180 milliót bukott, mert kikapott Nadal

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 2. 23:43
Zajlik az élet a 40. WSOP-n (póker-világbajnokságon). Hétfőn Turmezey Péter és Kovács András fizetős helyen zárt az 1,000 dolláros NL Hold'emben, néhány egészen elképesztő leosztásra is sor került és az is kiderült, ki a világbajnokok bajnoka. Mi több, Gus Hansen 900 ezer dollárt (180 millió forintot) bukott, de nem az asztalnál: a címvédő Rafael Nadal győzelmére fogadott a Roland Garroson. Nézzük az utóbbi napok legérdekesebb történéseit.


Magyarok

Kezdjük a magyar vonatkozású hírekkel. Az 1,000 dolláros NL Hold'emen rekordot jelentő 6,012 játékos között a második fordulóba jutó Turmezey Péter 391. helyen zárt, Kovács András az 542. lett, előbbi 2,435 dollárt, utóbbi 2,056 dollárt kasszírozott. Még 50-en vannak versenyben, az első helyért 771 ezer dollár jár.

Az 5. versenyszámban, az 1,500 dolláros Pot Limit Omahában méretes magyar csapat vett részt, a továbbjutás egyikük számára sem sikerült. Andrejkovics Milán, Traply Péter, Kwaysser Valdemár Ákos, Gelencsér Péter és Tolnai Tibor is a 80 fővel folytatódó második forduló előtt búcsúzott.

Besenyei Gergely
Tolnai Tibor (balra) nem járt sikerrel hétfőn Fotó: Besenyei Gergely

„Kiestem. Ja mégsem?!"

Az elmúlt három napban két alkalommal is majdnem távozott egy olyan játékos azstalától, aki egyébként megnyerte az adott leosztást. Az első eset a 40 ezer dolláros NL Hold'em hajrájában történt, amikor már csak 19-en voltak versenyben.

Éppen úgy tűnt, két asztalra olvad a mezőny, amikor egy magával kiesését elhitető, a nyílt lapokat elnéző játékost úgy kellett visszarángatni, mivel búcsúja helyett felezték a kasszát és életben maradt. A megzavarodott pókeres, nevezetesen Brian Townsend végül a 13. helyen zárt és 50 ezerrel többet keresett, mint azt eredetileg gondolta.

Az 1,000 dolláros viadal elején még furcsább szituáció esett meg, amikor az egyik résztvevő szintén elnézte a lapokat, összecsomagolt és a kijárat felé tartott. Mi több, az osztó a „nyertes" felé tolta a zsetonokat, amikor észrevette, felezik a kasszát. A búcsúzni készülő embert végül visszarángatták és folytathatta a játékot.

Tíz fantasztikus játékos a világbajnoki versenyen  

A világbajnokok bajnoka

Különleges viadalra került sor vasárnap és hétfőn. Az eddigi 39 főverseny-győztes, azaz a világbajnokok csaptak össze egy különleges tornán. Huszan vállalkoztak a játékra, köztük a címvédő Peter Eastgate, a végső diadalt az 1983-as bajnok, Tom McEvoy szerezte meg a legyőzve 2002-ben diadalmaskodó Robert Varkonyit.

Az egykori hős egy veterán autót, egy tűzpiros Chevrolet Corvette-et vehetett át, ám McEvoyt annyira nem hozta lázba a nyeremény. Mint mondta, még nem tudja, mihez kezd a járművel.

McEvoy nyereménye. Egyelőre nem tudja, mihez kezd a Corvette-tel  

Érdekes lapjárás

„A néha még magával is összevesző" 11-szeres WSOP-karkötős Phil Hellmuth méretes pofont viselt el meglepően visszafogottan vasárnap, a világbajnoki különversenyen. T-A-Q–A–6 közös lapok láttán biztos lehetett sikerében Q-Q-t tartva, mikor ellenfele, Jim Bechtel A-A-t, azaz ász pókert fordított. Gyönyörű lapütközés.

Az 1,000 dolláros tömegviadal első órájában került sor egy másik látványos partira. Az eddig fantasztikus évet produkáló hölgy, Vanessa Rousso asztalán osztottak ki három játékosnak egy ász párt és két király párt. Egy biztos, az A-A-t markoló játékosnak nem kellett aggódni, hogy ellenfelei szettre javulnak.

Fájó Nadal-vereség, elúszó Hansen-milliók  

Nadal veresége nem csak a spanyolnak fájt

Nem hiába hiányolták Gus Hansent a világbajnokságról. Kiderült, a Dán Óriás Párizsban tartózkodott, nem véletlenül. Személyesen akart megbizonyosodni arról, hogy a 900 ezer dolláros (180 millió forintos) befektetése jól muzsikál. A pókersztár fogadott: Rafael Nadal Roland Garros-győzelmét tette meg, bízva abban, hogy az idei torna előtt Párizsban 28 mérkőzés óta veretlen spanyol zseni 2009-ben sem talál legyőzőre.

A fogadóirodák 1,4-1,5-es szorzóval adták a világelső végső sikerét, de ezúttal ez nem következett be, a 4. fordulóban hatalmas szenzációt okozva kiesett. Azt nem tudni, mit művelt Hansen pénzének elúszása után, de lehet, jobban járt volna, ha Las Vegasban kártyában fialtatja meg vagyonát.

A nap videója

Minden nap egy emlékezetes partit mutatunk meg a korábbi évek WSOP-jairól. Ezúttal a 2005-ös főverseny legelső leosztása kerül a terítékre. A mottó: „Hogyan bukjunk öt perc alatt 10 ezer dollárt."

MINDEN A PÓKER-VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

►LEGFRISSEBB: Egy magyar a világ legpechesebb pókerese

►A pókertörténet legszörnyűbb leosztásai

►Nem lett vb-döntős a magyar pókerbajnok

►Dühében szétverte csuklóját a pókersztár

►Magyar pókerünnep készül Vegasban

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu