KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "DAVIS_KUPA_DONTO"
Bajban a csehek, most kezdődik a tánc 2012. november 18. 15:33 Pályafutása során másodszor adatott meg Tomas Berdychnek, hogy maradandót alkosson teniszezőként, de miként a 2010-es wimbledoni döntőben sem tudott a csúcsra érni, úgy most hazai környezetben, a honfitársai előtt sem volt képes átlépni a saját árnyékát. A lecke nem tűnt megoldhatatlannak: le kell győznie David Ferrert és akkor a csehek 1980 után másodszor is elhódítják a Davis Kupát. Berdych 2012-ben nem kapott ki DK-mérkőzésen (hat egyéni és négy páros meccsen maradt veretlen), de Ferrer ellen az első pillanattól futott az eredmény után. A szokásosnál is agresszívabban teniszező Ferrer csak egyszer bizonytalankodott, a 3. játszmában 4:2-ről visszaengedte a cseh legényt, de összességében a vártnál simábban intézte el őt: 2 óra 24 perc alatt 6:2, 6:3, 7:5. Egyenlítettek tehát a spanyolok (2:2), jöhet a mindent eldöntő ötödik felvonás!
 
A cseheknél az előny, de nincs még vége 2012. november 17. 17:20 Hiába nem került ágyba éjjel kettő előtt Tomas Berdych, a 100. Davis Kupa-döntő szombati folytatásában nem látszott a játékán a fáradtság. A címvédő spanyolok a friss világbajnok kettősüket vetették be, de a jó kezdés ellenére Marcel Grannolers és Marc Lopez (ezen a szinten mindketten újoncnak számítanak) nem bírt a házigazdák rutinos kettősével. Radek Stepanek és Tomas Berdych a prágai O2 Arenaban nagyot alakított, a tizenötezres publikum előtt 3 óra 19 perc alatt 3:6, 7:5, 7:5, 6:3-ra nyert, így a csehek 2:1-re vezetnek a vasárnapi két egyes előtt. Történetük második DK-diadalához elég lenne már csak egy meccset hozniuk, de a vendégek sem esélytelenek, még fordíthatnak.
 
Csatát nyert a cseh, de milyen áron 2012. november 16. 22:00 Az már biztos, hogy csak vasárnap dől el, ki nyeri a 100. Davis Kupa-döntőt. A pénteki két egyes után 1:1-re állnak a csehek a címvédő spanyolokkal Prágában. A második mérkőzés több izgalommal szolgált, mint az első: Nicolas Almagro nem csak húzogatta az oroszlán bajszát, de majdnem le is terítette. Tomas Berdych sokáig magabiztosan teniszezett, nem véletlenül bizonyult jobbnak az idén négyszer is a spanyolnál (igaz, egyszer azért kikapott tőle tavasszal) és nyerte meg a legutóbbi tíz meccsét a Davis Kupában (2012-ben száz százalékos a teljesítménye). A spanyolok sebezhető pontjaként elkönyvelt Almagro 3 óra 58 perc alatt 6:3, 3:6, 6:3, 6:7, 6:3-ra kapott ki, a negyedik szettben brékhátrányból fordítva. A hétvégi folytatásban annak azért lehet jelentősége, hogy a csehek legjobbja majd éjfélig pályán volt és David Ferrerrel szemben rá minden bizonnyal szombaton is szerep vár a párosban.
 
Egyelőre játszmát sem nyertek a csehek 2012. november 16. 18:55 A vártnál simábban intézte el David Ferrer a 100. Davis Kupa-döntő első mérkőzésén a hazaiak második számú játékosát, Radek Stepaneket. A prágai O2 Arenában a címvédő spanyolok jelenlegi legjobbja (Rafael Nadal hiányzik) 2 óra 58 perc alatt 6:3, 6:4, 6:4-re nyert a 34. születésnapját a hónap végén ünneplő cseh ellen. A vendégeknek tehát már csak két pont kell ahhoz, hogy hatodszor is elhódítsák a legendás salátástálat, amire először 2000-ben iratkoztak fel.
 
Nadal jövőre kihagyja a Davis-kupát 2011. december 5. 12:19 Nem nagyon hagyták ünnepelni az újságírók a játékosokat és a kapitányt a spanyolok ötödik Davis-kupa-diadala után. Rafael Nadalt és Albert Costát is visszatérően a jövőről kérdezték. A mallorcai legenda nem beszélt mellé, egyértelművé tette, hogy 2012-ben, az olimpia évében nem vállalja a szereplést a Davis-kupában. Londonban viszont szeretne indulni. Albert Costa, aki 2000-ben játékosként hódította el a serleget, majd kétszer kapitányként ünnepelhetett, nem tudta megmondani, hogy folytatja-e a munkát.
 
Brutális csatában dőlt el a Davis-kupa 2011. december 4. 17:04 Hiába nyert sorozatban hét játékot Juan Martin del Potro a salakkirály Rafael Nadal ellen, a vörös porzón a sevillai Davis-kupa-döntő negyedik mérkőzésén. A mallorcai nem roppant össze a 6:1-re elvesztett első szett után, és megőrizve a hét éve tartó DK veretlenségét megszerezte Spanyolországnak a diadalt jelentő harmadik pontot. Nadal végül 4 óra 8 perc alatt 1:6, 6:4, 6:1, 7:6 -ra győzött, így az utolsó meccset le sem kellett játszani, kezdődhetett a hazai örömünnep. Spanyolország ötödször nyerte meg a Davis-kupát, ráadásul úgy, hogy először 2000-ben hódította el a legendás serleget.
 
Doppingellenőrzések árnyékában DK-döntő 2011. december 4. 12:24 Vasárnapra maradt a döntés Sevillában az idei Davis-kupa-döntőn: a spanyolok ötödször, vagy az argentinok először. Hihetetlen lélektani hadviselés folyik a színfalak mögött, pedig emberi számítás szerint elképzelhetetlen, hogy a pénteken közel öt órát teniszezett Juan Martin del Potro legyőzze a salakkirály Rafael Nadalt a negyedik meccsen és egyenlítsenek a dél-amerikaiak. Ha a csoda mégis megtörténne, mindig ott van David Ferrer, aki egyértelműen a második legjobb teniszező salakon. Közben lassan naponta viszik doppingtesztre a játékosokat: Nadalt és Ferrert szombaton, a páros alatt, a lelátóról hívták ellenőrzésre.
 
Újra tombolnak a szerbek Belgrádban 2010. december 5. 15:28 Másodszor is egyenlített Novak Djokovics a Szerbia-Franciaország Davis Kupa-döntőben. A világranglistán harmadik hazai hős a vártnál is simábban intézte el a Belgrád Arénában Gael Monfilst. Djokovics a 2 óra 14 perc alatt elért 6:2, 6:2, 6:4-es győzelmével újra hitet adott a szerbeknek, esélyt a tenisztörténeti diadalnak. A 98. DK-döntő sorsáról, hogy a szerbek először, vagy a franciák tizedszer hódítják-e el a legendás salátástálat, a Troicki-Llodra csata dönt. Tehát mindkét kapitány cserélt a végén, a két pénteki vesztesnek nem jutott lap vasárnap.
 
Nem hiába szították a tüzet a franciák 2010. december 4. 19:45 Vendég előnnyel indul a Davis Kupa-döntő utolsó napja, a két záró egyes előtt a franciák 2:1-re vezetnek a Belgrád Arénában. A pénteki 1:1 után még inkább felértékelődött a szombati páros és a tétnek megfelelően időnként drámai feszültség uralkodott a húszezres katlanban. Mintegy ezerötszáz francia fanatikus a lelátón túlharsogta, leszurkolta a félelmetesnek hitt szerb drukkereket és az Arnaud Clement-Michael Llodra duó feltámadt. Vert helyzetből, 0:2-es játszmaállásról fordítva, 4 óra 34 perces, felejthetetlen ütközetben 3:6, 6:7, 6:4, 7:5, 6:4-re nyert. A 2. játszma hajrájában a lelátón és a pályán is elszabadultak az indulatok, de szerencsére senki nem szenvedett maradandó károsodást. Vasárnap Novak Djokovics a szerb remények életben tartásáért lép pályára, de Gael Monfils ellen nem lesz könnyű egyenlíteni?
 
Minek ide szuperzsaruk? 2010. december 3. 19:06 Egyenlítettek a szerbek a Davis Kupa-döntőben. A belgrádi finálé második találkozóján Novak Djokovics legalább olyan simán győzte le Gilles Simont, mint az elsőn Monfils Tipszarevicset. A világranglistán-harmadik Djokovics azt csinált a pályán, amit akart, és 2 óra 18 perc alatt 6:3, 6:1, 7:5-re nyerve hozta a kötelezőt. Így a szombati folytatás, a páros előtt Szerbia-Franciaország 1:1.
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu