Brutális csatában dőlt el a Davis-kupa

Szerző: Siklós ErikLétrehozva: 2011. december 4. 17:04
Hiába nyert sorozatban hét játékot Juan Martin del Potro a salakkirály Rafael Nadal ellen, a vörös porzón a sevillai Davis-kupa-döntő negyedik mérkőzésén. A mallorcai nem roppant össze a 6:1-re elvesztett első szett után, és megőrizve a hét éve tartó DK veretlenségét megszerezte Spanyolországnak a diadalt jelentő harmadik pontot. Nadal végül 4 óra 8 perc alatt 1:6, 6:4, 6:1, 7:6 -ra győzött, így az utolsó meccset le sem kellett játszani, kezdődhetett a hazai örömünnep. Spanyolország ötödször nyerte meg a Davis-kupát, ráadásul úgy, hogy először 2000-ben hódította el a legendás serleget.


Két bámulatos sportember, két óriási bajnok felejthetetlen csatájával zárult az idei Davis-kupa-döntő. Juan Martin del Potro időnként ellenállhatatlanul teniszezett. Még akkor is képes volt szenzációs megoldásokra, hihetetlen labdamenetekre, amikor úgy nézett ki, lépni alig képes és levegő után kapkod. Az argentin, ha így elkapja a ritmust, akkor nincs ellenszer, még Nadal sem tud mit kezdeni ezzel a del Potróval. Hiába kezdett brékkel a spanyol, miután a saját adogatójátékát negyedik nekifutásra sem tudta hozni, a dél-amerikai 0:1-ről 6:1, 1:0, 40:0-ra elhúzott és szerválhatott. Innen jött vissza a mallorcai és a harmadik felvonásban ő játszotta le a pályáról az argentint (6:1).

Úgy tűnt Juan Martin del Potrónak elfogyott az ereje és kiütés lesz a vége. Az argentin publikum azonban perceken át tapsolva, tombolva talpra állította kedvencét, aki extázisban kezdett teniszezni. Ontotta a brutális tenyereseket, de a fonákoldalról és a hálónál is varázsolt. Előbb 0:2-ről, majd 2:3-nál megint brékhátrányból egyenlített és 4:3-ra már ő vezetett a drámai fordulatokat hozott negyedik szettben. Váratlanul előbb 5:3 lett, majd Nadal pillanatai jöttek és 6:5-nél a győzelemért szerválhatott. De nem jött még el az ünneplés ideje! Juan Martin del Potro sokadszor is megrázta magát, így a rövidítésre maradt a döntés. A spanyol ebben egyetlen pontot sem engedélyezett az argentinnak és egy egyenes tenyeressel befejezte a csodálatos csatát.

A spanyol csapat rögtön a pályára rohant, de Rafael Nadal előbb a veszteshez sietett, hogy vigasztalja. A mallorcai egyébként pénteken is bement a vendégek öltözőjébe, hogy bíztassa Juan Monacót, akit előtte nagyon elpáholt a salakon. Az ünnepélyes díjátadás előtt és után táncoltak a spanyolok és János Károly királytól átvették a Davis-kupát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Doppingellenőrzések árnyékában DK-döntő
Vasárnapra maradt a döntés Sevillában az idei Davis-kupa-döntőn: a spanyolok ötödször, vagy az argentinok először. Hihetetlen lélektani hadviselés folyik a színfalak mögött, pedig emberi számítás szerint elképzelhetetlen, hogy a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu