Fergeteges játéknap római csodával

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 5. 11:31
A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapja megint igazi európai fociünnepet hozott 24 góllal, és olyan meglepetésekkel, mint a története egyik legrosszabb idénykezdetét produkáló AS Roma feltámadása a Chelsea ellen, vagy az Anorthoszisz, és a Basel pontszerzése az Interrel, illetve a Barcelonával szemben. A fekete október után fekete november köszönthet a Werderre, amelynek momentuma sem volt a Panathinaikosz vendéglátójaként.


A ROMA ÉS AZ OLASZ FUTBALL DIADALA

Az egész futballvilág az AS Roma szerda esti hőstettéről beszél, a Serie A 17. (!) helyén álló sztárcsapat feltámadt poraiból, és éppen a Premier League éllovasát, a Chelsea-t megleckéztetve érezhette meg újra a győzelem ízét a Bajnokok Ligájában. Egy hónapot kellett erre várniuk a Farkasok sikerre éhes híveinek, akik az elmúlt hetekben többször is melegebb éghajlatra küldték Luciano Spalletti vezetőedzőt és Rosella Sensi elnököt.

 

A lesajnált római légió a londoni sztárok ellen megmutatta, miről is szól a modern támadófoci, és mi is az a csapategység, amely szó - legalábbis a szerdai produkciót alapul véve - a Chelsea primadonnáinak szótárából bizonyosan hiányzik. Pedig az angolok elképzelései szerint indult a találkozó, szembetűnő volt fizikai fölényük.

 

Aztán varázsütésre megváltozott a meccs képe. Christian Panucci csatárokat megszégyenítő módon vette be először a BL-idényben Petr Cech kapuját (az egész Chelsea-védelem asszisztálása mellett), majd a második félidőben a megállíthatatlan Mirko Vucsinics temette el a londoniakat, két pazar találattal háromgólosra növelve az előnyt a 60. percre. A bordósárgák tavalyi játékukat idézték, kreatív, szemnek szép futballjukba még olyan De Rossi- és Pizarro-trükkök is belefértek, amelyeket „épeszű" labdarúgó csak edzéseken húz elő a repertoárból. Ők a Chelsea ellen... A véghajrá már a vendégeké volt, de Terry közeli gólja már nem tudta elrontani a római örömünnepet.

 

A világra szóló 3-1-es győzelem valóságos mentőöv volt Spalletti mesternek, aki a taktikai változtatással, és néhány kulcsember elszántságával magyarázta a nem várt sima sikert:

 

„De Rossi, Perrotta és Brighi áldozatos munkája megtette a hatását, Pizarro is leradírozta a pályáról Mikelt. Vucsinicsnek így bőven volt szabad területe, és ezt kegyetlenül ki is használta. A 4-4-2-es taktika telitalálat volt, azt hiszem ezen az úton kell haladnunk tovább."

 

A Románál egy követ fújnak, a sikerből erőt kell meríteni a csapatnak, és a győzelem hullámait meglovagolva meg kell nyerni a bolognai vendégjátékot, majd a jövő vasárnapi római derbit.

 

Az éppen a bordósárgák elleni bravúrral kezdő, majd a Chelsea ellen egy pontot otthon tartó Kolozsvár lendülete kezd alábbhagyni. A Bordeaux-val szembeni második vereség után a CFR reális célja az UEFA-kupa lehet.

 

DIÓHÉJBAN A TOVÁBBI CSOPORTMÉRKŐZÉSEKRŐL

 

A B csoportban Nicolás Burdisso és Esteban Cambiasso gyermeteg, már-már komikus hibái miatt több, mint félóráig hátrányban volt a Mourinho-csapat, a 81. percben Cruz mentette a menthetőt: pazar fejesgóljával kialalkította a 3-3-as végeredményt. A fekete október után fekete november köszönthet a Werderre, amelynek momentuma sem volt a Panathinaikosz vendéglátójaként, sima 3–0-s vereséget szenvedett.

 

Négy forduló kellett ahhoz a C csoportban, hogy a lényeges kérdések eldőljenek. A Barcelona és a Sporting is a legjobb 16-ba masírozott, a katalánoknak ehhez egy döntetlen (1–1) is elég volt a Nou Campban a minden dícséretet megérdemlő Basel ellen, míg a portugál együttes a Sahtar Doneck másodszori 1–0-s legyőzésével biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

 

A játéknap másik csúcsmeccsén, a D csoportban, Liverpoolban úgy tűnt, Maxi Rodriguez 37. percben szerzett találatával az Atlético Madrid meglepetésre idegenben győzheti le nagynevű angol ellenfelét. Csakhogy, amikor már mindenki elkönyvelte a spanyol sikert, a 95. percben büntetőhöz jutottak a „vörösök", és Steven Gerrard lába nem remegett meg. Az 1-1 után persze a vitatott büntető a slágertáma. A visszahangok alapján arra a következtetésre juthatunk, Angliában az efféle esetek véleményesnek, Spanyolországban viszont felháborítónak számítanak. A kvartett másik meccsén az egyre inkább magára találó Marseille Bakari Koné góljával, és Mamadou Niang duplájával küldte padlóra a PSV-t, Dzsudzsák Balázs félórát kapott mesterétől.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu