Kemény Dénesnek be kell áldozni 1-2 évet

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 16. 10:20
Megtartotta első idei edzését Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Eldőlt, hogy Kásás Tamás nem lesz ott a nyári vb-n. A nemzetközi kupákban női csapataink biztosan jutottak tovább, a négy férficsapatra viszont éppen hétvégén vár komoly erőpróba. Petőváry Zsolt, korábbi 220-szoros válogatott játékosunk a pólót népszerűsítette és a magyar vízilabda hírnevét öregbítette Iránban. Többek között erről formált véleményt a SportHíradó.hu sportági szakértője, Vincze Balázs.


„Az utóbbi években Kemény Dénes kevés új arcot látott a válogatottban, hiszen a keret nagyrésze bebetonozott játékosokból állt, csak melléjük keresett kiegészítőket a kapitányt, illetve cserélt posztokon, ha elérkezettnek látta ehhez az időt. Benedek Tibor és Molnár Tamás már jelezte, hogy nem vállalják a válogatottságot a továbbiakban, többen pedig gondolkodnak. Teszem hozzá, számukra már csak egy negyedik olimpiai cím jelent motivációt és egyikük sem vacillálna, ha erre idén vagy esetleg jövőre kerülne sor. Négy, illetve már csak három és fél év azonban még nagyon sok idő. Főként azoknak, akik már Sydneyre, Athénra és Pekingre is felkészültek. A kapitány, aki szintén olimpiai ciklusban gondolkodik, a stabil emberei mellé – a négy Vasas-játékos, a Varga-fivérek, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, illetve a honvédos Szivós Márton, de én még ideveszem Steinmetz Ádámot is – keres posztra embereket. Illetve, ha időközben kinövi magát egy-két titán, akkor azokat is meg kell versenyeztetnie. Egyik új játékos meghívása sem okozott meglepetést, és senkit nem tudok megemlíteni, akit hiányoltam volna a keretből, vagy ahogy a kapitány mondta, az edzésre leadott névsorból. Kemény Dénes a bajnokság felső házában játszó csapatok trénereitől kért véleményt, az alsóházból nem, valahogy úgy lehetett vele: ha ott lenne arra érdemes ember, az már feljebb játszana. Egyedül a szolnoki Pásztor Mátyás volt a kivétel.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: 

Vízbe parancsolták a Kemény-legényeket

Kemény elsőre mellőzi a nagygenerációt

 

Kásás Tamás az Euroliga mellett mostantól már az olasz bajnokságban is játszhat a Pro Recco csapatában, mindeközben biztossá vált, hogy az idei évet válogatott szinten biztos kihagyja, és nem lesz ott a római vb-n.

 

„Azoknak a játékosok, akik nem mondanák le végleg a válogatottságot, csak elfáradtak, regenerálódásra van szükségük ahhoz, hogy újra harcba vethetők legyenek. Kásás mellett Kiss Gergőn, Biros Péteren és Szécsi Zolin is évek óta nagyon sok teher van, nem csodálkozom, ha elfáradtak volna. Képletesen szólva az ő poharukat évek óta teletöltjük, de egy idő után már túlcsordul belőlük a víz. Hagyni kell egy kicsit elpárologni a pohárból, hogy újra lehessen hozzá töltenünk. Ennek az időszakát éljük át most. Időközben kiderülhet, kivel lehet majd alkalomadtán helyettesíteni a hiányzókat és a távozókat. Illetve, ha teszem azt, két év múlva visszatérnek, mennyire lesznek még motiváltak ahhoz, hogy visszaszerezzék a helyüket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Kásás idén nem dob gólt a válogatottban

 

A férfi Euroligában az egypontos Eger a pontot sem vesztő Partizant látja vendégül, míg a kétpontos Vasas az ugyancsak egy pontot gyűjtő Marseille-hez látogat. A LEN-kupában a Honvédra az orosz Szintez Kazany, a Szegedre a szerb Novi Sad vár a nyolcaddöntő első felvonásán.

 

„A Vasas egyértelműen a három pontért megy Franciaországba, bár így voltak ezzel az egriek is, aztán a döntetlennel kellemetlen meglepetés érte őket. Az Egernek élet-halál kérdése lesz a szerbek elleni hazai derbi, Gerendás György csapatának bravúrja mellett szól az egri közönség, amely szurkolásával képes egy-két góllal jobb teljesítményre ösztönözni a csapatot, ez akár döntő is lehet. Az egriek malmára hajthatja a vizet, ha a Marseille a Vasast is meglepi, bár erre kevés az esély, de számukra csak így marad némi esély a továbbjutásra. A Földi-csapat viszont győzelmével végképp a saját kezébe veheti a továbbjutást, a papírforma meccsnek számukra ez lesz a külön tétje. A Honvéd párharca erősen kétesélyes, kérdés, hogy az utazással járó tortúrából hogy jönnek majd ki a meccsen, a Szegednek elméletben könnyebb a dolga, a Tisza-partiak ellenfele egyértelműen verhetőbb.”

 

A nőknél a BEK-ben a Honvéd, a LEN-kupában a Dunúajváros nyerte meg veretlenül a selejtezős csoportkörét, a folytatásban előbbiekre holland, utóbbiakra olasz rivális vár.

 

„A két magyar csapat továbbjutása számomra egyértelmű volt, a negyeddöntőből való továbblépés már nem annyira. Elsősorban az Ortigia Siracusával játszó dunaújvárosiakat féltem, hiszen az ő ellenfelük évek óta meghatározó együttesnek számít nemzetközi vonalon. Persze, a magyarok is azok, de már közel sem annyira, mint voltak pár évvel ezelőtt. A Honvédnak pedig nem szabad, hogy gondot jelentsen a Ravijn Nijverdal kiejtése.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hibátlanul menetel tovább a Domino

Továbblépett a Dunaújváros a LEN-kupában

 

Folytatódott a férfibajnokság: a Ferencváros legyőzte a szezonban igen hullámzó Szegedet (9-7), az Újpest megszórta ugyan az Egert, de győzni így is utóbbiak tudtak (14-11).

 

„Nekem úgy tűnik, a Szegedet a LEN-kupa tartja életben. Elment a Magyar Kupa, elmenni látszik a bajnokság, ha a nemzetközi vonalon is kiesnek a harcból, akkor még komoly gondjaik is lehetnek szerintem. Amit őszintén sajnálnék, hiszen egy olyan vidéki bázison erősödött meg a sportág, ahol a biztos anyagi háttér szakmai munkával és eredményekkel is párosult az elmúlt években. Jó lenne, ha ez meg is tudna maradni. Az Újpest tizenegy lőtt gólját nem tudom komoly teljesítménynek tekinteni, mert a mérkőzés önmagában teljesen sima volt, végig biztosan vezetett a Gerendás-csapat, miként a kupában, úgy a bajnokságban sem tudták a lilák nagy csatára kényszeríteni az egrieket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Szeged-veréssel menetel tovább a Fradi

 

Petőváry Zsolt három héten keresztül Iránban vendégeskedett, ahol egy helyi klubcsapat meghívására három bemutató-mérkőzésen is vízbe szállt.

 

„Tudtommal nem először, hiszen a Péccsel korábban már voltak kint egy nemzetközi tornán, gondolom, onnan a kapcsolat. Jó dolog, hogy szélesedik a sportág bázisa – a válogatottjukat irányító horvát szakember elismert név a szakmában, látszik is munkájának eredménye az iráni nemzeti csapaton –, és külön jó dolog, hogy egy magyar vízilabdás az, aki még inkább megkedveltetheti ezt egy olyan helyen, ahol nincsenek meg a sportági hagyományok. Mert ez nagyon fontos, hiszen több nyugat-európai országban is adott lenne az anyagi háttér, tradíciók hiányában azonban nem tudnak versenyképesek lenni, nincs mögöttük tömegbázis utánpótlásban, nézőkben és szponzorokban sem. Másrészt meg idehaza az állami szerepvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet az, hogy egy magyar vízilabdás nemcsak a pólós társadalom, hanem az egész ország jó hírét öregbítheti ott a messzi távolban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Petőváry, a magyar póló iráni nagykövete

 

Új év, új remények, új tervek: mit vár 2009-től Vincze Balázs?

 

„Kezdeném a válogatott szereplésével. A pekingi olimpiai után igenis tudomásul kell venni, hogy ez az időszak, az idei év mindenképpen, de valószínű még a következő esztendő is, a csapatkeresés ideje. Még olyan áron is, hogy beáldozzuk a pillanatnyi jó szereplést, mert London „érdeke” ezt kívánja szakmailag. Hogy 2012-ben ütőképes csapatunk legyen, annak előfeltétele, hogy a mostani 25-30 fős bő keretből két év múlva már csak egy 16-18 fős legyen, különben nem tudom versenyképesek lenni. A nemzetközi kupákban a Vasast egyértelműen a négyes döntőbe várom az Euroligában, az Egernek viszont csak szurkolni tudok. A LEN-kupában a Honvéd előbb búcsúztassa a Kazanyt, aztán majd meglátjuk, a Szeged meg végre győzze le saját magát. A két női csapatunk szereplését pedig magam is kíváncsian várom. A bajnokságban Vasas-Eger megismételt döntőre van kilátás, de az FTC-vel és a Honvéddal mindenképpen számolniuk kell riválisként – főként a hevesieknek –, hiszen mindkét csapat tanúbizonyságát adta már annak: ha félvállról veszik őket, elkapják az esélyesebb torkát. Az alsóházban mi is megvívjuk majd a magunk harcát, jelen állás szerint az első hét helyezett stabilan őrzi a helyét, ám a kiadó egy helyért nagy a sorban állás, amelyben ott van csapatom, a BVSC is. Nagy csatára van kilátás, mi is azon vagyunk, hogy legalább az 5-8. helyért folytathassuk a rájátszásban.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu