek (az év első két hetében háromszor annyi csapadék esett, mint tavaly egész januárban) köszönhetően a város zöldebb, mint az elmúlt tíz évben bármikor. A Yara folyó partján sétálgatva (a piacról jöttem vissza, végre mangóval) azon gondolkodtam, hogy tudnék ma is valami ”melles” történettel szolgálni.
 
Fogadási csalás a teniszben is? 2011. január 22. 10:56 Nem sok hiányzott ahhoz, hogy dulakodássá fajuljon a szópárbajnak indult konfliktus a kettes pályán, egy második fordulós férfi páros meccsen. A spanyol Feliciano Lopeznél szakadt el a húr 6:7, 4:5-nél, amikor épp leülni készültek. A hálónál latinos temperamentummal kezdte mondani a magáét Mahesh Bhupathinak. Nem volt világos, hogy mi okozta a feszültséget, de a játékvezető lejött a székéből, hogy szétválassza őket. Igaz, Lopez szerint erre semmi szükség nem volt, feleslegesen lökdöste őt a bíró. A mérkőzés után, már lehiggadva nyilatkoztak az érintettek.
 
Mitől nőttek meg Kim Clijsters mellei? 2011. január 21. 10:00 Gyanítom, hogy az árvíz Queenslandben a mangó termést sem kímélte. Legnagyobb bánatomra hiába mentem ki a Queens Victoria Marketra, mangót nem találtam. Illetve egyetlen helyen láttam, de nem a Honey Gold fajta, ráadásul kicsi és drága volt. Azon egyébként minden évben elborzadok legalább egyszer, hogy itt aranyárban van a gyümölcs még nyáron is, pedig amúgy az élelmiszerek még nekünk is megfizethetők. Egyébként jól indult a nap, végre majd nyolc óra egybefüggő alvás után ébredtem és vendéglátómmal jót teniszeztünk reggeli előtt. Gyorsan emelkedett a hőmérséklet, délre átlépte a kellemes nyári meleg kategóriát és átment kábító kánikulába.
 
Nadal, a kíméletlen szépségkirálynő 2011. január 20. 10:34 Csodálatos nyári idő, megjött a bőröndöm, mi kell még? Ha most elkezdek panaszkodni, még az is hülyének néz, aki esetleg szimpatizál velem. Csak annyi a gondom, hogy nem aludtam gyakorlatilag semmit, mert hajnali ötig az Arn Gréta interjút próbáltam feltölteni, utána meg nem jött álom a szememre (mint annak idején Dobrády Ákosnak). Ráadásul nyitott ablaknál forgolódtam az ágyban és annyira fáztam, mint a budapesti télben egyszer sem az elmúlt két hónapban.
 
Kiabáljuk, hogy ka-ka-ku-ku-hi-hi! 2010. január 20. 09:13 Feladtam a folyamatos forgolódást a fekhelyen: sétálni mentem szerda reggel. Gondoltam, jót tesz egy kiadós barangolás a környéken, a végre gyönyörű nyári időben. Hirtelen hiányérzetem támadt. Harmadik napja vagyok itt és még nem ettem mangót, pedig úgy jöttem, hogy anélkül nem múlhat el nap. Az elmúlt években néhányszor már lelkendeztem mangó ügyben, így ezt a dossziét most nem nyitnám ki újra.
 
Egy másik gladiátort masszírozott Djoko 2010. január 18. 09:20 De ilyet! Szakadt az eső Melbourne-ben hétfő reggel, mikor felkeltem és alig érte el a 10 fokot a hőmérő mutatója. Azzal vigasztaltam magam, hogy így legalább zöldebb lesz Melbourne. A város és környéke évek óta szenved a szárazságtól és sárgul. A villamosra várva azért álltam be a fa alá, hogy meg ne ázzak (máskor a nap elől bújok oda) és évek óta először hosszúnadrágot viseltem. Ezért repültem át huszonkettedszer a világot a télből a nyárba? Ráadásul nem ez volt az első csalódásom a szombat hajnali indulás óta. :-)
 
Bevezető helyett 2010. január 16. 00:23 Alig két hete indult be a teniszezőknél a nagyüzem, de hétfőn máris kezdetét veszi a hagyományos év eleji Grand Slam-torna, az Australian Open. Ahogy azt az elmúlt másfél évben megszokhattátok, honlapunk ezúttal is elkalauzol benneteket a sportág legillusztrisabb versenyeinek helyszíneire, így Melbourne-be is. Kövessétek nyomon a GS-tornákat hosszú évek óta járó Siklós Erik hétfőtől naponta jelentkező exkluzív riportjait itt a SportHirado.hu-n!
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu