Gyűlölt pókersztárok: pedofilok, csalók

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 19. 16:54
Videókkal! WSOP-visszaszámlálás, még 8 nap. Tudják mi a közös az alábbi nevekben: Jamie Gold, Robert Varkonyi, Chris Moneymaker, Amarillo Slim és Joe Hachem? Valamennyien megnyerték a legnagyobb pókertornát, a WSOP (World Series of Poker) főversenyét, azaz a világbajnokságot. Nyilván a kártya világában valamennyien nagy névnek számítanak, de vannak, akik azóta végképp befutottak, igazi ünnepelt sztárok lettek, míg mások így vagy úgy eltűntek a süllyesztőben. Egyesek egyszerűen képtelenek voltak hasonló sikerekre, mások botrányba keveredtek...


5. Jerry Yang (a 2007-es világbajnok)

 

Kétségtelen a két évvel ezelőtti WSOP-döntőn kevesen gondolták, hogy a szociális munkás Jerry Yang reménytelen helyzetből indulva megnyeri a póker legféltettebb kincsének számító karkötőt. Márpedig így történt! Nyolc döntős ellenfele közül héttel végzett, agresszív játéka pedig busásan kamatozott, 225 dolláros selejtezőről bejutva nyerte meg a 8,25 millió dolláros fődíjat.

 

Szép teljesítmény kétségtelen. Mi történt azóta Yanggal? Gyakorlatilag semmi. Sokak minden idők legszürkébb bajnokának tartják, hiába remek személyisége, a póker világában képtelen érvényesülni. Ráadásul diadala óta egyetlen eredményt tud felmutatni, egy 1,324 (!) dolláros nyereményt egy kisebb tornáról, de ezzel be is zárult a lista. Nem is csoda sokan kérdezik: Ki ez a férfi?

Jerry Yang megnyeri a 2007-es világbajnokságot

$$fhvideo:108121$$


4. Amarillo Slim (az 1972-es világbajnok)

 

Amarillo Slim (született Thomas Austin Preston, Jr.) 1972-es sikere idején az egyik legnépszerűbb kártyásnak számított az Egyesült Államokban. Nézett televíziós műsorokban szerepelt, igazi reklámarcnak számított évtizedeken át. Ugyan többen szélhámosnak tartották és személyiségét is megkérdőjelezték, de csak néhány éve fordult igazán rosszra a legendás kártyás renoméja.

 

2004 augusztusában Slimet egy 12 éves családtag molesztálásával vádolták meg, amely kártyavárként döntötte romokba addig hosszú évek munkája alatt róla kialakult képet. Ráadásul mindez éppen akkor következett be, amikor már a póker nagyköveteként kezdték emlegetni és karrierje a megfilmesítés küszöbén állt. Azóta is sokan találgatják, mennyire tekinthető bűnösnek, egy biztos, csodával határos lenne, ha valaha is tisztára tudná mosni nevét.

Amarillo Slim: soha nem mossa le magáról a pedofília vádjait  
 
3. Robert Varkonyi (a 2002-es világbajnok)

 

Varkonyi több ezer játékost számláló mezőnyöket elnézve családiasnak számító 630 ellenfelet legyőzve ért révbe a 2002-es WSOP főversenyén.

 

Annyira ismeretlennek és új névnek számított a póker világában, hogy a már akkor befutott sztárok egyszerűen egy „fishnek" tartották. Az egyik fő szószóló, Phil Hellmuth végül nem is járt messze az igazságtól.

Robert Varkonyi diadala

$$fhvideo:108127$$

A győzelem volt karrierje csúcsa, érdektelen személyisége nem nagyon mozgatta meg az embereket, sokan azt állították, hogy sikerével saját magán kívül az egész kártyaéletre végzetes csapást mért.

 

Elnézve a 2003-as áttörést jelentő vb-t és Chris Moneymaker diadalútját, a játékosok fejében csak rémálomként maradt meg Varkonyi diadala. 

Robert Varkonyi szürke személyisége keveseket vonzott  

2. Jamie Gold (a 2006-os világbajnok)

 

Minden idők legnagyobb mezőnye, 8,773 ember zsúfolódott össze Las Vegasban 2006-ban, hemzsegtek a szponzorok, a profik és az online termek képviselői. Történelmi torna elé nézett a pókervilág. A hangulatot tovább fokozta, hogy az utolsó kilenc játékos között három ismert név, Allen Cunningham, Michael Binger és Paul Wasicka is helyet foglalt.

 

A sztárok helyett azonban egy hollywoodi ügynök hatalmas zsetonelőnyét kamatoztatva besöpörte a 12 (!) millió dolláros fődíjat. Gold nem tartozott a legnépszerűbb játékosok közé, de egy hónappal győzelme után sorsa még rosszabbra fordult.

Jamie Gold hihetetlen győzelme Las Vegasban

$$fhvideo:108125$$

Egy nevezési díját félig álló támogatója kitálalt, a híres bajnok nem hajlandó megosztozni a mérhetetlen vagyonon! Végül Gold megegyezett Crispin Leyserrel, de hírnevét méretes csapás érte.

 

Ehhez adódott hozzá, televíziós szereplései során kiütköző érdekes játéka, amelyet sokan csak „donk" (szamár) illetve „fish" (hal) szavakkal illettek. Így hiába zsebelte be a pókerbizniszben soha nem látott vagyont, a legtöbben minél hamarabb el szerettek volna feledkezni róla.

 

Jamie Gold, nem akart osztozni mecénásával, sokba került  

1. Russ Hamilton (az 1994-es világbajnok)

 

Voltak eddig karaktert mellőző, szerencsés győztesek, nevüket megtépázott bajnokok, a legjobban gyűlölt személy nyakába azonban ennél jóval nagyobb baklövés varrható. Mi kell tenni valakinek ahhoz, hogy ezt a szörnyű címet kiérdemelje? Aktívan résztvegyen a világ egyik vezető online oldalán zajló csalási botrányban! 

 

A korábban látott amatőrökkel ellentétben Hamilton nagy népszerűségnek örvendett vegasi körökben, nagytudású, remek adottságokkal rendelkező játékosnak tartották. Egy igazi nagy név lenne mind a mai napig, ha 2008 őszén fény nem derült volna piszkos ügyeire. Az egyik vezető szerencsejátékokat felügyelő társaság bizonyítékokat mutatott fel, hogy az 1994-es világbajnok áll az Absolute Poker oldalon végrehajtott csalási botrány mögött. 

 

Mint ismeretes, hézagos volt az online terem biztonsági rendszere, így egyesek ellenfeleik lapjait látva voltak képesek pókerezni, feltűnően nagy összegeket legombolva a riválisokról. A hír hallattán a teljes kártyaélet megrendült és nem kegyelmezett Hamiltonnak. A legaljasabbnak nevezték, a 2006-os év játékosa, Tom Schneider azt mondta, többet ártott a pókernek, mint a képzeletbeli lista következő száz tagja együttvéve.

 

Az eset is bizonyította, amikor nagy pénzek cserélnek gazdát, mindig fennáll a korrupció veszélye. Így zárul listánk, ezért Russ Hamilton minden idők legutáltabb játékosa.  

Russ Hamilton, minden idők legnagyobb pókercsalásának főkolomposa  
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu