KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "AO_BLOG"
Visszavágott és a csúcsra ért Clijsters 2011. január 29. 16:03 Kína egyelőre nem hódította meg Melbourne-t. Az Australian Open női egyes fináléjában a 27 éves Kim Clijsters (3.), 2 óra 5 perc alatt 3:6, 6:3, 6:3-ra győzött az első egyéni Grand Slam döntős kínai, Li Na (9.) ellen. A belga édesanya pályafutása negyedik GS trófeáját nyerte és 2,2 millió dolláros csekket kapott a serleg mellé. Kim Clijsters arra készül, hogy jövőre visszatér szeretett városába és megvédi a címét.
 
Potyognak a világelsők Melbourne-ben 2011. január 27. 06:29 Rafael Nadal után Caroline Wozniacki is elbúcsúzott az Australian Opentől. Az első kiemelt dánt ugyanaz a kínai Li Na (9.) állította meg, aki tavaly is jobbnak bizonyult nála a szezon első Grand Slamén. A bajnokság 11. napján, az első női egyes elődöntőben az ázsiai meccslabdáról fordítva, 2 óra 35 perc alatt 3:6, 7:5, 6:3-ra győzte le Wozniackit, aki veresége ellenére a ranglista élén marad. Li Na sikerével tenisztörténelmet írt: ő az első kínai egyéni Grand Slam döntős. Szombaton Kim Clijsters (3.) ellen teheti meg a következő lépést. A belga magabiztosan, 73 perc alatt 6:3, 6:3-ra verte Vera Zvonarjovát (2.), így az is eldőlt, hogy hétfőtől ő a 2. a világranglistán.
 
Dráma: Rafa Nadal megsérült és kiesett 2011. január 26. 12:21 Az idei Australian Openen tenisztörténelmet írhatott volna a világelső Rafa Nadal. Rod Laver 1969-es menetelése óta egyetlen férfi játékos sem mondhatta el magáról, hogy mind a négy Grand Slamen ő a címvédő. A balkezes spanyol tavaly veretlen maradt a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen. Melbourne-ben azonban megállította őt honfitársa David Ferrer (7.), aki az utolsó negyeddöntőben 6:4, 6:2, 6:3-ra győzte le az első kiemeltet. A történethez tartozik, hogy Nadal a csata elején megsérült és csak a helyszín, a tét nagysága miatt nem adta fel. Az is igaz, hogy Ferrer bámulatosan teniszezett, kérdés, megtudja-e ezt ismételni az elődöntőben Andy Murray ellen.
 
Roger Federer is lopkodja a törülközőket 2011. január 25. 05:05 A címvédő Roger Federer trükközött, csillogott és esélyt sem adott a kilenc mérkőzés óta veretlen, Melbourne-ben az idén játszmát sem vesztett Stanislas Wawrinkának. A svájci házirangadón a tizenhatszoros GS-bajnok 1 óra 47 perc alatt 6:1, 6:3, 6:3-ra nyert és elsőként jutott az elődöntőbe, ahol a Novak Djokovics (3.)-Tomás Berdych (6.) meccs győztesével találkozik. Érdekesség, hogy a tavalyi US Openen a szerbtől, előtte Wimbledonban a csehtől kapott ki Federer, aki sorozatban nyolcadszor került a legjobb négy közé az Australian Openen, és immár megszakítás nélkül tizenöt mérkőzésen maradt veretlen a touron. Este eldőlt, hogy Djokovics lesz Federer következő akadálya (3 szettben verte Berdychet).
 
Nadal nyert, biztos a spanyol elődöntős 2011. január 24. 06:24 Legalább tíz fokot esett a hőmérő higanyszála, de a húszat így is eléri. A teniszezők biztos örülnek neki, hogy megenyhült, bár a szél megélénkült és az zavaró lehet. A rövid időjárás jelentésnél valamivel fontosabb, hogy a második hétfőn kiesett a negyedik kiemelt Robin Söderling. Mondanám, hogy megérkezett az új kollekció a férfiteniszbe, de ott azért még nem tartunk.
 
Hazudott a világelső, sokat izzad Nadal 2011. január 23. 12:39 Tombol a nyár Melbourne-ben. Az Australian Open előtti esőzéseknek (az év első két hetében háromszor annyi csapadék esett, mint tavaly egész januárban) köszönhetően a város zöldebb, mint az elmúlt tíz évben bármikor. A Yara folyó partján sétálgatva (a piacról jöttem vissza, végre mangóval) azon gondolkodtam, hogy tudnék ma is valami ”melles” történettel szolgálni.
 
Fogadási csalás a teniszben is? 2011. január 22. 10:56 Nem sok hiányzott ahhoz, hogy dulakodássá fajuljon a szópárbajnak indult konfliktus a kettes pályán, egy második fordulós férfi páros meccsen. A spanyol Feliciano Lopeznél szakadt el a húr 6:7, 4:5-nél, amikor épp leülni készültek. A hálónál latinos temperamentummal kezdte mondani a magáét Mahesh Bhupathinak. Nem volt világos, hogy mi okozta a feszültséget, de a játékvezető lejött a székéből, hogy szétválassza őket. Igaz, Lopez szerint erre semmi szükség nem volt, feleslegesen lökdöste őt a bíró. A mérkőzés után, már lehiggadva nyilatkoztak az érintettek.
 
Mitől nőttek meg Kim Clijsters mellei? 2011. január 21. 10:00 Gyanítom, hogy az árvíz Queenslandben a mangó termést sem kímélte. Legnagyobb bánatomra hiába mentem ki a Queens Victoria Marketra, mangót nem találtam. Illetve egyetlen helyen láttam, de nem a Honey Gold fajta, ráadásul kicsi és drága volt. Azon egyébként minden évben elborzadok legalább egyszer, hogy itt aranyárban van a gyümölcs még nyáron is, pedig amúgy az élelmiszerek még nekünk is megfizethetők. Egyébként jól indult a nap, végre majd nyolc óra egybefüggő alvás után ébredtem és vendéglátómmal jót teniszeztünk reggeli előtt. Gyorsan emelkedett a hőmérséklet, délre átlépte a kellemes nyári meleg kategóriát és átment kábító kánikulába.
 
Nadal, a kíméletlen szépségkirálynő 2011. január 20. 10:34 Csodálatos nyári idő, megjött a bőröndöm, mi kell még? Ha most elkezdek panaszkodni, még az is hülyének néz, aki esetleg szimpatizál velem. Csak annyi a gondom, hogy nem aludtam gyakorlatilag semmit, mert hajnali ötig az Arn Gréta interjút próbáltam feltölteni, utána meg nem jött álom a szememre (mint annak idején Dobrády Ákosnak). Ráadásul nyitott ablaknál forgolódtam az ágyban és annyira fáztam, mint a budapesti télben egyszer sem az elmúlt két hónapban.
 
Aki még soha nem kapott ki Federertől 2011. január 19. 10:18 Még szerencse, hogy nem fogadtam meg, nem borotválkozom az első magyar sikerig az idei Australian Openen. Úgy utazhattam volna haza, mint Tom Hanks a Számkivetett című filmben. Érkezni tudni kell! Mire leszállt a gépem Melbourne-ben már nem maradt magyar a mezőnyben az év első Grand Slamén. Nagyon szorítottam Arn Grétának, hogy láthassam őt a második fordulóban, de sajnos a spanyol Maria José Martinez Sanchez megállította. Az egyetlen magyar induló nem játszik párost, mehet haza és készülhet otthon a Fed-kupára. Bacsinszky Tímeát még betudhatnám magyarnak, de ő is kikapott az első fordulóban. Szóval ez az idei AO nem rólunk fog szólni!
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu