Topligák: íme a szerkesztői álomcsapat!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 25. 18:34
Pénteken az olvasói álomcsapatot hirdettük ki, most a szerkesztői következik, íme a SportHirado.hu szerint ez elmúlt idény legjobbjai Angliából, Spanyol-, Olasz-, Német- és Franciaországból! Minden egyes posztra hat munkatársunk által kijelölt játékosok közül egyszerű többséggel választottuk ki azokat, akik bekerültek a válogatottunkba. Ezúton köszönjük aktív részvételeteket, közreműködéseteket az elmúlt másfél hétben!


 

SZERKESZTŐINK JELÖLTJEI AZ EGYES POSZTOKRA:
  Bálint A. Czövek O. Erős P. Kállai P. Nikes K. Tóth Cs.
kapus Van der Sar Van der Sar Van der Sar Neuer Hart Neuer
j. védő D. Alves Lahm Lahm D. Alves D. Alves D. Alves
k. védő 1. Vidics Carvalho Vidics Vidics Vidics Vidics
k. védő 2. Piqué Szubotics Szubotics Szubotics Piqué Szubotics
b. védő Bale Bale Marcelo Bale A. Cole Bale
j. középp. Iniesta Barton Robben Nani Sánchez Sánchez
v. középp. Sahin Mavuba Busquets Sahin Wilshere Inler
t. középp. Xavi Xavi Özil Xavi Xavi Martin
b. középp. D. Silva Meireles Giggs D. Silva Giggs D. Silva
csatár 1. Messi Messi Messi Messi Messi Messi
csatár 2. Ronaldo Ronaldo Ronaldo Ronaldo Gameiro Ronaldo

KAPUS: Edwin van der Sar (Manchester United; 33 bajnoki, 13 kapott gól nélküli mérkőzés)

Miután tavaly csak 21 bajnokin lépett pályára, Edwin van der Sar ebben az idényben állandó tagja volt a Manchester Unitednek. Csapata bár 9 góllal többet kapott, mint a tavalyi idényben (37 és 28), ez a mutató így is a meccsenkénti egygólos szint alatt maradt - és akkor még nem beszéltünk a Bajnokok Ligájában nyújtott klasszis teljesítményéről. A holland bizonyította 40 évesen is megbízható: uralta az ötöst, ha kellett akrobatikus védéseket produkált. Visszavonulásával igazi űrt hagyott maga mögött az Old Traffordon.

JOBBHÁTVÉD: Daniel Alves (Barcelona, 35 bajnoki, 2 gól, 14 gólpassz)

A BL-meneteléshez és a sima spanyol bajnoki címhez egy örökmozgó, fáradhatatlan Alves is kellett, volt olyan időszak a 2011-es év elején, amikor nyolc meccs alatt kilenc gólpasszt osztott ki a ligában. Ezután ébredt rá, amit a szíve mélyén mindig is tudott, nincs az a pénz, amiért elcserélné a Barca-mezt a Cityére, s márciusban három évvel meghosszabbította szerződését. Közönségkedvenc, Messi egyik legkedvesebb játszótársa, akinek idén a védekezéssel sem gyűlt meg a baja.

KÖZÉPHÁTVÉD: Nemanja Vidics (Manchester United, 35 bajnoki, 5 gól, 1 gólpassz)

Olyannyira biztos pontja a United védelmének, hogy Sir Alex Ferguson a csapatkapitányi karszalagot is az ő bicepszére húzta. Megkérdőjelezhetetlen vezér, akinek magabiztossága erőt sugároz az egész csapatnak. A sérülések elkerülték, szemben társával, Rio Ferdinanddal, akinek talán többször volt jelenése az orvosi szobában, mint a csapatértekezleten. A kapu előtt is feltalálta magát, a Tottenham vagy a Chelsea elleni gólja a bajnoki címhez is nagyon kellett, de az Aston Villának és az Evertonnak szintén betalált a PL-ben, előbbinek mindjárt kétszer. Olaszországba hívják, főként a Juventus, de Vidicsnek esze ágában sincs mennie. Kiteljesedett.

KÖZÉPHÁTVÉD: Neven Szubotics (Borussia Dortmund, 31 bajnoki, 1 gól)

A Borussia Dortmund aligha bánta meg, hogy a télen nem engedett a Chelsea csábításának, és nem adta el 17,5 millió fontért Suboticsot, akinek jelentős része van abban, hogy a sárga-feketék 2002 után ismét felülhettek a Bundesliga trónjára. A 22 éves szerb biztos pont a dortmundi védelmében, amely kiválóan állta a sarat: 34 bajnokin mindössze 22 gólt kapott, átlagban 0,6-ot. Subotics 2008-ban ötéves megállapodást kötött a Dortmunddal, de aligha tölti ki a szerződését: ha a folytatásban is hasonló teljesítményt nyújt, lecsap rá egy nagy klub.

BALHÁTVÉD: Gareth Bale (Tottenham, 31 bajnoki, 7 gól, 2 gólpassz)

A 21 éves walesi két hét alatt világsztár lett, idegenben mesterhármast lőtt egy félidő alatt a BL-címvédő Internek, otthon két remek gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Zanettit, Maicont és Lúciót is megszégyenítette a villámléptű szélső, akinek az ára egy csapásra az egekig emelkedett. A PL-ben hétszer villant, s labdarúgók szavazatai alapján ő nyerte el az Év Játékosa címet, pedig több sérülés is hátráltatta az idény folyamán. Az újságíróknál be kellett érnie a második hellyel (Scott Parker mögött).

JOBBSZÉLSŐ: Alexis Sánchez (Udinese, 31 mérkőzés, 12 gól, 10 gólpassz)

Sokat elárul a kicsi chilei (168 centiméterre nőtt) szezonjáról, hogy több nagy klub is kinézte magának, a hírek szerint Inter, a Juventus, a Barcelona, Manchester City és a Manchester United kopog érte jelenleg az Udinese ajtaján. Az udineiek persze nem akarják mindenáron eladni a jobbszélsőt - akinek az értékét 18,5 millió euróra becsülik -, miután a BL-ben nagy hasznát vehetik. Sánczhez gólpasszai mellett 12-szer magára vállalta a befejezést. A Cagliari ellen mesés gólt rúgott: úgy ment át a védelmen, mint kés a vajban, jobbra-balra dőltek az ellenfelek, Sánczhez pedig a kapust is becsapva hanyagul gurított az üres kapuba. Mestermunka volt.

VÉDEKEZŐ KÖZÉPPÁLYÁS: Nuri Sahin (Dortmund, 30 bajnoki, 6 gól, 8 gólpassz)

A Borussia Dortmundnak nem volt gyenge pontja a mögöttünk hagyott idényben, a középpálya védekező különítménye különösen nem volt az. Sahin és Sven Bender elsőrangúan szűrt, és a török teljesítményén a Real Madridnak is megakadt a szeme. Mourinho már azelőtt becserkészte, hogy úgy Isten igazából beindult volna az átigazolási piac, márpedig a Special One nem szokott zsákbamacskát venni.

IRÁNYÍTÓ: Xavi Hernández (Barcelona, 33 bajnoki, 3 gól, 7 gólpassz)

A Barcelona 4-3-3-s felállása nehezen ültethető át 4-4-2-be, így Xavit nem klasszikus posztján, a szélen, hanem kicsit beljebb szerepeltetjük. Az Aranylabda-szavazáson a legjobb háromba került, hogyan is maradhatott volna ki nálunk az álomcsapatból? Tavasszal bajnokságot és BL-t nyert a katalánokkal, csupán a Király-kupa-vereség rondít bele az összképbe – amely így sem kutya.

BALSZÉLSŐ: David Silva (Manchester City, 35 bajnoki, 5 gól, 8 gólpassz)

Sokan féltették tavaly nyáron a filigrán világ-és Európa-bajnokot. Azt véleményezték, hogy a La Ligánál erősebb, túlerős lesz a Premier League, de nem így történt. Silva nem csak gyorsaságával, hanem Pazar technikájával is kulcsember lett gárdájának, egészen zseniális lövésekkel és passzokkal vétette észre magát. Ugyan nem volt igazán gólerős, de ezt ellensúlyozta állandó formájával, immár az angol pontvadászat legjobbjai között emlegetik. Ha társai felnőnek hozzá, akkor a City rövidesen valódi bajnokesélyes lesz.

CSATÁR: Lionel Messi (Barcelona, 33 bajnoki, 31 gól, 18 gólpassz)

Voltak kiemelkedő csatárteljesítmények az idén Európában, de Lionel Messiéhez hasonló csak egy, Ronaldóé - és ki tudja mikor lesz hasonló. Nem elég, hogy 31 találattal zárta a bajnokságot, mellette 18 gólpasszt is jegyzett! A gólkirályi címet ugyan elbukta CR7-tel szemben, de januárban nem mellesleg zsinórban másodszor behúzta az Aranylabdát, a döntőben nagyszerű találattal segítette csapatát BL-serleghez, és a La Liga is a Barcelonához került. Ennél jobbat nehéz elképzelni, de Messinél mindig van feljebb!

CSATÁR: Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 34 bajnoki, 40 (Marca: 41) gól, 13 gólpassz)

Ronaldo. Ide ennyit is elég lenne írni, mert ha valakit álmából felkeltünk is tudja, a világ jelenlegi másik uralkodója. Lionel Messit idén legyőzte a gólvadászatban, nem mellesleg nagyszerű rekordot döntött meg 40 (41) találatával - egy idényben még senki nem lőtt annyiszor a rivális hálójába, mint a 26 éves, 81-szeres portugál válogatott szupersztár. A Marca neki adta a Pepén megpattanó szabadrúgásgólt, de tulajdonképpen mindegy, hiszen napjaink egyik legösszetettebb játékosáról, egyik legfényesebb csillagáról beszélünk. Szélsebes, technikailag képzett, jól és pontosan lő, s bár sokan önzőnek tartják, a bajnokságban 13 gólpasszt adott, ami messze nem rossz adat. A Santandernek és a Sevillának 4-4-et, a Getafénak, a Villarrealnak, a Bilbaónak és a Málagának 3-3-at rámolt be, a kupában a Levanténak lőtt mesterhármast, a döntőben az ő fejese jelentette a kupagyőzelmet  blancóknak. Egyénileg a topon van, a csapattal jövőre dobbanthat nagyot.

Az SH-szerkesztők álomcsapata  
Az Olvasóink álomcsapata  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Topligák: íme a Ti álomcsapatotok!
EREDMÉNYHIRDETÉS. Vége 11 részes sorozatunknak, megszületett az olvasói álomcsapat! Az általunk a legjobbnak tartott 110 játékost mutattuk be a topligákból, innentől kezdve tiétek volt a pálya, amelyik focista a legtöbb voksot...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon csatára 2.? Top 10
Az idény csapata, 11. rész: csatárok 2. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Valamennyi poszton 10-10 futballistát jelöltünk ki, amelyik...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon csatára 1.? Top 10
Az idény csapata, 10. rész: csatárok 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki a szezon bal oldali középpályása?
Az idény csapata, 9. rész: bal oldali középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon karmestere? Top 10
Az idény csapata, 8. rész: támadó középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon labdaszerzője? Top 10
Az idény csapata, 7. rész: védekező középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbszélsője? Top 10
Az idény csapata, 5. rész: jobboldali középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon balhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 5. rész: balhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 2.? Top 10
Az idény csapata, 4. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 1.? Top 10
Az idény csapata, 3. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu