Sarapova kiesett, S. Williams szárnyal

Szerző: Siklós Erik, New YorkLétrehozva: 2012. szeptember 7. 23:28
Az idei szezon eddigi három női egyes Grand Slam-bajnoka a US Openen is főszerephez jutott. Az elődöntőben az Australian Open győztese, Victoria Azarenka és a Roland Garros királynője, Marija Sarapova találkozott először. Az idényt sorozatban 26 megnyert mérkőzéssel kezdő fehérorosz nehezen melegedett be, de idejében felébredt és 2 óra 42 perc alatt 3:6, 6:2, 6:4-re megnyerte a csatát. Életében először jutott döntőbe Flushing Meadowsban a 23 éves minszki. A szombati fináléban a wimbledoni-bajnok Serena Williams lesz az ellenfele, az amerikainak nem okozott gondot Sara Errani. Nem volt azonos súlycsoportban a két játékos, és nem csak azért, mert Serena Williams az öt mérkőzésén 50 ászt adogatott, míg a 164 cm magas olasz egyet sem. A tizennégyszeres egyéni Grand Slam-bajnok 64 perc alatt 6:1, 6:2-re győzött, a második meccslabdájánál második adogatásból ütött ászt. Victoria Azarenka vagy Serena Williams tehát duplázhat 2012-ben, ami azért érdekes, mert a legutóbbi hét GS-t, hét különböző játékos nyerte a nőknél.


Könnyű kalandnak indult, egy felejthető elődöntőnek, amelyben a világelsővel felmossák a pályát. Aztán a szőkék rájöttek, hogy kánikulában is lehet csúcsteniszt játszani. A küzdelemből lassan átmentek a minőségbe és parádés harmadik szettet produkáltak. Az első játszmában Marija Sarapova gyorsan elhúzott 5:1-re, így egy megtorpanás is (5:1-nél előbb fonákkal, aztán tenyeressel rontott, majd 30:30-nál két kettőshibát adogatott) belefért (6:3). A másodikban megint gyorsan brékhátrányba került a ranglista vezetője, de Victoria Azarenka ezúttal fordított (0:1-ről 4:1) és az adogatóként gyakran bizonytalankodó, túl sokat hibázó szibériai nem tudta utolérni (6:2). Sarapova tíz perc szünetet kért, amit az extrémhőség-szabály alapján meg is kapott, mert 30 foknál melegebb volt.

Marija Sarapova az utóbbi 105 mérkőzéséből csak egyet vesztett el, ha megnyerte az első szettet, és az idén az összes háromjátszmás meccsén győzött. Tiszteletreméltó statisztika, de Azarenka nem foglalkozott ezzel. Egyre agresszívabban, pontosabban teniszezett és a döntő felvonásban, 5:4-nél, a második mecsslabdájánál Sarapova túlütötte a labdát az alapvonalon.

A férfi párosban az amerikai Bryan fivérek új fejezetet nyitottak a teniszlexikonban: pályafutásuk 12. Grand Slam serlegét nyerték együtt, a US Openen negyedszer értek a csúcsra. A pénteki döntőben a veterán Leander Paes-Radek Stepanek kettős ellen nyertek (6:3, 6:4) az amerikaiak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu