Potyognak a világelsők Melbourne-ben

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 27. 06:29
Rafael Nadal után Caroline Wozniacki is elbúcsúzott az Australian Opentől. Az első kiemelt dánt ugyanaz a kínai Li Na (9.) állította meg, aki tavaly is jobbnak bizonyult nála a szezon első Grand Slamén. A bajnokság 11. napján, az első női egyes elődöntőben az ázsiai meccslabdáról fordítva, 2 óra 35 perc alatt 3:6, 7:5, 6:3-ra győzte le Wozniackit, aki veresége ellenére a ranglista élén marad. Li Na sikerével tenisztörténelmet írt: ő az első kínai egyéni Grand Slam döntős. Szombaton Kim Clijsters (3.) ellen teheti meg a következő lépést. A belga magabiztosan, 73 perc alatt 6:3, 6:3-ra verte Vera Zvonarjovát (2.), így az is eldőlt, hogy hétfőtől ő a 2. a világranglistán.



Mi jöhet még? Rafael Nadal a könnyeivel küzdve harcolt, mert utál feladni mérkőzést, főleg egy barát ellen, kiesett a negyeddöntőben. Justine Henin bejelentette, hogy eddig tartott a tavaly januári visszatérése, mert a könyöke törékeny és fájdalmas. Melbourne-ben, szerdán, a Lillydale-be tartó elővárosi vonaton a második este garázdálkodtak részeg fiatalok, majdnem ártatlan áldozattá váltam. Caroline Wozniacki, a női tenisz ranglistavezetője (tavaly október 11-e óta ül a trónon, de eddig egyetlen Grand Slam döntőt játszott, 2009-ben a US Openen, azt elvesztette) meccslabdáról kikap egy kínaitól. Ha ez így folytatódik, akkor David Ferrer ér a csúcsra vasárnap a Rod Laver Arénában.

Azért pozitív híreim is vannak: újra tombol a nyár és végre kaptam Honey Gold mangót, igaz még soha nem vettem mangót hat dollárért, de megérte, csodálatos volt.

Azt egyébként továbbra sem lehet tudni, hogy mi történt szerda este Rafael Nadallal. Arról lehet hallani, hogy a sok antibiotikum kicsinálta a gyomrát és izomhúzódás akadályozta a mozgásban.

Az adogatás nem mindig jelentett előnyt Caroline Wozniacki és Li Na mérkőzésén. A második játszmában például ötször nyert gémet a fogadó. Általában a kínai támadott, a dán védekezett, aztán, ha az ázsiai rontott (51 ki nem kényszerített hibája volt), akkor a 20 éves szőkeség örülhetett. Elég sivár, egyszerű taktika egy világelsőtől. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy mindez elég lehet a döntőhöz: Wozniacki 6:3, 5:4, 40:30-ra vezetett és szerválhatott. Hiába.

 

AUSTRALIAN OPEN, NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ (25 millió ausztrál dollár, kemény pálya):
Li (kínai, 9.)-Wozniacki (dán, 1.) 3:6, 7:5, 6:3
Clijsters (belga, 3.)-Zvonarjova (orosz, 2.) 6:3, 6:3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu