Az első magyar továbbjutás a póker-vb-n

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 30. 14:17
Remekül hajrázott, így kevéssel az átlagos zsetonmennyiség alatt továbbjutott Tóth Richárd a 40. WSOP (World Series of Poker) 3. versenyszámában, az 1,500 dolláros Omaha Magas/Alacsony nyolcas határral szabályrendszerű tornán. A másik magyar induló, Gelencsér Péter nem sokkal a nap vége előtt búcsúzott, a 918 indulóból alig 208-an maradtak. A 2. versenyszámban, a jubileumi, 40 ezer dolláros NL Hold'em tornán viszont már csak 23-an maradtak és hatalmas pénzekért folyik a játék vasárnapig.


A pénteki harmadik napon már javában beindult az élet Las Vegasban, ahol egyszerre két verseny csalogatta a játékosokat a Rio Casinóba. A magyarokat elsősorban az Omaha Magas/Alacsony vonzotta, ahol a vb-t évek óta járó Tóth Richárd és az első WSOP-ján szereplő Gelencsér Péter pókerezett.

AZ OMAHA MAGAS/ALACSONY SZABÁLYAI:
Az Omaha Magas/Alacsony az Omaha egy verziója. A játék menete végig megegyezik a rendes Omahával, csak itt a végén két részre osztják az összegyűlt tétet.
Az egyik fele a „magas kassza". Ezt az nyeri akinek a legmagasabb lapja van, pont mint a hagyományos játékban. A másik fele az „alacsony kassza". Ezt a legkisebb kéz nyeri. Legkisebb kéznek az számít, akinél öt különböző lap van, ami közül egyik sem lehet nyolcasnál nagyobb. (Tehát nem lehet benne, pár, drill stb. Viszont a sor, flös itt nem számít.)
A legjobb alacsony lap az A2345. Ha több megfelelő lap is van, akkor az nyer, akinél a legalacsonyabb magas lap van. Ha ez egyforma, akkor a következő dönt. Példa: A 2 4 5 6 vs A 2 3 7 8 esetén az első játékos nyer, mert neki hatos a legmagasabb lapja, a másiknak meg nyolcas.
Ha nincs megfelelő alacsony kéz, akkor a teljes potot a legjobb lap tulajdonosa nyeri. Mindenki indulhat egyszerre a magas és alacsony kasszáért is. Fontos, hogy az Omaha Magas/Alacsonyban is két lapot kell a kézből használni, és hármat az asztalról, azonban az alacsony és a magas kasszához lehet más lapokat használni a kézből is, és az asztalról is.
(Forrás: pokerszabalyok.com)

A 918 induló nagyrésze odaveszett, így a korábbi bécsi bajnok is, aki nem sokkal a nap vége előtt kényszerült búcsúra. Tóth sem állt jobban, azonban a hajrában számos nagyobb kasszát elvitt, így nem sokkal az átlagot jelentő 20 ezres érték alatt, 18 ezer zsetonnal várja a második fordulót. 

Egy emlékezetes parti Tóth Richárddal (2006, EPT Koppenhága)

$$fhvideo:66665$$

Szombaton 208-an folytatják, az első 90 részesül a 1,25 millió dolláros (250 millió forintos) nyereményalapból. Némi szerencsével akár az első magyar fizetős helyezés is megszülethet mindjárt a harmadik versenyszámban. Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt két honfitársunk is a pénzben zárt.

 

Közben tovább folytatódott a 40 ezer dolláros NL Hold'em is, ahol 89-ről 23-ra olvadt a mezőny és már javában a fizetős helyek között járnak. Az utolsó órában igazi sztárok búcsúztak, így a gönyörű Vanessa Rousso, aki egy Q-Q vs A-K partiban maradt alul a riverre érkező ásszal.

Justin Bonomo A-J-ja nem elég jó (WSOP)

$$fhvideo:98185$$

A WSOP 40. születésnapja alkalmából rendezett különleges viadal vasárnap zárul, ahol a győztes csaknem kétmillió dollárral gazdagodik. 

WSOP, 2. VERSENYSZÁM, 40,000 DOLLÁROS NL HOLD'EM,
ZSETONÁLLÁS A 2. FORDULÓ UTÁN (201/23 INDULÓ)
1. Justin Bonomo Egyesült Államok 2,678,000
2. Ted Forrest Egyesült Államok 2,586,000
3. David Baker Egyesült Államok 2,367,000
4. Greg Raymer Egyesült Államok 2,287,000
5. Lex Veldhuis Hollandia 2,103,000

MINDEN A PÓKER-VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

►Hihetetlen: 95 éves játékos a póker-vb-n

►Bedőlt az első magyar pókermenet Las Vegasban

►Magyar pókerünnep készül Vegasban

►Gyűlölt pókersztárok, pedofikok, csalók

A 40. WSOP versenyei, teljes programja

A 39. WSOP összes eredménye, statisztikája

►A vb-főverseny eddigi győztesei

►A vb-karkötősök örökrangsora

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu