Doppingellenőrzések árnyékában DK-döntő

Szerző: Siklós ErikLétrehozva: 2011. december 4. 12:24
Vasárnapra maradt a döntés Sevillában az idei Davis-kupa-döntőn: a spanyolok ötödször, vagy az argentinok először. Hihetetlen lélektani hadviselés folyik a színfalak mögött, pedig emberi számítás szerint elképzelhetetlen, hogy a pénteken közel öt órát teniszezett Juan Martin del Potro legyőzze a salakkirály Rafael Nadalt a negyedik meccsen és egyenlítsenek a dél-amerikaiak. Ha a csoda mégis megtörténne, mindig ott van David Ferrer, aki egyértelműen a második legjobb teniszező salakon. Közben lassan naponta viszik doppingtesztre a játékosokat: Nadalt és Ferrert szombaton, a páros alatt, a lelátóról hívták ellenőrzésre.


Nem találtam példát arra 1939 óta, hogy egy válogatott 0:2-ről fordítva nyerjen döntőt a Davis-kupában. Akkor, hetvenkét évvel ezelőtt, az ausztrálok győztek, ráadásul idegenben az amerikaiak ellen úgy, hogy az első két egyest elveszítették. Nem csak ezért tűnik reménytelennek az idei fináléban az argentinok helyzete.

A zárónapon a hazaiak megint a teniszvilág jelenlegi két legjobb salakpályás gladiátorát küldhetik pályára, míg a vendégeknek van egy meglehetősen fáradt harcosuk Juan Martin del Potro személyében és két nagyszerű iparosuk. Az eredeti felállás szerint del Potro játszana Nadallal és utána jönne Ferrer Monacóval. A szabály szerint, ha Rafael Nadal minimum négy jászmában győz és a spanyolok 3:1-re elhúzva már ünnepelhetnek, akkor az ötödik mérkőzést nem rendezik meg. Az szinte kizárt, hogy Albert Costa variálna az összeállítással, de az nem elképzelhetetlen, hogy kollégája Tito Vasquez változtat és pályára küldi David Nalbandiant. Nadal ellen ezt valószínűleg csak akkor húzná meg, ha Juan Martin del Potro nem lenne száz százalékos, mert szerinte, ha valaki képes legyőzni a Roland Garros hatszoros bajnokát salakon, az del Potro.

A spanyolokon nem lett úrrá a pánik a páros elvesztése után, pontosan tudják, hogy a hátralévő két mérkőzésből elég egyet hozniuk, ráadásul mindkettőn ők az esélyesek. Albert Costa határozottan cáfolta azt a spanyol sajtóra hivatkozva, argentin körökből indult, hírt, hogy Nadal sérült lenne, és injekciós kezelést kapna. Costa reméli, hogy vasárnap a szurkolóik felnőnek a vendégdrukkerek mellé és végre hazai pályán érezhetik magukat a játékosai.

A szombati páros alatt Rafael Nadalt és David Ferrert meglehetősen szokatlan módon a lelátóról rendelték be a doppingellenőrök vizsgálatra. „Nekünk is mennünk kell, itt várnak ránk az ajtó előtt. Sokat beszélünk erről egymás közt és örülünk az ellenőrzéseknek, mert fontos a sport tisztasága, egyikünk sem akar doppingolt teniszező ellen játszani. De lehetne ezt elegánsabban is csinálni. Nem túl szép mérkőzés közben elvinni a társainkat tesztre. Megvárhatták volna a meccs végét, engedve, hogy végigszurkolhassák a találkozót. Néha kissé túllőnek a célon”- vélekedett Fernando Verdasco szombat este az interjúszobában.

DAVIS-KUPA-DÖNTŐ, SEVILLA, SALAK:

SPANYOLORSZÁG-ARGENTÍNA 2-1 – ÁLLÁS A 3. NAP ELŐTT

Szombaton játszották:

Lopez, Verdasco (spanyolok)-Nalbandian, Schwank (argentinok) 4:6, 2:6, 3:6

Pénteken:

Ferrer (spanyol)-Del Potro (argentin) 6:2, 6:7 (2-7), 3:6, 6:4, 6:3

Nadal (spanyol)-Mónaco (argentin) 6:1, 6:1, 6:2

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu