Szávay Ági és Kim Clijsters is búcsúzott

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 26. 16:36
Szomorú lenne, ha 2011. május 26-a úgy szerepelne a magyar tenisz történetében, mint Szávay Ági utolsó hivatalos mérkőzésének a napja. Az elmúlt húsz év legsikeresebb magyar játékosa az idén már biztos, nem indul versenyen, de azt egyelőre csak reméli, hogy lesz még folytatás. Nincs ilyen gondja Kim Clijstersnek, bár csütörtökön ő is elköszönt a Roland Garrostól. Igaz, talán pont a belga sztár példája adhat erőt Szávay Áginak.


Aki késett kicsit az ötös pálya első meccséről, könnyen lemaradt Szávay Ági búcsúmeccséről a Roland Garroson. Nem tartott sokáig a második fordulós női páros, még azelőtt véget ért, hogy Szávay Áginak szerválni kellett volna. Természetesen a magyar lány háta volt a felelős, de a villámbefejezés senkit nem lepett meg. Igazából már az csodának számított, hogy kedden sikerült nyerni, de a második kiemelt Peschke-Srebotnik duó ellen felesleges lett volna tovább szenvedni. A cseh-szlovén kettős 2:1-re vezetett, amikor Ági jelezte, eddig bírta, itt a vége. Nyugodtan írhatom, hogy egy korszak lezárult Szávay Ági és a magyar tenisz életében. Hosszabb búcsúzkodásba, értékelésbe csak azért nem kezdek, mert nagyon remélem, hogy a történetnek még lesz folytatása, ha akár egy évet, vagy többet is kell rá várni. A mérkőzés után jót beszélgettünk Ágival és barátjával, de érdekes, a jövője most nem került szóba. Aztán pont elkaptam az idei Roland Garros eddigi legnagyobb szenzációját.

A centeren Kim Clijsters simán 6:3, 5:2-re vezetett a holland Arantxa Rus ellen és meccslabdája volt, majd 5:4-nél még egy. Eddig semmi különös, így van ez rendjén. A második kiemelt ugyan egyetlen salakos versenyen nem indult a Roland Garros előtt (utoljára Miamiban lépett pályára), de a hozzá hasonló bajnokokat nem szokta zavarni az effajta apróság. Ráadásul a húsz éves Arantxa Rus (mint később kiderült, a szülei nem Sanchez-Vicario után adták neki az Arantxa nevet) ideális ellenfélnek tűnt: 114. a világranglistán és az eddigi legnagyobb skalp, amit begyűjtött a spanyol Medina Garriguesé. Igaz, a juniorok között, három éve világelső volt.



Amikor leültem a Philippe Chatrier stadion lelátóján 3:6, 7:5, 4:1-re a holland vezetett, de eszembe jutott, mi történt szerda este: Sabine Lisickinek 5:2-je volt a harmadik kiemelt Vera Zvonarjeva ellen a döntő játszmában… Kim Clijsters küzdött becsülettel, el is jutott fogadóelőnyig, de a döntő pillanatokban a fiatal holland szenzációsakat ütött. Elmaradt az újabb fordulat, az idei Australian Open bajnoka, a belga édesanya kiesett (3:6, 7:5, 6:1).

„Még mindig nem tudom, mi történt. Kezemben volt a mérkőzés, aztán kicsit elbizonytalanodtam, ami soha nem szerencsés. Ráadásul ő elkezdett sokkal jobban teniszezni, mint addig és többet már nem tudtam az agresszív teniszemet játszani. Fizikálisan teljesen rendben voltam, a bokasérülésemet egyáltalán nem éreztem. Ha nem így lett volna, el sem indulok a versenyen. De örülök, hogy így döntöttem és legalább megadtam az esélyt magamnak. Én en az vagyok, aki egy ilyen meccs után azt mondja, jobban tettem volna, ha el sem jövök”- nyilatkozta a váratlan vereség után Kim Clijsters.

Nagyot változott egyébként az időjárás csütörtökre Párizsban: a nyárból hirtelen ősz lett, felhős, szeles, hűvös idő. Ilyenkor ez is befolyásolhatja az eredményeket, ki hogyan tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Nemcsak az F-1-ben vannak esőmenők. A profi tenisz egyébként arról is szól, hogy kinek mennyire befolyásolják a teljesítményét a különböző próbatételek: időjárás, rossz sorsolás, téves ítélet, hosszú várakozás, kellemetlen ellenfél, vagy épp sportszerűtlen közönség. A jelen legjobbjai egyébként ebben is a többiek fölé nőnek.  

 

ROLAND GARROS, 2. FORDULÓ (17,52 millió euró, salak)
Női páros:
Peschke, Srebotnik (cseh, szlovén, 2.)–Szávay, Dekmeijere (magyar, lett) 2:1-nél Szávayék feladták
Női egyes:
Rus (holland)–Clijsters (belga, 2.) 3:6, 7:5, 6:1

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu