A hajrában fordított a Békéscsaba

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 17:21
Az MTK második csapatának gyors góljára gyorsan válaszolt a Békéscsaba a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 7. fordulójában, és nyert végül 3-2-re. A második félidőben ugyan sikerült újra vezetést szerezniük Molnár Marcell révén, ám a hajrában a két cserejátékos, Ploczer és Ábel góljával fordítani tudtak a vendégek.


NB II, KELETI CSOPORT, 7. FORDULÓ:
MTK II – BÉKÉSCSABA 2–3 (1-1)
Promontor u., 50 néző. V: Becséri (Viszokai, Kis Z.)
MTK II: Szatmári – Vági, Szekeres (Gál, 63.), Bajusz, Présinger – Kornis, Lencse, Nikházi, Busai – Szabó L. (Kis R., 81.), Molnár M. (Kákonyi, 73.) Vezetőedző: Simon Antal
BÉKÉSCSABA: Schvarcz – Rubus, Szenti, Brlázs, Horváth T. – Sajben (Ábel, 70.), Závoda, Ladányi, Ursz (Polczer, 58.) – Szeverényi (Borbély, 21.), Pozsár. Vezetőedző: Kiss János
Gólszerző: Szabó L. (9.), Molnár M. (60.), ill. Pozsár (13.), Polczer (83.), Ábel (87.)
Sárga lap: Vági (66.), Gál (84.), ill. Ladányi (74.)



A labdarúgó NB II 7. fordulójában, a Keleti csoportban két újonc találkozott egymással a Promontor utcában, hiszen az MTK második csapata az előző idényben az NB III Mátra-csoportját, a Békéscsaba pedig az Alföldet nyerte meg. Ettől függetlenül a hazaiak számítottak esélyesebbnek, egyrészt a tabellán elfoglalt helyezésük (ötödik, illetve tizenharmadik), másrészt amiatt, mert a gárda gerincét a nyáron Csehországban Eb-bronzérmet szerző U19-es válogatott játékosai alkották.

Jobban is kezdtek a kékek: Nikházi baloldali szabadrúgása után már a második percben védenie, pontosabban öklöznie kellett Schvarcz kapusnak. Az MTK nem is igazán adott helyet a vendégeknek, hiszen már a saját térfelükön letámadták a csabaiakat.

Ennek aztán a 9. percben lett meg az eredménye, miután Szentitől vette el a labdát a vendégek tizenhatosának előterében Szabó László, aki aztán a kilépő kapus mellett 14 méterről higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0).

Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, miután egy szabadrúgást követően Sajben ment el a jobb oldalon, mintaszerűen középre adott, ahol Pozsér érkezett, s 7 méterről a kapu bal alsó sarkába helyezett (1-1).

Az egyenlítő gól feldobta a vendégeket, így ezt követően már nagyjából egyenlő erők küzdöttek a pályán. A félidő közepén cserére kényszerültek a csabaiak: a sérült Szeverényi helyére Borbély állt, aki néhány perc elteltével komoly galibát is okozott, miután a tizenhatoson belül labdát szerzett, majd a kapu jobb oldala felé emelt. Szatmári kapusnak bravúrra volt szüksége a hárításhoz.

A hajrában kissé meg is zavarodott az MTK védelme, amelynek csúcspontja a 38. percben következett el, miután Vági saját kapusa fölött próbálta meg hazafejelni a labdát. Szerencséjére az a jobboldali kapufáról az alapvonalon túlra pattant. Gól viszont már nem esett a játékrészben.

A második félidőt sokkal aktívabban kezdték a hazaiak, azonban nem sokat tudtak kezdeni a kapujuk elé betömörülő csabaiakkal. Aztán ami nem sikerült felállt védelem ellen, az sikerült egy kontrából, amikor Szabó húzta meg a bal szélt, középre adott, s a védők addig ügyetlenkedtek, míg Molnárhoz került a labda, aki nyolc méterről fordulásból lőtt a jobb alsó sarokba (2-1).

Ezután a vendégek is kénytelenek voltak feljebb jönni, és előbb egy szöglet után a kapufát találták telibe, majd a 83. percben egy labdaszerzés után a csereként beálló Polczer csak a kapussal állt szemben, s 20 méterről talált úgy a kapuba, hogy a labda Szatmárin még megpattant (2-2).

Újabb négy perc elteltével pedig az ugyancsak csereként beálló Ábel a győztes gólt is megszerezte, miután egy jobboldali beadás után találta üresen a labda és a tizenhatosról a kapu jobb oldalába lőtt (2-3).

Ezután a vendégek még egyszer eltalálták a kapufát is. Több gól azonban már nem esett, s bár nem érdemtelenül győztek a vendégek, a döntetlen azért közelebb állt volna a játék képéhez.

 

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának további szombati mérkőzései:

 

EDZŐSZEMMEL:
Simon Antal: - kétszer is megszereztük a vezetést, amely után illett volna győznünk. Sajnos néhány játékosom nem tudta, hogy egy meccs kilencven percig tart, s ezért három ponttal fizettünk.
Kiss János: - Óriási győzelmet arattunk a jó erőkből álló MTK ellen. Mindenképpen feledtetni akartuk a múlt heti hazai kisiklást és ez sikerült is.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu