Federer megveszi a Muskétások Kupáját

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 25. 18:09
Hiába nyerte meg Roger Federer 2009-ben a Grand Slam gyűjteményéből addig hiányzott serleget, nincs kibékülve a Muskétások Kupájának méretével. Nem szerda reggel ébredt ezzel a gondolattal, csak a francia nyílt teniszbajnokság negyedik napján annyira nem történt semmi izgalmas, hogy a derék svájci még erről is beszélhetett a munka után, ami ezúttal 84 percig tartott a Suzanne Lenglen betonkatlanban.


Nem sikerült tökéletesre a szerdai műsor a Roland Garroson. Ezek azok a napok, amikor egyértelművé válik, hogy eljárt az idő a létesítmény felett, a verseny kinőtte a több mint nyolcvan éves komplexumot. A másik három Grand Slam helyszínén jóval jelentősebb fejlesztések történtek az elmúlt tíz évben, miközben a franciák a Suzanne Lenglen stadion 1994-es átadása óta, csak ráncfelvarrást végeztek. A koncepció egyébként nem változott, az idén februárban megszületett döntés szerint a French Open nem költözik, nem száll be a növekedési versenybe. Ennek ellenére 2016-ra megújul a Roland Garros, de az a plusz 2-3 hektár nagyon fog hiányozni, bármennyire is kreatívak a francia építészek. Egyszobás lakásból is lehet praktikusat, gyönyörűt varázsolni egy öttagú családnak, de a fürdőszoba és a WC előtt minden reggel dugó lesz.

Reuters
  Fotó: Reuters

Na, mindegy is, csak arról jutott mindez eszembe, hogy képtelenség volt bejutni a kettes számú arénába, Del Potro mérkőzésére. A többi pálya mellett is vastag fürtökben kígyóztak az emberek, órákat álltak a tűző napon, pedig elvileg azért jöttek, hogy teniszt nézzenek. A három kiemelt arénába mindig 2-2 férfi és női meccset tesznek, de a férfiaknál, az aló ágon a három francia kedvenc (Monfils, Tsonga, Gasquet) mellett ott találjuk Federert, Djokovicsot, Ferrert és Del Potrót. Így került az argentin a kettesre, mert Ferrer ráadásul a hazai Benneteau-val találkozott. Mondjuk, egy-két női meccsért nem lett volna kár, a szurkolók biztos, jobban jártak volna. A centeren például a világelső Caroline Wozniacki és a szintén lengyel származású, de kanadai Aleksandra Wozniak mérkőzése meglehetősen viccesre sikeredett. Aki csak ezt látta nem biztos, hogy jövőre is összespórolja az utazásra, a belépőre valót. A dán ranglistavezető, társasági teniszt idéző labdamenetekkel fordított 3:6-ról a második szett rövidítésében.

Reuters
  Fotó: Reuters

Nehezen tudtam volna olyan meccset választani a szerdai kínálatból, amelyikre azt mondom, ezt látni kell, nem szabad kihagyni. Előfordul az ilyen egy Grand Slam második fordulójában. Csak halkan jegyzem meg, hogy hasonló lesz a helyzet csütörtökön. Úgy látszik, böjtölni kell a nagy lakoma előtt: pénteken elkezdődik a tobzódás a Djokovics-Del Potro rangadóval. Pont ezért szerettem volna kicsit megnézni az argentint.

„Igaz, nem számít, mibe kerül meg fogom csináltatni az eredeti méretben. Annyiszor küzdöttem érte és csak egy kisebb replikát kaptam. Azt akarom, hogy az eredeti méretben legyen meg otthon. De így vagyok a többi serleggel is”- magyarázta Roger Federer arra a kérdésre, hogy igaz-e megcsináltatja magának a Muskétások Kupáját. Csak nehogy kiderüljön, az egész mögött a felesége, Mirka áll, és mégis a méret számít…

Reuters
  Fotó: Reuters

A svájci nyilatkozott a Djokovics-Del Potro találkozóról is. Nem tartja esélytelennek a dél-amerikait, mert szerinte már tavaly megnyerhette volna a Roland Garrost, ha nincs a csuklósérülése. Mindezt Del Potro 2009-es teljesítményére alapozza, amikor ellene is nagyon szoros meccset játszott az elődöntőben. Nem csodálom, Roger Federer nem felejtette el azt az ütközetet, máig úgy gondolom, hogy azt a párbajt az argentinnak kellett volna nyernie három játszmában. Persze nem az volt a tenisz történetében az egyetlen összecsapás, aminek a végén nem az örülhetett, aki jobban játszott. Ráadásul Federer nagyságára jellemző, hogy így is megtalálta a győzelemhez vezető utat azon a délutánon.

Miután a várakozásnak megfelelően semmi meglepetés nem történt, a román Victor Hanescu még három szettet sem bírt Novak Djokovics ellen (6:4, 6:1, 2:3-as szerb vezetésnél sérülés miatt feladta a meccset) készülhetünk a harmadik forduló rangadójára.

„Gyönyörű mérkőzés lesz, remélhetőleg készen állok majd arra, hogy megnyerjem, ha lesz rá lehetőségem. Ő az esélyes, nem csak ezen a meccsen, de harcolni fogok. A sorsolás óta tudtuk, hogy összekerülhetünk, de eddig nem beszéltünk róla. Most majd talán kiteszünk egy közös képet a Twitterre. Nagyon jó barátok vagyunk, kiváló a kapcsolatunk, de a pályán mindketten győzni akarunk.

Mérkőzésről mérkőzésre jobban megy a játék, de nagyon keményen kell dolgoznom, hogy legyen esélyem. Még messze vagyok a top tíztől, nem tudom, mikor érhetem utol az élmezőnyt, de a szezon második felében igyekszem felzárkózni. Tudom, hogy az idén Djokovics a legjobb, rekorddöntésre készül, de ezeket a gondolatokat ki kell kapcsolnom az agyamból, elkerülendő a felesleges nyomást. Hamarosan ő lesz a világelső és nem véletlen, hogy az idén még senki sem tudta legyőzni. Örülök a sikerének, de pénteken mindent megteszek, hogy megállítsam. Jobb játékos vagyok, mint két éve és megpróbálom elkerülni azokat a hibákat, amiket 2009-ben, Federer ellen, kritikus pillanatokban elkövettem az ötödik játszmában”- mondta Juan Martin Del Potro, aki akár fogadna is barátjával, de nem pénzben, mert a szerb sokkal gazdagabb, mint ő.

Novak Djokovics vállalja a fogadást. „Miért ne legyen még élvezetesebb? Legyen a tét egy vacsora és mindent megteszek majd érte, hogy én nyerjem. Nagyszerű srác, igazán baráti a viszonyunk. Minden megvan benne, hogy a férfi tenisz csúcsán legyen. Minden borításon jól játszik. Hatalmas az adogatása, nagyszerűek az alapvonal ütései. A magasságához képest remekül mozog. Biztos, hogy nagy csata lesz, mindkettőnknek komoly kihívás”- magyarázta Novak Djokovics, aki arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy miből áll az új étrendje. Úgy fogalmazott, hogy az magánügy. Azt elárulja, hogyan hívják a barátnőjét, de arról nem beszél, mit csinál vele.

A pénteki párbaj elé még csak annyit, hogy eddig háromszor találkozott a szerb gladiátor az argentinnal, de még játszmát sem vesztett. Ennek ellenére ő is tudja, hogy nem lesz könnyű az idei negyvenedik győzelem megszerzése.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu