Ki volt a szezon labdaszerzője? Top 10

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 19. 18:02
Az idény csapata, 7. rész: védekező középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk ki, amelyik játékos a legtöbb voksot kapja, az kerül be az idény álomtizenegyébe. A teljes csapatot jövő pénteken hirdetjük ki! A hetedik részben a védekező középpályások jönnek, íme, honlapunk tíz jelöltje, de ki volt a legjobb? Szavazz!


SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a szezon labdaszerzője?
Gareth Barry 0.9%
 
Sergio Busquets 20.0%
 
Darren Fletcher 11.4%
 
Sami Khedira 8.7%
 
Gökhan Inler 0.7%
 
Jack Wilshere 29.2%
 
Rio Mavuba 0.7%
 
Nuri Sahin 24.9%
 
Sandro 1.2%
 
Dejan Sztankovics 2.1%
 
1. Gareth Barry (Manchester City, 33 bajnoki, 2 gól, 3 gólpassz)
A Manchester City hosszú évtizedek után ismét trófeát, FA-kupát nyert, míg a bajnokságban a dobogón végzett, amihez elengedhetetlen volt a masszív védekezés – kezdve a középpályán. Nigel de Jong és Gareth Barry egyaránt kiemelkedőt nyújtott, ám mi csak utóbbit tettük fel a tízes listánkra, a hollandot sorozatos durváskodásai miatt mellőzzük. Barry igyekszik sportszerűen megoldani feladatát, hét sárga lapja a tűrhető kategóriába tartozik.


2. Sergio Busquets (Barcelona, 28 bajnoki, 1 gól, 3 gólpassz)
A Barcelona 4-3-3-s felállásából adódóan egy klasszikus labdaszerző van a csapatban, és az, hogy Yaya Tourét „elüldözte a csapatból”, Seydou Keitát pedig a kispadra szorította, éppen elég érv Busquets mellett. Alapvetően a fair play szellemében jár el, bár színészkedéseiből némileg visszább vehetne. Reményeink szerint rövidesen kinövi rossz szokását, akárcsak Cristiano Ronaldo, akit sikerült leszoktatni beidegződéséről, és immár sokkal inkább a gólszerzésre összpontosít.


3. Darren Fletcher (Manchester United, 26 bajnoki, 2 gól, 6 gólpassz)
Akármennyire nem látványos a játéka, a Manchester United egyik legfontosabb láncszeme. Szinte észre sem lehet venni a pályán, de az ő posztján ez sokkal inkább erénynek számít. Tiniként került az Old Traffordra, és bár eleinte botlábúnak csúfolták, idővel kinőtte magát, és a 2009-es sima BL-döntős vereséget is nagyrészt az ő hiányának tudták be. Az idei finálét szintén kihagyta – vele talán nem lett volna átjáróház a United középpályája.


5. Sami Khedira (Real Madrid, 25 bajnoki, 1 gólpassz)
A dél-afrikai világbajnokságon tűnt fel, és szúrta ki José Mourinho. A portugál edző húzása telitalálatnak bizonyult, hiszen a német kiváló párost alkotott Xabi Alonsóval, és kellő stabilitást adtak a Madridnak. A tunéziai származású szűrőnek csupán amiatt lehet hiányérzete, hogy gólt nem, míg gólpasszból is csupán egyet jegyzett, de a csapatban van épp elég játékos, aki ezt megoldja helyette. Azt az egy találatot legalább az Atlético elleni derbin készítette elő.


5. Gökhan Inler (Udinese, 35 bajnoki, 3 gól, 5 gólpassz)
Sztárcsapatok egész sora vadászik rá évek óta, de ő rendre a Friuliban ragadt. Hogy a Zebrák jól jártak a megtartásával, arra az elmúlt szezon is bizonyítékul szolgál: szinte hiba nélkül látta el a dolgát, és arra is maradt ereje, hogy az előrefelé játékba besegítsen. A svájci labdaszerző segédletével BL-selejtezőt játszhat az Udinese, de hogy addig meg tudja-e tartani Inlert, az már teljesen más kérdés.


6. Jack Wilshere (Arsenal, 35 bajnoki, 1 gól, 3 gólpassz)
Az egész topligaidény talán legnagyobb felfedezettje, nincs olyan szakember, aki kétségbe vonná egészen elképesztő kvalitásait. Olyan elegánsan futballozik, hogy a Barcelonából sem lógna ki, és szerénységét is megőrizte. Ha valamiben mindenképpen javulnia kell, az a befejezés, az Aston Villa ellen jegyzett egyetlen találatnál több kell. Ha megjön a vállalkozókedve, semmi jóra nem számíthatnak az Arsenal és az angol válogatott ellenfelei.


7. Rio Mavuba (Lille, 38 bajnoki, 1 gól, 4 gólpassz)
A francia bajnok Lille csapatkapitánya, és egyetlen bajnokit sem hagyott ki. Pestiesen szólva: nem semmi! Ahogyan az sem, amilyen családi háttérrel hírnevet harcolt ki magának: egy csónakban született, miközben szülei az angolai polgárháború elől menekültek. Sorsukat azonban nem tudták elkerülni, Mavuba 14 éves korára árva lett. Talán éppen az ebből nyert lelkierő miatt vitte ilyen sokra. Mi csak meghajolni tudunk előtte, és példaképként állítjuk valamennyi sportrajongó elé.


8. Nuri Sahin (Dortmund, 30 bajnoki, 6 gól, 8 gólpassz)
A Borussia Dortmundnak nem volt gyenge pontja a mögöttünk hagyott idényben, a középpálya védekező különítménye különösen nem volt az. Sahin és Sven Bender elsőrangúan szűrt, és a török teljesítményén a Real Madridnak is megakadt a szeme. Mourinho már azelőtt becserkészte, hogy úgy Isten igazából beindult volna az átigazolási piac, márpedig a Special One nem szokott zsákbamacskát venni.


9. Sandro
(Tottenham, 18 bajnoki, 1 gól)
Igyekszünk odafigyelni arra, hogy húsz bajnoki szereplés alatt ne kerüljön fel játékos a toplistánkra, de Sandróval kivételt teszünk. A brazil beilleszkedési nehézségekkel küzdött a szezon első felében, de aztán a Premier League egyik legjobb labdaszerzőjévé nőtte ki magát. Annyira nélkülözhetetlen lett a Tottenhamben, mint Modric és Bale, a Selecaóban is fényes jövő várhat rá.


10. Dejan Sztankovics (26 bajnoki, 5 gól, 5 gólpassz)
Javier Zanettivel együtt intézmény az Internél, megalkuvást nem tűrő hozzáállásuk nélkül a gyenge rajt után nem lett volna visszaút. Így viszont legalább a második helyre felkapaszkodott a címvédő, és bár a BL-szereplésére nem lehet büszke, Sztankovics Schalkénak rúgott félpályás gólja élményszámba megy. A kék-fekete szurkolók bánhatják, hogy kifelé megy a fociból; szeptember 11-én már 34 éves lesz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbszélsője? Top 10
Az idény csapata, 5. rész: jobboldali középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon balhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 5. rész: balhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 2.? Top 10
Az idény csapata, 4. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 1.? Top 10
Az idény csapata, 3. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »

 

Címkék: topliga
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu