Negreanu az élről kezdett, mégis kiesett

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 21:16
Az amerikai Ryan Fair vette át a vezetést a Póker Világsorozat (WPT) eheti versenyén, a Festa al Lago elnevezésű viadalon Las Vegasban a Bellagio Kaszinóban a harmadik fordulóban. A napot első helyről kezdő sztár, Daniel Negreanu korán búcsúzott, viszont az Elky becenévre hallgató Bertrand Grospellier és Nenad Medics is a közvetlen élmezőnybe küzdötte magát csütörtökön, akkor amikor már csak 34-en vannak versenyben a tornán.


Egy dolgot érdemes megjegyezni eddig a WPT Festa al Lago tornáról, ha valaki az élről kezdi az aktuális fordulót, akkor a nap folyamán a kiesés sorsára jut, a kivégző személyében pedig rendre az a személy áll, aki az aktuális kört az élen fejezi be.

 

Így volt ez eddig a második fordulóban, amikor a „mágus” Antonio Esfandiari hatalmas zsetontömeggel a birtokában vezetett, ám a szerdai nap végére már híre sem volt a mezőnyben. Az amerikait Daniel Negreanu búcsúztatta, aki az élen zárta a kört, ugyanakkor csütörtökön rá is számoltak.

 

Érdekes módon a sors ismétli magát, hiszen annak az alig ismert Ryan Fairnak esett áldozatául, aki a csütörtöki sorozatot fejezte be a legnagyobb zsetonmennyiséggel.

 

A négyszeres WSOP-bajnok Negreanu egy kellemetlen partiban gyengült meg. A,K,7 flop után két párral (AK-val a kezében) rendelkezett, amelyre emelt is derekasan, ám meglepően agresszív visszahívást kapott Fairtől. Meg is érdeklődte tőle: „Miért ilyen sokat emelsz?” A válasz az amerikai kezében volt, két hetessel a birtokában már ekkor szettel rendelkezett.

 

A kanadai nem érezte a veszélyt, all innel válaszolt, amelyet ellenfele azonnal elfogadott ezzel a mindig mosolygós Negreanu a kiesés szélén találta magát, majd alig egy órával később a kijárat felé vehette az irányt.

 

A csütörtöki „mészárlásnak”, amely során 104 játékosból csak 34-en maradtak versenyben több sztár is áldozatul esett, Doyle Brunson, David Chiu sem jutott tovább a negyedik fordulóba.

 

Nem úgy a korábban EPT-tornát nyerő Bertrand Grospellier, illetve az idei világbajnokság első karkötőjét begyűjtő szerb-amerikai, Nenad Medics. Mindketten közel állnak a versenyt vezető Ryan Fairhez, a harmadik illetve az ötödik helyen.

 

Az európai fül számára is ismerősen csengő nevek közül Nam Lö, Chris Björin, Scott Clements és Erica Schoenberg számára adott a lehetőség egy esetleges WPT-győzelem megszerzésére.

 

PÓKER, WPT, FESTA AL LAGO, ZSETONÁLLÁS A 3. FORDULÓ UTÁN:
1. Ryan Fair 1,331,000
2. Will Mietz 1,217,000
3. Bertrand Grospellier 1,151,000
4. Joe Sebok 1,100,000
5. Nenad Medics 925,000
6. Osmin Dardon 703,000
7. Steve Fiorentini 686,000
8. Brad Booth 616,000
9. Joe Ebanks 595,000
10. Nam Lö 557,000
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu