Mitől nőttek meg Kim Clijsters mellei?

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 21. 10:00
Gyanítom, hogy az árvíz Queenslandben a mangó termést sem kímélte. Legnagyobb bánatomra hiába mentem ki a Queens Victoria Marketra, mangót nem találtam. Illetve egyetlen helyen láttam, de nem a Honey Gold fajta, ráadásul kicsi és drága volt. Azon egyébként minden évben elborzadok legalább egyszer, hogy itt aranyárban van a gyümölcs még nyáron is, pedig amúgy az élelmiszerek még nekünk is megfizethetők. Egyébként jól indult a nap, végre majd nyolc óra egybefüggő alvás után ébredtem és vendéglátómmal jót teniszeztünk reggeli előtt. Gyorsan emelkedett a hőmérséklet, délre átlépte a kellemes nyári meleg kategóriát és átment kábító kánikulába.


 

Lemaradtam a csütörtök legvidámabb történetéről. Kim Clijsters az első meccset játszotta a centeren, sok gondot nem okozott neki a spanyol Carla Suarez Navarro, jöhetett a szokásos interjú a pályán. Todd Woodbidge kérdezte a csinos belga anyukát, aki már azzal felhívta magára a figyelmet, hogy Evonne Goolavong előtt tisztelegve az ő teniszruhájának a replikáját viselte. A legendás ausztrál 1977-ben, hét hónappal lánya születése után nyerte meg az Australian Opent ebben a zöld szerelésben. Ment minden a szokásos módon, mígnem Clijsters egyszer csak átvette a kérdező szerepét és egy sms-ről kezdte faggatni a zavarba jött riportert. Woodbridge elvörösödött, de nem tagadta, hogy a múlt héten küldött egy rövid üzenetet Rennae Stubbsnak. A kommentátorként is dolgozó, visszavonulóban lévő, 39 éves ausztrál teniszező és Kim Clijsters barátnők. Woodbridge arra kereste a választ, hogy nem terhes e újra a belga, mert ő úgy látja, hogy nagyobbak a mellei. Stubbs válasz helyett megmutatta az sms-t Clijstersnek, aki ezzel szembesítette szegény Woodbridge-t ország-világ előtt. Aztán megsajnálta a megszeppent bajnokot (párosban összesen 22 Grand Slam serlege van), megölelte, megpuszilta és jelezte, hogy semmi gond, nincs harag. Azt is megtudhattuk, hogy Kim Clijsters nem terhes, de ha a második gyerekét várja majd, akkor biztos, végleg befejezi a teniszt. Kérdés, hogy ez mikor következik be? Talán az sem elhanyagolható, hogy, akkor mitől lettek nagyobbak a keblei? Vagy csak Woodbridge szerint nőttek meg?

A történet felidéz egy kellemetlen emléket. Nem ez volt ugyanis az első sms, amit Kim Clijsters ausztrál nőtől kapott. Évekkel ezelőtt, amikor még úgy szurkoltak, úgy gondoltak rá a helyiek, mint félig ausztrálra, lévén Lleyton Hewitt jegyese, innen kapott figyelmeztető sms-t, hogy szerelme más ágyában keresi a boldogságot, amíg ő Európában versenyez. Az ifjú álompár közös szárnyalása be is fejeződött nem sokkal később. Hewitt, a fáma szerint, elvette a lányt, aki miatt szakítottak, és Clijsters is megtalálta az igazit. Hihetetlen, hogy egy-egy ember sorsát mennyire megváltoztathatja egyetlen sms.

Hallgathatnék, mert már nincs nyoma, de inkább elismerem, hogy hibáztam. Örültem volna, ha egy olvasó figyelmeztet a bakira, jelezvén, hogy szakértők is követik az alkalmi blogomat. Sajnos, magam jöttem rá, igaz, már amikor leírtam, elbizonytalanodtam, de szokatlan módon nem néztem utána. Ez volt az igazi hiba, de nem magyarázkodom tovább. Tehát annyi történt, hogy még szerdán úgy fogalmaztam: „… a harmadik forduló után már nem örülhet mindegyikük, mert a tavalyi finalista belga és a szintén korábbi világelső orosz egymással játszik.” Nos, Szvetlana Kuznyecova csak a második helyig jutott a világranglistán. A moszkvai azonban ezzel együtt jobbnak bizonyult Justine Heninnél, ezúttal az sem zavarta, hogy a korábbi tizennyolc találkozójukból tizenhatot a belga nyert meg.

Henin maradt alul a rangadón Reuters

Ritkán játsszák a tizenegyedik és a huszonharmadik kiemelt meccsét a centeren Grand Slam harmadik fordulójában. Mondjuk, ha az egyik hazai játékos, de itt nem erről volt szó. Justine Henin és Szvetlana Kuznyecova a US Openen (2007-ben) és a Roland Garroson (2006-ban) is párbajozott már a döntőben. Utoljára 2004-ben kerültek össze ennyire korai szakaszában egy versenynek. Teljesen természetes, hogy ők játszottak a második felvonásban pénteken a Rod Laver Arénában. Nem kis gondban lehetnek a szervezők, hogy melyik női meccset rakják a tizenötezres stadionba, kevés az odavaló szereposztás. A belga a tavalyi Wimbledon után nem lépett többet pályára a szezonban, könyöksérüléssel bajlódott. Az orosz az idény utolsó hónapját hagyta ki: Moszkvában töltődött fel, illetve középfülgyulladásból lábadozott.

A meccsek hiánya mindkét lány produkcióján meglátszott. Változó színvonalú volt az összecsapás, különösen Henin teljesítménye hullámzott. Szokatlanul sokat rontott, bizonytalankodott, összesen kilenc kettőshibát ütött, abból hármat a rövidítésben. Azért olykor megvillant, de a sokat fogyott Kuznyecova ellen ez kevésnek bizonyult. Az orosz ugyan adott esélyt a fordításra, kétszer is hiába adogatott a győzelemért, sőt, két meccslabda után Henin jutott játszmalabdához. A közönség érezhetően nagyon szurkolt egy harmadik szettért, de a dráma nem fokozódott, Justin Henin kiesett (6:4, 7:6). „Különösen a fontos pillanatokban jobb volt nálam. Soha nem használtam ki a lehetőségeimet, túl sokat hibáztam és kevés nyerőt ütöttem, ő sokkal agresszívabban teniszezett, mint én. Nincs kifogás, tudtam, milyen állapotban lépek pályára, hogy még nem vagyok száz százalékos, de az én döntésem volt, hogy egyáltalán elindultam a versenyen. Tudtam, hogy komoly a baj a könyökömmel, még nem gyógyult meg, és türelmesnek kell lennem, de nem bántam meg, hogy eljöttem”- nyilatkozta a vereség után Justine Henin.

Reuters
Roger Federer éppen a hálóval barátkozik Fotó: Reuters

Csütörtökön még úgy gondoltam, hogy ma hosszabban visszatérek Juan Martin del Potro búcsújához, de várnék még vele néhány hónapot. Annyi biztos, hogy ez a Juan Martin del Potro még messze van attól, aki egy Grand Slamen le tudta győzni Rafa Nadalt és Roger Federert. Ezt senki más nem mondhatja el magáról. A férfiaknál gyakran hangzik el kritikaként, hogy évek óta nem tűnt fel egyetlen új, komoly trónkövetelő. Az élen Nadal és Federer, az üldözők: Djokovics, Murray és Soderling. Akkor, 2009 szeptemberében azt hittem, hogy az argentin a következő szezonban akár mindenkit megelőzhet. Persze megtanulhattam volna már, hogy a dél-amerikaiak valamiért képtelenek éveken át egyformán kiugró szinten teljesíteni. Ennek az elemzésébe most nem mennék bele, maradjunk annyiban, hogy akár kulturális okai is lehetnek.

Itt van egyébként David Nalbandian, aki kedden este felejthetetlen csatában győzött Lleyton Hewitt ellen, majd csütörtökön 1:6, 0:6, 0:2-nél feladta az ismeretlen litván, Richard Bernakis ellen. Mint mondta, teljesen kiürült a Hewitt elleni küzdelemben. Na ez az, ami Federerrel, vagy Nadallal soha nem fordulhat elő. A svájci pénteken olyan látványosan, magabiztosan intézte el a belga Xavier Malisse-t (6:3, 6:3, 6:1), mintha alig 36 órával korábban nem játszott volna öt játszmát a francia Gilles Simonnal. Federer amúgy megvédte Nalbandiant, szinte ő magyarázkodott helyette. 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (25 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ:
Tomas Berdych (cseh, 6.)- Richard Gasquet (francia, 28.) 6:2, 7:6 (7-3), 6:2
Fernando Verdasco (spanyol, 9.)- Nisikori Kej (japán) 6:2, 6:4, 6:3
Nicolas Almagro (spanyol, 14.)- Ivan Ljubicic (horvát, 17.) 6:4, 7:6 (10-8), 6:3
Novak Djokovics (szerb, 3.)- Viktor Troicki (szerb, 29.) 6:2-nél Troicki feladta
Andy Roddick (amerikai, 8.)- Robin Hasse (holland) 2:6, 7:6 (7-2), 6:2, 6:2
Stanislas Wawrinka (svájci, 19.)- Gael Monfils (francia, 12.) 7:6 (7-4), 6:2, 6:3
Tommy Robredo (spanyol)- Szerhik Sztahovszkij (ukrán) 5:7, 6:2, 6:4, 6:2
Roger Federer (svájci, 2.)- Xavier Malisse (belga) 6:3, 6:3, 6:1
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ:
Caroline Wozniacki (dán, 1.)- Dominika Cibulkova (szlovák, 29.) 6:4, 6:3
Anasztaszja Sevastova (lett)- Vesznya Manaszijeva (orosz, sel.) 6:1, 6:3
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 23.)- Justine Henin (belga, 11.) 6:4, 7:6 (10-8)
Francesca Schiavone (olasz, 6.) - Monica Niculescu (román) 6:0, 7:6 (7-2)
Andrea Petkovic (német, 30.)- Venus Williams (amerikai, 4.) 1:0-nál Venus feladta
Marija Sarapova (orosz, 14.)- Julia Goerges (német) 4:6, 6:4, 6:4
Li Na (kínai, 9.)- Barbora Zahlavova-Strycova (cseh) 6:2, 6:1
Victoria Azarenka (fehérorsz, 8.)- Chanelle Scheepers (amerikai) 6:3, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magát interjúvolta meg a világelső!
Nem sokon múlott, hogy német nyolcaddöntőt rendezzenek a nőknél, Venus Williams hét labdamenetet bírt, Sarapova meccse előtt "ragadt a pálya", Djokovics 39 perc alatt továbbjutott, Wozniacki saját magát interjúvolta meg és...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal, a kíméletlen szépségkirálynő
Csodálatos nyári idő, megjött a bőröndöm, mi kell még? Ha most elkezdek panaszkodni, még az is hülyének néz, aki esetleg szimpatizál velem. Csak annyi a gondom, hogy nem aludtam gyakorlatilag semmit, mert hajnali ötig az Arn...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu