Ki volt a szezon karmestere? Top 10

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 20. 17:40
Az idény csapata, 8. rész: támadó középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk ki, amelyik játékos a legtöbb voksot kapja, az kerül be az idény álomtizenegyébe. A teljes csapatot jövő pénteken hirdetjük ki! A nyolcadik részben a támadó középpályások jönnek, íme, honlapunk tíz jelöltje, de ki volt a legjobb? Szavazz!


SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a szezon legjobb támadó középpályása?
Mario Götze 1.8%
 
Marek Hamsík 1.8%
 
Kagava Sindzsi 0.3%
 
Marvin Martin 0.5%
 
Samir Nasri 4.3%
 
Mesut Özil 44.5%
 
Javier Pastore 1.8%
 
Yaya Touré 0.6%
 
Rafael van der Vaart 3.7%
 
Xavi 40.8%
 
1. Mario Götze (Dortmund, 33 bajnoki, 6 gól, 15 gólpassz)
Üstökösként robbant be a Bundesligába az 1992-es születésű maestro, amit Joachim Löw szövetségi kapitány válogatottsággal hálált meg. A BVB-nél gyermekként óvják, nyilatkozni is csak ritkán engedik – nem szeretnék, hogy elkallódjon a német labdarúgás talán legnagyobb tehetsége. Az Arsenal már kinézte magának, és Arsene Wenger addig nem nyugszik, míg az Emiratesben nem tudja.


2. Marek Hamsík (Napoli, 37 bajnoki, 11 gól, 8 gólpassz)
A Napoli története legszebb napjait idézte, és a dobogó, egyúttal a Bajnokok Ligája-szereplés csak álom maradhatott volna Hamsík nélkül. A sörényére sokat adó szlovák a Serie A klasszisai közé emelkedett, és lassan talán arra is megérik az idő, hogy még egy lépcsőfokkal feljebb lépjen. Bár aki közönségkedvenc a San Paolóban, az hova ugráljon?!


3. Kagava Sindzsi (Dortmund, 18 bajnoki, 8 gól, 1 gólpassz)
Az Ázsia-kupán megsérült, így csak az idény első felében játszott, akkor viszont olyan kiemelkedően, hogy helyet szorítottunk neki a tízes listán. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy a BVB tetemes előnyre tett szert tavasszal, amelyet a távollétében sem tudott elherdálni. Ősztől a BL-ben is bizonyíthat, és akkor talán világszerte ismertté válik a neve.


4. Marvin Martin (Sochaux, 37 bajnoki, 3 gól, 18 gólpassz)
A Ligue 1 szezonjának legjobb játékosa, Rio Mavubával karöltve. Önzetlensége szembetűnő, 18(!) gólpasszt osztott ki az idényben. Kiváló játéka Laurent Blanc-nak is szemet szúrt, aki úgy döntött, hogy Ukrajna ellen harcba küldi; és milyen jól tette! Martin negyedórára szállt be, és ezalatt duplázott – klasszisokat megszégyenítő teljesítmény. Ne tegyünk komolyabb összeget arra, hogy a francia bajnokságban öregszik meg.


5. Samir Nasri (Arsenal, 30 bajnoki, 10 gól, 1 gólpassz)
Frenetikus szezonja volt, Jack Wilshere-rel együtt nagyon elkapták a fonalat. Fabregas távollétében igazi kapitány volt, és ehhez dukáló fizetést követel magának. Egyelőre közel sem biztos, hogy megegyezik az Arsenallal, és akár a Manchester United is lecsaphat rá. Az Ágyúsok fogadkoznak, hogy Anglián belül semmiképpen sem adják el, de Nasri trófeákat akar nyerni – ha az Old Traffordon, hát az Old Traffordon!


6. Mesut Özil (Real Madrid, 36 bajnoki, 6 gól, 19 gólpassz)
A világbajnokságon nagyon ment neki a játék, és formáját átmentette a klubidényre is: ipari mennyiségben osztogatta a gólpasszokat, tökéletesen illeszkedik a Mourinho-féle Real Madridba. A Bernabéuban ráadásul egyre otthonosabban érezheti magát, a török származású játékosok inváziója miatt immár Kebab FC-nek is becézik a klubot. Özilnek szemlátomást ízlik.


7. Javier Pastore (Palermo, 35 bajnoki, 11 gól, 5 gólpassz)
Argentínában a bokorban is csodafocista terem, egy ilyen bokorból reppent ki Pastore is. A Palermo szurkolói áldhatják a sorsot, hogy hétről hétre kedvenc csapatukban láthatják, de nagy kérdés, hogy meddig: alig akad olyan sztárcsapat, amelyet ne hoztak volna összefüggésbe vele. Már a szicíliaiak is belátták, rövidesen el kell engedniük a kezét, csupán az lehet a cél, hogy minél több pénzt leakasszanak érte.

8. Yaya Touré (Manchester City, 35 bajnoki, 6 gól, 5 gólpassz)
Télen posztot váltott, és maximálisan bevált. „Építkező” oldalát korábban csak kevesen ismerték, de az FA-kupában megmutatta, a kapu előtt is lehet rá számítani: az elődöntőben és a döntőben egyaránt győztes gólt rúgott, és segítette kupagyőzelemhez a klubot megannyi ínséges évtized után. Nagy bánata, hogy az elmúlt hónapokban nem játszhatott együtt testvérével, Kolót ugyanis elmeszelték pozitív doppingmintája miatt.


9. Rafael van der Vaart (Tottenham, 28 bajnoki, 13 gól, 9 gólpassz)
A Tottenham szinte aprópénzért igazolta a Real Madridtól, és minden egyes érte kiadott pennyt meghálált. Karmestere volt a BL-ben negyeddöntőig jutó együttesnek, és nem rajta múlt, hogy a következő idényben be kell érniük az Európa-ligával. A sérülésekkel ugyanakkor rendre meggyűlik a baja, a fizikai állapotán van még mit javítani. Ha Bale-lel és Modriccsal egészségesek lesznek (és valamennyien a White Hart Lane-en maradnak), jövőre ismét nagyot durranthatnak.


10. Xavi (Barcelona, 33 bajnoki, 3 gól, 7 gólpassz)
A Barcelona 4-3-3-s felállása nehezen ültethető át 4-4-2-be, így Xavit nem klasszikus posztján, a szélen, hanem kicsit beljebb szerepeltetjük. Az Aranylabda-szavazáson a legjobb háromba került, hogyan is maradhatott volna ki nálunk az álomcsapatból? Tavasszal bajnokságot és BL-t nyert a katalánokkal, csupán a Király-kupa-vereség rondít bele az összképbe – amely így sem kutya.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon labdaszerzője? Top 10
Az idény csapata, 7. rész: védekező középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbszélsője? Top 10
Az idény csapata, 5. rész: jobboldali középpályások. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon balhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 5. rész: balhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 2.? Top 10
Az idény csapata, 4. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a legjobb középhátvéd 1.? Top 10
Az idény csapata, 3. rész: középhátvédek 1. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon jobbhátvédje? Top 10
Az idény csapata, 2. rész: jobbhátvédek. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon kapusa? Top 10
Az idény csapata, 1. rész: kapusok. Új, 11 részes sorozatot indít a SportHirado.hu, amelyben a topligák álomcsapatát állítja össze a Ti szavazataitok alapján. Jövő hét csütörtökig valamennyi poszton 10-10 futballistát jelölünk...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

Címkék: topliga
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu