KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ROLAND_GARROS_BLOG"
Rafael Nadal csúccsal maradt világelső 2011. június 5. 18:52 Rafael Nadal hatodszor is megnyerte a Muskétások Kupáját ezzel utolérte a legendás Björn Borgot, aki szintén hatszor maradt veretlen a Roland Garroson. A 25 éves spanyol újabb diadala azt jelenti, hogy továbbra is ő ül a férfi teniszezők trónján. A vasárnapi döntőben legnagyobb riválisát Roger Federert győzte le 3 óra 40 perc alatt 7:5, 7:6, 5:7, 6:1-re. A két vezérgladiátor nem pihen sokáig: a spanyol Londonban, a svájci Halléban folytatja a következő héten.
 
Kína a teniszben is nagyhatalom lett 2011. június 4. 17:25 A sportág történetében először kínai bajnokot ünnepel a teniszvilág egy egyéni Grand Slam döntő után. A hatodik kiemelt Li Na a Roland Garros női fináléjában, 1 óra 48 perc alatt 6:4, 7:6-ra győzte le a címvédő Francesca Schiavonét. A 29 éves ázsiai januárban már döntős volt az Australian Openen, de akkor kikapott Kim Clijsterstől. Li Na a serleg mellé 1 millió 200 ezer eurót nyert és hétfőtől negyedik a világranglistán.
 
Rafael Nadal bejön Temesvári Andreának 2011. június 4. 15:55 Andre Agassit, Jim Couriert, John McEnroe-t, Martina Hingist, Lindsay Davenportot és Temesvári Andreát is láthatták teniszezni a Roland Garros 14. napján a szurkolók. A French Open 1986. évi női páros bajnokáról, Temesvári Andreáról kiderült, hogy szívesen megismerkedne Rafael Nadallal. Andre Agassi a Las Vegas-i alapítványáról beszélt, aminek keretében már 650 gyerek tanul az iskolájában. Amúgy Agassi és Courier is egy hajszállal esélyesebbnek tartja Rafa Nadalt, mint Roger Federert a vasárnapi fináléban.
 
Federer megállította Djokovicsot az RG-n 2011. június 3. 21:47 Tenisztörténeti nap lett június 3-a Párizsban: megszakadt Novak Djokovics 2011-es, 41 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata. A French Open második férfi egyes elődöntőjében a tizenhatszoros Grand Slam-bajnok Roger Federer felejthetetlen csatában, 3 óra 39 perc alatt 7:6, 6:3, 3:6, 7:6-ra nyert a második kiemelt szerb ellen. Így a vasárnapi döntőben a címvédő Rafael Nadal és a tavaly január óta Grand Slam-finálét nem játszott Roger Federer párbajozik a Muskétások Kupájáért.
 
Még világelső a születésnapos Rafa Nadal 2011. június 3. 17:53 Az eredmény alapján (6:4, 7:5, 6:4) azt is gondolhatnánk, hogy a címvédő Rafael Nadal könnyű kaland keretében jutott túl a French Open negyedik kiemeltjén. Mielőtt bárki azt hinné, hogy a ranglistavezető spanyol simán nyert az elődöntőben Andy Murray ellen, gyorsan két adat: 3 óra 17 percig küzdöttek és a skótnak 18 fogadóelőnye volt (de csak háromszor brékelt). Rafael Nadal hatodszor jutott döntőbe a Roland Garroson, ezúttal a 25. születésnapján, és egyetlen győzelemre van attól, hogy vasárnap beállítsa a legendás Björn Borg csúcsát: a svéd hatszor hódította el a Muskétások Kupáját.
 
Szávay Ági és Kim Clijsters is búcsúzott 2011. május 26. 16:36 Szomorú lenne, ha 2011. május 26-a úgy szerepelne a magyar tenisz történetében, mint Szávay Ági utolsó hivatalos mérkőzésének a napja. Az elmúlt húsz év legsikeresebb magyar játékosa az idén már biztos, nem indul versenyen, de azt egyelőre csak reméli, hogy lesz még folytatás. Nincs ilyen gondja Kim Clijstersnek, bár csütörtökön ő is elköszönt a Roland Garrostól. Igaz, talán pont a belga sztár példája adhat erőt Szávay Áginak.
 
Federer megveszi a Muskétások Kupáját 2011. május 25. 18:09 Hiába nyerte meg Roger Federer 2009-ben a Grand Slam gyűjteményéből addig hiányzott serleget, nincs kibékülve a Muskétások Kupájának méretével. Nem szerda reggel ébredt ezzel a gondolattal, csak a francia nyílt teniszbajnokság negyedik napján annyira nem történt semmi izgalmas, hogy a derék svájci még erről is beszélhetett a munka után, ami ezúttal 84 percig tartott a Suzanne Lenglen betonkatlanban.
 
A szakadék szélén táncolt Rafael Nadal 2011. május 24. 17:50 HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ. A Roland Garros első két fordulójában még soha nem vesztett játszmát Rafael Nadal. Ehhez képest az idén az amerikai John Isner a másodikat és harmadikat megnyerte a címvédő, világelső ellen a centeren, a 64 közé kerülésért. A salakkirály szenvedett, bizonytalan volt az alapvonalról, nem jöttek az extra megoldásai és lassúbb volt fejben, lábbal egyaránt a szokásosnál. De küzdött, mint mindig és megfordította a csatát. Több mint négyórás ütközetben 6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 6:4-re nyert. Kérdés, hogy a folytatásban mekkora árat fizet ezért?
 
Vége Szávay Ági teniszkarrierjének? 2011. május 23. 19:43 VIDEÓS INTERJÚ A HELYSZÍNRŐL! Könnyen lehet, hogy Szávay Ági utoljára játszott a Roland Garroson egyéniben. A még mindig csak 22 éves sportoló csigolyasérülése miatt a következő fél évben biztos, nem indul versenyen, de valószínűbb, hogy legalább egy évig nem lép pályára. Szávay Ági a SportHirado.hu-nak adott exkluzív interjújában azt is elmondta, hogy felkészült rá: a hétfői, Olga Govorcova elleni meccse volt az utolsó, mert egy operáció sem jelent garanciát a teljes gyógyulásra. Az ezúttal másodlagos, hogy Szávai Ági heroikusan küzdve a fájdalommal 2 óra 45 perces csatában kikapott (4:6, 6:4, 4:6) a selejtezőből érkezett fehérorosztól és Arn Gréta sem bírt a 9. kiemelt, cseh Petra Kvitovával (2:6, 1:6).
 
Vér sehol, de nem lesz mindig ilyen sima 2011. május 22. 18:34 HELYSZÍNI RIPORT. Szombat este a szomszédos Parc de Princes-ben ünnepelte duplázását a Lille (a Francia Kupa után a Ligue 1-t is megnyerte az északi alakulat egy hét alatt Párizsban), de a drámai, PSG elleni csatát csendes vasárnap követte a Roland Garroson. Elkezdődött az idei French Open. A két magyar, Arn Gréta és Szávay Ági azonban csak hétfőn mutatkozik be a párizsi salakon.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu