Éjfélkor ütötte a nyerőt Clijsters

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 24. 14:48
Helyi idő szerint éppen éjfélkor verte a harmadik helyen kiemelt Kim Clijsters két szettben az orosz Jekatyerina Makarovát, ezzel az Australian Open negyeddöntőjébe került. A belga Szupernő ezzel abszolút favorittá vált a nők versenyében.


 

NŐI EGYES, 4. FORDULÓ, A LEGFRISSEBB EREDMÉNYEK:
Clijsters (belga, 3.)-Makarova (orosz) 7:6 (3), 6:2
Zvonarjova (orosz, 2.)-Benesova (cseh) 6:4, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 12.)-Peng (kínai) 7-5, 3-6, 7-5
Kvitova (cseh, 25.)-Pennetta (olasz, 22.) 3-6, 6-3, 6-3

Clijsters 7:6 (7-3), 6:2 arányban múlta felül azt a Makarovát, aki az első körben az egykori világelső szerb Ana Ivanovicsot búcsúztatta. Hétfőn már nem volt annyira jó, hogy még egy nagyágyút búcsúztasson, s bár az első szettet rövidítésre hozta, a folytatásban elfáradt a főállású anyuka ellen.

A meccset a karrierje során Ausztráliában hatodjára negyeddöntős belga királynő 88 perc alatt nyerte meg úgy, hogy az első játszma csaknem egy óráig tartott. 

Clijsters életében mindhárom US Openjét megnyerte, most pedig eggyel közelebb lépett ahhoz, hogy Amerikán kívül is letegye névjegyét. 2004-ben egyszer már elveszített itt egy döntőt, a 27 éves teniszcsillagnak addig azonban még két meccset hoznia kellene: az elsőt, azaz a negyeddöntőt a 12. helyen kiemelt Agnieszka Radwanska ellen.

NŐI EGYES, A NEGYEDDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA:
Wozniacki (dán, 1.)-Schiavone (olasz, 6.)
Petkovic (német, 30.)-Li (kínai, 9.)
A. Radwanska (lengyel, 12.)-Clijsters (belga, 3.)
Kvitova (cseh, 25.)-Zvonarjova (orosz, 2.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal nyert, biztos a spanyol elődöntős
Legalább tíz fokot esett a hőmérő higanyszála, de a húszat így is eléri. A teniszezők biztos örülnek neki, hogy megenyhült, bár a szél megélénkült és az zavaró lehet. A rövid időjárás jelentésnél valamivel fontosabb, hogy a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu