Dühében szétverte csuklóját a pókersztár

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 30. 23:34
„Ez történik, amikor rosszul játszok" – mondta a feldühödött négyszeres bajnok, David Chiu, miután saját csuklóját olyannyira összeverte, hogy orvosi segítségre szorult a 40. WSOP (póker-világbajnokság) 2. versenyszámán, a 40 ezer dollár nevezési díjú NL Hold'em során pénteken. Kiderült, három világsztár hatalmas összegben kötött fogadásokat, Gus Hansen, Phil Ivey és Daniel Negreanu összesen 1,3 millió dollárt kockáztat. Van aki nem tudott róla, mégis csalt, a hírhedt Phil Hellmuth pedig egyórás sportolással vezette le kiesése okozta idegességét. Összegyűjtöttük a vb első három napjának legjobb történeteit!


4. Phil Hellmuth „majd felrobbant" kiesése után

Ugyan Phil Hellmuth a WSOP történetének legeredményesebb játékosa, de idegileg finoman szólva is labilis. A hangos kirohanásairól, ellenfeleit szidalmazó ordibálásairól híres klasszis nyolc millió forintja vált köddé (a 40 ezer dolláros NL Hold'em tornán), amikor nem kevésbé híres ellenfele, Phil Ivey kiejtette pénteken. Egy A-K vs A-J partiban, K-8-6–8–9 nyílt lapok kedveztek riválisának, a szokásos műsor természetesen nem maradt el.

„Amikor nagyot emel rám (Ivey - a szerk.) tudnom kéne, hogy jó lapja van" – mondta Hellmuth, aki hozzátette, 40 percig keményen futott, majd 20 percig emelt súlyokat, mire lehiggadt kiesése után.

 

3. 900 ezer dollár Nadal győzelmére, 200 ezer egy vb-karkötőért

A sportág két valódi királya idén is megkötötte hagyományos fogadását. Daniel Negreanu és Phil Ivey 200 ezer dollárt ad át a másiknak, abban az esetben, ha egyikük karkötőt nyer a világbajnokságon. Ivey tavaly ráfizetett, amikor a mindig viccelődő kanadai bizony felért a csúcsra és karrierje negyedik WSOP-győzelmét aratta.

Eközben a nők kedvence, Gus Hansen „sem kispályázik". Köztudott, naponta több százezer dollárokkal dobálózik az online termekben, de azért akkor is elképesztő összegben fogadott arra, hogy a spanyol Rafael Nadal nyeri a Roland Garrost. Persze a francia tenisztorna négyszeres címvédőjénél nehéz biztosabb ajánlatot keresni, de az általa a pletykák szerint feltett 900 ezer dollár (182 millió forint) egy életre elegendő lenne egy hétköznapi ember számára.

Gus Hansen és Daniel Negreanu emlékezetes partija

$$fhvideo:63008$$

2. Eggyel több lapot kapott, all-in ment, majd kizárták és kiesett

Valószínűleg az idei WSOP legszerencsétlenebb embere, aki azért esett ki a pénteki Omaha-versenyről, mert eggyel több lapot kapott. A négy helyett öt kártyát osztottak a játékosnak, aki a furcsaságot csak akkor vette észre, amikor már minden pénzét középre tolta. 

 

A versenybírók úgy döntöttek, érvénytelennek minősítik a pókeres lapjait, aki így kiesett, 1,500 dollárja (303 ezer forintja) bánta. A leosztásban résztvevő másik két játékos osztozott pénzén.

 

1. Megsérült a négyszeres bajnok, miközben pókerezett!

Az első napok legérdekesebb történetét mindenképpen David Chiu szolgáltatta. A négyszeres vb-karkötős pénteken a 40 ezer dolláros verseny közepén hívott orvosi segítséget. A kínai származású versenyzőnek pókerezés közben megsérült a jobb csuklója. 

 

Ha egy futballpályán megrúgnak valakit és ápolást kér, megérti az ember, de miközben egy széken ülve kártyázik már nehezen. Eleinte nem lehetett tudni pontosan mi történt, de később kiderült, Chiunak annyira elege lett saját magából, hogy gyakorlatilag szétverte kezét.

 

A sérült testrészt az orvosok egész este jegelték, így a forróvérű profi bal karjával, szerencsétlen mozdulatokkal rendezgette zsetonjait az este hátralévő részében. Indulatok ide, fájós csukló oda, a játékos továbbjutott a viadal harmadik napjára és legalább 72 ezer dollár (14,5 millió forint) üti a markát.  

MINDEN A PÓKER-VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

►Tóth Richárd továbbjutott Omahában

Hihetetlen: 95 éves játékos a póker-vb-n

►Magyar pókerünnep készül Vegasban

►Gyűlölt pókersztárok, pedofikok, csalók

A 40. WSOP versenyei, teljes programja

A 39. WSOP összes eredménye, statisztikája

►A vb-főverseny eddigi győztesei

►A vb-karkötősök örökrangsora

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu