Nadal nyert, biztos a spanyol elődöntős

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 24. 06:24
Legalább tíz fokot esett a hőmérő higanyszála, de a húszat így is eléri. A teniszezők biztos örülnek neki, hogy megenyhült, bár a szél megélénkült és az zavaró lehet. A rövid időjárás jelentésnél valamivel fontosabb, hogy a második hétfőn kiesett a negyedik kiemelt Robin Söderling. Mondanám, hogy megérkezett az új kollekció a férfiteniszbe, de ott azért még nem tartunk.


Amire többen, évek óta várnak az talán megtörtént: feltűnt néhány friss arc. Az egyik gazdája a huszonkét éves Alekszandr Dolgopolov. A lófarkas ukrán legény verte 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2-re a svéd Söderlinget a Rod Laver Arénában. A nyolcadik nap legnagyobb meglepetése Andy Murraynek (5.) kedvezhet, mert a negyeddöntőben mégis egyszerűbb lehet Dolgopolov, mint a skandináv nehéztüzér- bár ki tudja. A skót egyébként a vártnál is simábban intézte el (6:3, 6:1, 6:1) a balkezes, osztrák Jürgen Melzert (11.) és eddig egyetlen játszmát sem vesztett az idei Australian Openen. Igaz ez a világelső Rafael Nadalra is, ő Marin Cilic (15.) ellen nyert (6:2, 6:4, 6:3), és honfitársa, David Ferrer (7.) a következő akadály.

Reuters
Söderling is elbukott Fotó: Reuters

Kezdem a végén. Rafael Nadal jutott utolsóként a legjobb nyolc közé a férfiaknál. A mallorcai egyszer sem játszott igazán jól eddig. Azt nehéz eldönteni, hogy azért, mert jelenleg ennyit tud, vagy ennyi is elég volt a sikerhez, akkor meg minek több. Feltűnően sokat hibázik, bevallottan nem száz százalékos fizikálisan, de néha megvillan, és a fontos pontoknál még mindig szenzációsan koncentrál. Marin Cilic 2009 őszén lelépte a spanyolt Pekingben (6:1, 6:3), de az a lábadozó, halovány Nadal volt. A horvátnak, ha a legjobbját hozza, lett volna esélye, de ő sem játszott jól, valószínűleg, érezte a lábában az Isner elleni 4 óra 33 perces csatát.

A mérkőzés után, még a pályán úgy értékelt Rafa Nadal, hogy ez volt az eddigi legjobb meccse, de, ami még ennél is fontosabb, hogy fizikálisan végre tökéletesen érezte magát, nem izzadt úgy, mint korábban.

Valaki akár a fejemre is koppinthatna, hogy Alekszandr Dolgopolovot új arcként kategorizáltam. Az ukrán ugyanis majd húsz éve részese az ATP Tournak. Nem tévedés, 15 évvel ezelőtt rendszeresen játszott Thomas Musterrel és Marc Rosset ellen is többször pályára lépett. A papája, Andej Medvegyev edzőjeként járta a világot és a kis Alekszandr mindenhova elkísérte. Ma már ausztrál edzője és olasz menedzsere van Dolgopolovnak, mert 19 évesen úgy döntött, túl sok az édesapa-edző kapcsolat.

A másik friss arc Milos Raonicé, de róla már szóltam két napja. Neki nem sikerült a következő lépés, a spanyol David Ferrer túl nagy falatnak bizonyult, négy játszmában kapott ki tőle.

Magyart láttam játszani a Melbourne Parkban! Miután eredménytelenül böngésztem végig a juniorok egyéni főtábláit nem gondoltam, hogy szurkolhatok még fiatal honfitársért. Aztán egy szlovák kolléga megkérdezte, ki az a Kapitány? Mondom, milyen kapitány, és már siettem is a hatos pályára. Sajnos a magyar győzelem elmaradt: Kapitány Krisztina egy indiai lánnyal párban kikapott egy ausztrál kettőstől. Nem véletlenül írtam egy hete, hogy az idei AO nem rólunk fog szólni.

FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ:
Dolgopolov (ukrán)-Söderling (svéd, 4.) 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2
Murray (brit, 5.)-Melzer (osztrák, 11.) 6:3, 6:1, 6:1
Ferrer (spanyol, 7-)-Raonic (kanadai) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4
Nadal  (spanyol, 1.)-Cilic (horvát, 15.) 6:2, 6:4, 6:3

 

NŐI EGYES, 4. FORDULÓ:
Zvonarjova (orosz, 2.)-Benesova (cseh) 6:4, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 12.)-Peng (kínai) 7-5, 3-6, 7-5
Kvitova (cseh, 25.)-Pennetta (olasz, 22.) 3-6, 6-3, 6-3
Clijsters (belga, 3.)-Makarova (orosz) 7:6 (3), 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Éjfélkor ütötte a nyerőt Clijsters
Helyi idő szerint éppen éjfélkor verte a harmadik helyen kiemelt Kim Clijsters két szettben az orosz Jekatyerina Makarovát, ezzel az Australian Open negyeddöntőjébe került. A belga Szupernő ezzel abszolút favorittá vált a nők...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hazudott a világelső, sokat izzad Nadal
Tombol a nyár Melbourne-ben. Az Australian Open előtti esőzéseknek (az év első két hetében háromszor annyi csapadék esett, mint tavaly egész januárban) köszönhetően a város zöldebb, mint az elmúlt tíz évben bármikor. A Yara...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu