KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "VICTORIA_AZARENKA"
Drámai döntőben Serena Williams a bajnok 2013. szeptember 9. 00:35 Serena Williams címvédéssel, ötödször is a US Open bajnoka lett vasárnap este az Arthur Ashe stadionban. A döntőben az első és a második kiemelt találkozott (tíz éve nem volt erre példa az amerikai nyílt teniszbajnokságon) és a 31 éves, világelső Serena Williams 2 óra 45 perc alatt 7:5, 6:7, 6:1-re legyőzte jelenlegi legnagyobb riválisát Victoria Azarenkát, aki 10 éves volt, amikor az amerikai, 1999-ben először a csúcsra ért New Yorkban. Tavaly is ők játszották a finálét, akkor szintén a négyszeres olimpiai bajnok örülhetett a végén, de legutóbb, alig három hete Cincinnatiban a fehérorosz bizonyult jobbnak (az idén már másodszor keménypályán). A drámai csatát a kavargó szél még kiszámíthatatlanabbá tette, a második szettben a ranglistavezető 4:1-re vezetett (dupla brékkel), kétszer is a diadalért adogathatott, de a minszki harcos nem adta meg magát. A harmadik játszmában a tenisz királynője megmutatta mire képes: rendezve a gondolatait, tanítandóan koncentrálva hatalmasat játszott. Serena Williams a 17. egyéni Grand Slam serlegét nyerte, és 3,6 millió dollárt kapott a sikeréért. Ő a tenisz történetében az első, aki a harmincon túl 4 Grand Slamen tudott győzni és a játékát látva ez a szám még nőhet jövőre.
 
Serena Williams, mint még soha 2013. szeptember 7. 01:04 Napok óta hiánycikk a dráma a US Openen. A nyolc negyeddöntő-mérkőzésből (női és férfi) egy sem hozott felejthetetlen izgalmakat, látványos csatát. Ha Stanislas Wawrinka nem győzi le a címvédő Andy Murray-t és Richard Gasquet nem nyer ötszettes meccset David Ferrer ellen, nem nagyon volna mire emlékezni. Fanyalgásra azonban épp úgy nincs idő Grand Slamen, mint hozsannára. Pénteken már az elődöntő jött a nőknél és a remény, hogy végre történik valami. Hát, nem történt semmi. Victoria Azarenka simán elintézte az élete első GS-elődöntőjét játszó Flavia Pennettát (1 óra 34 perc alatt 6:4, 6:2) – pedig a fehérorosz sem volt meggyőző. Serena Williams könnyedén állította meg Li Nát (1 óra 27 perc kellett a 6:0, 6:3-hoz). Vasárnap tehát megismétlik a tavalyi döntőt a női egyesben, a különbség csak annyi, hogy ezúttal 1. és 2. kiemeltként találkozik a diadal kapujában Serena Williams és Victoria Azarenka – de most is az amerikai az esélyes.
 
Azarenka nem csak Li Na ellen nyert 2013. január 26. 12:24 Unalmas, felejthető döntőnek indult, fordulatos, helyenként drámai, tűzijátékkal és fejre eséssel tarkított csata lett belőle. A címvédő Victoria Azarenka másodszor lett Melbourne királynője, miután az Australian Open döntőjében 2 óra 40 perc alatt 4:6, 6:4, 6:3-ra győzött a kínai Li Na ellen. A fehérorosz a második Grand Slam sikerével megőrizte elsőségét a ranglistán, a serleg mellé 2 millió 430 ezer dolláros csekket kapott.
 
Sarapova-bukás után Djokovics KO 2013. január 24. 06:51 A kínai Li Na juttathatja a trónra Serena Williamst. A hatodik kiemelt ázsiai az Australian Open 11. napján, az első női egyes elődöntőben viszonylag simán, 1 óra 33 perc alatt 6:2, 6:2-re verte az eddig menetelő Marija Sarapovát és ha a szombati fináléban jobbnak bizonyul a címvédő, világelső Victoria Azarenkánál, akkor ő pályafutása második Grand Slamét nyeri, míg Serena Williams a ranglista élére ugrik. A fehérorosz egyébként könnyedén állította meg a tegnap született új csillagot, Sloane Stephenst (1 óra 41 perc alatt 6:1, 6:4). A férfiaknál Novak Djokovics sorozatban harmadszor jutott döntőbe Melbourne-ben. A világelső, címvédő gyakorlatilag kiütötte a negyedik kiemelt David Ferrert az elődöntőben (1 óra 29 perc alatt 6:2, 6:2, 6:1), ökölvívómeccsen a második szett után technikai KO-t hirdettek volna.
 
Önmagát kellett legyőznie S. Williamsnek 2012. szeptember 10. 01:07 Kivégzésnek, könnyű kalandnak indult, dráma és majdnem meglepetés lett a vége: a 30 éves Serena Williams nyerte a US Opent, a döntőben 2 óra 18 perc alatt győzött 6:2, 2:6, 7:5-re a világelső Victoria Azarenka ellen. Az amerikai felmosta a pályát az első játszmában a fehérorosz ranglistavezetővel, ökölvívómeccsen már technikai KO-t hirdettek volna, de itt folytatták... A tizennégyszeres Grand Slam-bajnok mintha megunta volna az egyoldalú küzdelmet, egyre többet hibázott, mély gödörbe taszítva magát. A finálé első ötven percében Azarenkának gyakorlatilag semmi köze nem volt ahhoz, miként alakul az eredmény. Aztán a minszki megérezte, hogy lehet keresnivalója és megmutatta, nem teljesen érdemtelenül vezeti a női teniszezők világranglistáját. A döntő szettben az első brékelőnyét még elbukta, de a következőnek köszönhetően pályafutása második Grand Slam serlegéért adogathatott 5:4-nél, hiába, egyetlen pontot nyert. A döntőben 13 ászt adogató Serena Williams sokadszor mutatta meg, hogy nem csak kivételes teniszező, de óriási küzdő is: kimászott a sírból és 13 évvel első itteni diadala után negyedszer is veretlen maradt Flushing Meadowsban. A trófea mellé 1 millió 900 ezer dolláros csekket kapott, de arra még várnia kell, hogy a trónt is visszafoglalja, egyelőre csak negyedik.
 
Elhalasztották a női döntőt a US Openen 2012. szeptember 8. 19:39 Az utóbbi években nincs szerencséje az időjárással a US Opennek: rendre a harmadik hétfőig húzódik a bajnokság az eső miatt. A szuper szombaton délutánra vártak kiadós csapadékot, ezért, szakítva a hagyománnyal, egy órával előrébb hozták a kezdést. Komoly kihívás elé állítja a rendezőket egy ilyen minimálisnak tűnő változtatás (tévék, szurkolók, dolgozók), de van már benne tapasztalatuk. Arra viszont nem lehet felkészülni, hogy pontosan mikor érkezik az eső. Hiába akartak 11-kor kezdeni, ha 10.30-tól hatalmas felhőszakadás áztatta Flushing Meadowst. Végül bő egy órás késéssel, óriási szélben elkezdődött az első férfiegyes elődöntő, Andy Murray és Tomas Berdych párbaja, de alig 45 perccel később megszületett a döntés, hogy a női döntőt elhalasztják. Victoria Azarenka és Serena Williams tehát vasárnap előtt nem lép pályára.
 
Sarapova kiesett, S. Williams szárnyal 2012. szeptember 7. 23:28 Az idei szezon eddigi három női egyes Grand Slam-bajnoka a US Openen is főszerephez jutott. Az elődöntőben az Australian Open győztese, Victoria Azarenka és a Roland Garros királynője, Marija Sarapova találkozott először. Az idényt sorozatban 26 megnyert mérkőzéssel kezdő fehérorosz nehezen melegedett be, de idejében felébredt és 2 óra 42 perc alatt 3:6, 6:2, 6:4-re megnyerte a csatát. Életében először jutott döntőbe Flushing Meadowsban a 23 éves minszki. A szombati fináléban a wimbledoni-bajnok Serena Williams lesz az ellenfele, az amerikainak nem okozott gondot Sara Errani. Nem volt azonos súlycsoportban a két játékos, és nem csak azért, mert Serena Williams az öt mérkőzésén 50 ászt adogatott, míg a 164 cm magas olasz egyet sem. A tizennégyszeres egyéni Grand Slam-bajnok 64 perc alatt 6:1, 6:2-re győzött, a második meccslabdájánál második adogatásból ütött ászt. Victoria Azarenka vagy Serena Williams tehát duplázhat 2012-ben, ami azért érdekes, mert a legutóbbi hét GS-t, hét különböző játékos nyerte a nőknél.
 
A világelső lenyomta a címvédőt 2012. szeptember 4. 21:44 A világelső a címvédő ellen, nem rossz párosítás. Victoria Azarenka még soha játszmát sem vesztett Samantha Stosur ellen, pedig hatszor mérkőztek kedd délutánig. Más kérdés, hogy a fehérorosz az első US Open negyeddöntőjére készült és tudhatta, ha nyer, akkor a további eredményektől függetlenül biztosan a ranglista élén marad. Sok esőt ígértek keddre a meteorológusok New Yorkba és az első adag gyorsan meg is érkezett (Azarenka ekkor 3:0-ra vezetett az első szettben). A több mint egyórás szünet nem hozott gyökeres fordulatot, de érezhető volt, hogy az ausztrál címvédő most nem adja meg magát olyan könnyen, mint legutóbb, tavasszal Dohában (6:1, 6:2). Talán az időjárás riasztotta el a szurkolókat, félig sem teltek meg az Arthur Ashe lelátói. Lassan ki kellene találni a gladiátor női megfelelőjét, mert amit a két lány produkált a pályán az inkább emlékeztetett férfias, fizikális párbajra, mint valami kellemes, női kalandra. A harmadik játszmában Stosur szinte végig futott az eredmény után, de előbb 2:4-ről, majd a rövidítésben 0:4-ről egyenlített. Azarenka játszott okosabban, pontosabban és kevesebb hibával, de az ausztrál ereje, dinamizmusa kompenzált. Végül 2 óra 23 perc alatt Victoria Azarenka 6:1, 4:6, 7:6(5)-ra győzött és elsőként jutott az elődöntőbe a US Openen.
 
Hősként várja haza a diktátor Azarenkát 2012. január 28. 16:44 Alig tíz perccel azután, hogy Viktorija Azarenka megnyerte élete első Grand Slamét és a női tenisz királynője lett, megérkezett a gratuláló sms Alekszandr Lukasenkótól. Fehéroroszország diktátor elnöke többek között azt üzente, hogy nagyon várják haza az ország hősét, büszkék rá és nagy ünnepséget szerveznek. Azarenka szülei egy étteremben nézték végig lányuk diadalát, egyrészt Viktorija babonája, másrészt a vízumkényszer miatt nem repültek Melbourne-be, a döntőre. Azarenka azt mondta az interjúszobában, hogy nélkülük nem jutott volna el idáig, nagyon sokkal tartozik nekik. Az Australian Open döntőjében másodszor vesztett Marija Sarapova hiszi, hogy a legjobb napjai még előtte vannak. Az oroszról kiderült, hogy a szülei fehéroroszok, a nagymamája ma is ott él.
 
Fehérorosz királynő a női teniszben 2012. január 28. 10:51 Pályafutása első Grand Slam-döntőjében, a 22 éves Viktorija Azarenka, gyorsan legyőzve a kezdeti idegességét (0:2) 1 óra 22 perc alatt 6:3, 6:0-ra verte az Australian Openen 2008-ban nyertes Marija Sarapovát. A minszki nehéztüzér nem adott esélyt a tapasztaltabb szibériainak, mindenre volt válasza, gyakorlatilag kiütötte őt. Az idei melbourne-i fináléban nem csak a 2,3 millió dolláros csekkért küzdöttek a lányok, a bajnok mindent visz csata volt, mert hétfőtől ő ülhet a trónra, Caroline Wozniacki helyére. Azarenka hét évvel azután ért a csúcsra a felnőtteknél, hogy 2005-ben, ugyanitt megnyerte a juniorok versenyét (a döntőben Szávay Áginál bizonyult jobbnak). Sarapova hét hónapon belül a második Grand Slam-döntőjét bukta, Wimbledonban az akkor ott szintén újonc, 21 éves Petra Kvitovától kapott ki.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu