Tóth Zoltán fél éve nem látott bravúrja

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 14:37
Az első helyről kezdte a döntő asztalt végül a hetedik helyen zárt, ennek ellenére is a magyar pókeréletben április óta nem látott bravúrt hajtott végre Tóth Zoltán szombaton a PokerStars EPT (Európai Pókersorozat) Budapest fináléjában. A sztárokkal teletűzdelt mezőnyben legjobb magyarként szerepelt és 78 ezer euróval gazdagodott. A tornát a brit William Fry nyerte, aki 596 ezer euróval térhetett haza.


Fotó: pokerstarsblog.com

Nagy várakozásokkal tekintett a magyar közönség az első hazai földön rendezett EPT-torna fináléja elé, hiszen az első helyről Tóth Zoltán várhatta az utolsó felvonást. A magyar az első naptól rendre a legjobb húszban tartózkodott, péntek estére pedig több mint egymillió zsetonnal állt az élen.

 

ZSETONÁLLÁS A DÖNTŐ ASZTAL ELŐTT:
1. Tóth Zoltán Magyarország 1,059,000
2. Ciprian Hrisca Románia 1,038,000
3. Albert Iversen Dánia 1,017,000
4. William Fry Nagy-Britannia 572,000
5. Johnny Lodden Norvégia 500,000
6. Gino Alacqua Olaszország 466,000
7. Marino Serenelli Olaszország 357,000
8. Martin Jacobson Svédország 306,000

 

Egymás után nyerte a nagy partikat, ellenfelek sora kényszerült búcsúra ellene, szabályosan terrorizálta aktuális asztalát, védjegyévé vált blöffjeivel pedig gyakran mosolygott a bajsza alatt, amikor halvány lapokkal vitt el méretes kasszákat.

 

A hódmezővásárhelyi játékos szombaton új, számára ismeretlen porondra lépett, a világ egyik legnagyobb pókersorozatának döntőjébe. Lassan rázódott bele a tempóba sorra dobálta lapjait, meglehetősen sok időnek kellett eltelnie, mire végre partit nyert, mégpedig egy magyar-román párharcból győztesen kikerülve.

 

Addig azonban két vesztes leosztással a háta mögött volt, zsetonjai harmada már ellenfelei előtt hevert. Azért mindez nem szegte Tóth kedvét, nem sokkal később az olasz Alacquát tanította móresre úgy, hogy még lapjait sem kellett megmutatnia.

 

A magyar kiesés felé vezető útján fontos állomás volt Johnny Lodden kiesése. A norvég (kezében KK) hatalmas partiban kényszerült búcsúra, ahol Tóth (káró AK) és a svéd Jacobson (káró 107) is szerepelt.

 

A flop előtt Lodden volt az esélyes, utána is, 7,8,2 flop csak Jacobsonon segített egy kicsit, a turn viszont már nagyon: 7, ezzel máris drillel rendelkezett, Tóth már nem is nyerhetett. Az utolsó lap egy kilences volt, ezzel a svéd szinte triplázott, ezzel az élre ugrott, a norvég kiesett, Tóth pedig 250 ezer zsetonra apadt.

 

A méretes veszteséget búcsú követte. Újabb vesztes partik után egy vakra alig elég pénzzel, 43 ezer zsetonnal rendelkezett, amelyet 62-vel tolt középre, Q10-el fogadták el, amely a kiesést jelentette.

 

Tóth Zoltán így négy napi hősies küzdelmet követően a hetedik helyen zárt, amely 78 ezer eurót jelentett számára. A magyar pókerélet Kaló Dénes EPT Monte Carlón elért második helye óta nem látott hasonló bravúrt, egyedül Kwaysser Valdemár Ákos LAPT-n (Latin-amerikai Pókersorozat) aratott győzelme hasonlítható ehhez.

 

A finálé Tóth kiesése után is gyorsan pörgött, alig három óra alatt választ kaptunk a győztes személyére, a brit William Fry révén, aki 596 ezer eurót tehetett zsebre. Sikere után csak annyit mondott: „Előbb kifizetem a jelzálogot, majd a barátaimon és a családomon segítek, bár a harmadik világra is gondolok.”

 

Négy kemény nap után a végetért a PokerStars EPT Budapest, 73 magyar játékos közül végül egy honfitársunk beverekedte magát a döntő asztalra és életre szóló eredményt produkált. Ami azonban ennél is fontosabb, hatalmas érdeklődés és profi szervezés mellett egy világszínvonalú rendezvénynek adott otthont Magyarország, amely remélhetőleg hagyományt teremt hazánkban.


POKERSTARS EPT BUDAPEST, 4,000 EURÓS NL HOLD'EM
A DÖNTŐ ASZTAL VÉGEREDMÉNYE:
1. Will Fry Egyesült Királyság 595,839 euró
2. Ciprian Hrisca Románia 342,608 euró
3. Martin Jacobson Svédország 197,904 euró
4. Albert Iversen Dánia 153,216 euró
5. Marino Serenelli Olaszország 127,680 euró
6. Gino Alacqua Olaszország 100,016 euró
7. Tóth Zoltán Magyarország 78,736 euró
8. Johnny Lodden Norvégia 53,200 euró

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu