Kaló Dénes lehet az év felfedezettje

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 24. 01:40
Kaló Dénes olyan tettet hajthat végre, amelyhez hasonlót a magyar pókerélet még soha nem tapasztalt. Az Európai Pókersorozat (EPT) pénteken nyilvánosságra hozta az év felfedezettjének szűkített névsorát, amelynek tagja a honi játékos is. Az öreg kontinens legrangosabb tornáit magában foglaló bajnokság az előző szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, korábban ismeretlen versenyzők legjobbját díjazza. Az eredményhirdetésre az új idény első állomásán, Barcelonában kerül sor szeptember 9-én, Kaló jó esélyes pályázik a kitüntetésre.


A nyár végén, ősz elején nemcsak a labdarúgó-bajnokságok, klubsorozatok kezdik meg az új szezont, hanem a legrangosabb pókerbajnokságok is.

 

Az Európai Pókersorozat (EPT) szeptember 16-án Barcelonában nyitja meg ötödik idényét, azonban mielőtt a legnevesebb játékosok asztalhoz ülnének a figyelem néhány órára még az előző szezonra összpontosul.

 

A negyedik évad legjobbjait díjazzák a szervezők, a számos kategória között magyar szempontból azonban egy különös jelentőséggel bír, az év újonca kitüntetés. Ennek során az 2007-2008-as szezon legjobb feltörekvő játékosa részesül kitüntetésben.

 

Számos versenyző szerepelt az előzetes listán, nemrég azonban öt névre szűkítették a névsort, amelynek tagja Kaló Dénes is, nem érdemtelenül.

 

A magyar játékos a nemzetközi porondon néhány hónap leforgása alatt lépett az ismeretlenségből, a figyelem középpontjába. Az EPT Baden Classic tornáján októberben, a heads upig menetelt és csak nagy csatában szenvedett vereséget, így is 375 ezer euróval gazdagodott.

 

A szenzációs eredményt a szezonzáró Monte Carló-i Grand Final versenyen megismételte, ekkor azonban már hétszámjegyű összeg szerepelt a csekken, nem kevesebb mint 1,179 millió euró.

 

A kiegyenlített, bombaerős mezőnyben két ilyen kiemelkedő teljesítmény révén érdemelte ki a megtisztelő jelölést, ugyanakkor négy riválisa sem szégyenkezhet.

 

Közülük is kiemelkedik a norvég Trond Erik Eidsvig, aki valóban egyedülálló szezont tudhat maga mögött. Az egykor zöldségárusként tevékenykedő játékos öt alkalommal végzett fizetős helyen EPT tornán, háromszor jutott döntő asztalra, amely másfél milló dollárt hozott a konyhára.

 

Természetesen egy másik északi játékos is a nevek között található, a mindössze 19 éves Annette Obrestad. Egyértelműen a sorozat legjobb női versenyzője volt az előző szezonban és kis híján tornagyőzelmet is aratott Dublinban, ám az utolsó akadályon elbukott.

 

A negyedik jelölt Jason Mercier, aki online selejtezőből kvalifkálva magát, élete első élő versenyen begyűjtött nyereményével máris megnyerte a San Remo-i állomást.

 

Az utolsó esélyes pedig az EPT Német nyílt bajnokság (German Open) első helyezettje, Mike McDonald, aki Mercierhez hasonlóan az Internetes póker világából érkezve aratott világraszóló diadalt Dortmundban.

 

Egy biztos az öt játékos közül legyen bármelyikük is a győztes a magyarok biztosan büszkén tekintenek majd Kaló Dénesre.

 

Az EPT tizenegy állomásból álló ötödik idénye tehát szeptemberben veszi kezdetét és október 28 és november elseje között első alkalommal Budapestre látogat. A bajnokság minden egyes tornájáról beszámolunk.

 

EPT, A NEGYEDIK SZEZON DÍJÁTADÓ JELÖLTJEI:
AZ ÉV ÚJONCA
Trond Erik Eidsvig
Kaló Dénes
Jason Mercier
Annette Obrestad
Mike McDonald
LEGJOBB TELJESÍTMÉNY
Jason Mercier
Julian Thew
Bertrand Grospellier
Glen Chorny
Mike McDonald
LEGJOBB TENGERENTÚLI JÁTÉKOS
Tim Vance
Isaac Baron
Raymond Rahme
Danny Ryan
Mike McDonald
LEGJOBB POKERSTARS SELEJTEZŐS JÁTÉKOS
Mike McDonald
Glen Chorny
Christian Harder
Isaac Baron
Danny Ryan
AZ ÉV JÁTÉKOSA
Luca Pagano
Trond Erik Eidsvig
Johannes Straussman
Jan Heitman
Thierry Van der Berg

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu