KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "DAKAR_RALI_2009"
Szalay beadványán hasaltak el Palikék 2009. január 18. 14:22 Minden idők legjobb magyar szereplése lett volna a Palik László-Darázsi Gábor páros 12. helyezése a Dakar-ralik történetében, legalábbis az autósok mezőnyében. Ám a kiváló pozíció egy fellebbezés miatt köddé vált, Palik pedig a 21. helyen találta magát, amellyel nem sikerült megjavítania a magyar-, egyben saját egyéni csúcsát jelentő 18. helyezést. A beadvány pikantériája, hogy annak indítványozója Szalay Balázs volt, aki a verseny szellemiségére hivatkozva tette meg lépését. Az így szintén hátrébb sorolt Szaller Zoltán, a Palik Racing Team versenykamionjának sofőrje sem tud örülni annak, hogy a top tízben végzett.
 
Palik 21., Szallerék a legjobb tízben 2009. január 17. 15:01 Eldőlt, hogy a spanyol Marc Coma nyerte meg az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű terepralit a motorosok között. A spanyol versenyző az utolsó szakaszon hatodik helyen zárt, de olyan tetemes előnye volt, hogy már nem lehetett behozni. A szakaszt a portugál Helder Rodrigues nyerte, Dési János is célba ért, a 32. helyen zárta az utolsó etapot. Az autósoknál a Palik, Darázsi kettős a 21. pozícióban ért célba a záró szakaszon, ez pedig összetettben a 21. helyen jelentette számukra. A győztes a dél-afrikai Giniel de Villiers lett. A kamionoknál orosz siker született, a magyar egység a tizedik.
 
Palik Lászlóék még mindig a Fókuszban 2009. január 16. 21:45 Huszonötödikként ért célba at autósok között a Palik László-Darázsi Gábor (Nissan) kettős 2009-es Dakar-rali utolsó előtti 753 kilométeres szakaszán, ezzel összetettben maradt a duó a tizenkettedik. Az etapot Juan Roma (Mitsubishi) nyerte, de a versenyen továbbra is Giniel de Villiers (Volkswagen) vezet, előnye tizenhat perc. Liszi Lászlóék (Mitsubishi) a negyvenhatodikok lettek, míg Szalay Balázséknak (Opel) nem sikerült a pénteki nap. A motorosok versenyében Dési János (KTM) a harmincharmadik helyet szerezte meg.
 
Palik László a 12. helyről folytatja 2009. január 15. 23:22 Carlos Sainz kiesését követően vérszemet kapott márkatársa, Giniel De Villiers, és ledolgozta negyedórás hátrányát Marc Millerrel szemben a 2009-es Dakar-ralin. A motorosoknál Despres megelőzte a yamahás David Fretignét és már második. Dési János 48.-ként futott be, de büntetése miatt az összetettben visszaesett. Szalay Balázs a szenzációs 14. helyen ért célba, míg Palik László órákon át a sivatagban vesztegelt, csakúgy, mint Liszi László. Palik végül az 50. helyen ért célba, összetettben pedig a 12. helyen áll.
 
Dráma: Sainz összetörte autóját és álmát 2009. január 15. 14:37 Három nappal a befutó előtt a Dakar-Rali ismét bebizonyította, miért is tartják a világ legkegyetlenebb tereprali versenyének. Az egész versenyen remeklő, hat szakaszt is megnyerő spanyol sztár, Carlos Sainz rommá törte Volkswagenjét. Mindez persze nagyon jól jött az ellenfeleknek, köztük Palik Lászlónak, aki így, ha nem követ el nagy hibát, és az autója sem hagyja cserben, a top tízben zárhat.
 
Palik László mesébe illő születésnapja 2009. január 14. 22:06 A családi ünneplés elmaradt és a barátok köszöntése is várat még magára, mégis a sivatagban majd ki bújt a bőréből örömében Palik László 47. születésnapján, kedden. Az ok egyszerű, a Nissan pilótája Darázsi Gáborral az oldalán egyre közelebb jár ahhoz, amit magyar versenyző még soha nem ért el, a legjobb tíz között zárhat a híres-hírhedt Dakar-ralin.
 
Törölték a Dakar-rali 11. szakaszát 2009. január 14. 08:28 Az időjárási előrejelzések miatt a szervezők törölték a Dakar-rali 11. szakaszát.
 
Szenzáció: Palikék a legjobb tíz között 2009. január 13. 23:31 A Palik László, Darázsi Gábor páros túlélte a Dakar-rali legnehezebb szakaszát, a 17. helyen ért célba a 495 km-es Copiapóból induló és érkező 10. etapon, ezzel a 10. pozícióba lépett előre az összetettben. Dési János továbbra is állja a sarat, a magyar motoros a 32. helyen futott be, ezzel összesítésben is ezt a pozíciót birtokolja, vezet a spanyol Marc Coma. Az autósoknál Carlos Sainz újabb részsikerrel menetel a végső győzelem felé.
 
Meghódították a rettegett sivatagot 2009. január 12. 20:42 Palik László a továbbra is remekel a világ legnehezebb tereprali viadalán, a Dakar-ralin. Ma az előkelő 17. pozícióban végzett, mellyel összetettben továbbra is a kiváló 12. helyen jegyzik. Szintén remekül ment Szalay Balázs, aki közel két óra hátránnyal a 26. helyen végzett. Motorosunk, Dési János ma is a mezőny első negyedében zárt. A Liszi - Fenesi páros az 54. pozícióban érte el a copiapoi tábort. A Szaller - Csitári - Pócsik egység még a pályán van.
 
Palikék szerencsés tizenhármasa 2009. január 11. 20:01 Ismét remek napot zártak a magyarok a Dakar-ralin. Palik László a 13., míg Szalay Balázs a 24. helyen végzett, amellyel előbbi megtartotta az összetett 12. helyét. Liszi László a remek 44. helyet szerezte meg. Az egyetlen magyar motoros, Dési János a középmezőnyben ért célba, de összetettben tartja kiváló 35. helyét. A Szaller Zoltán vezette kamion a 17. helyen futott be, igaz, nekik lerövidítették a szakaszt.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu