Magyar lőtte Európa trónjára a délieket

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 23. 22:20
Fantasztikus mérkőzés végén az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám góljával, hosszabbítás után győzte le 8-7-re az olasz Pro Recco együttesét a montenegrói Primorac Kotor csapata a férfi vízilabda Euroliga döntőjében. A két együttesben összesen hat magyar játékos szerepelt, a szlávoknál kettő (Kiss Gergely és Steinmetz), míg a taljánoknál négyen is (Benedek Tibor, Märcz Tamás, Kásás Tamás és Madaras Norbert) a vízben voltak. A bronzérmet a horvát Jug Dubrovnik szerezte meg.


A kontinens vízilabdázóinak elitjét láthatták a rijekai uszodába kilátogató szurkolók szombat este. Sajnos, ezúttal magyar csapat nélkül rendezték meg az Euroliga Final Fourját, ám nem szégyenkezhettünk, hiszen a két döntős csapatban hat magyar is ott volt a medencében. A parton pedig ott állt Kiszelly Gábor igyekezett rendet teremteni a medencében.

Az első negyed csendesen telt, hamar megszerezték a vezetést a montenegróiak. Nem késett sokat a Recco válasza sem. Kásás Tamás egy kisebb hullámnak is köszönheti, hogy labdája a gólvonalról befelé és nem kifelé táncolt...

A második részben három magyar gólt is láthatott a közönség. No, meg kétgólos Kotor-vezetést. Märcz bombájára azonnal érkezett a válasz, majd Kiss Gergő is bevágott egy büntetőt, így máris a Primoracnál volt az előny. Milosevics találatával már kettővel mentek a montenegróiak, ám Benedek néhány másodperccel a vége előtt még szépített (3-4)

A fordulás utáni percek elsősorban Radics parádés védéseiről marad majd emlékezetes. Neki is köszönhető, hogy képtelenek voltak az olaszok betalálni. Igaz, a kotori fiúk sem remekeltek. A némaságot olimpiai bajnokunk, Steinmetz Ádám törte meg. Gyönyörű - emberelőnyös -  góljával már 5-3-ra vezetett a Juvgoszláv utódállam csapata.

A zárórész viszont a Reccóé volt. Az olaszok szinte elsöprő lendülettel sodorták el ellenfelüket. Pedig Paskovics góljával már hárommal mentek a kotoriak. Jokics, Kásás és Udovicsics viszont úgy gondolták, ideje elkezdeni játszani. Egyenlítettek is az olasz póló büszkeségei (6-6). Kiss Gergely és Kásás újabb góljai nem osztottak, nem szoroztak - jöhetett a ráadás.

Az első három perc nem hozott eredményt, a második annál inkább! Steinmetz Ádám egy lövés utáni kipattanó labdát kotort a hálóba. Ezzel a találattal nyert a Kotor és megszerezte története első Euroliga-győzelmét. A sorozatban negyedszerre döntőbe jutó Pro Reccónak pedig meg kell elégednie az ezüstéremmel.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, DÖNTŐ:
PRIMORAC KOTOR (montenegrói) - PRO RECCO (olasz) 8-7 (1-1, 3-2, 1-0, 2-4)
A harmadik helyért:
Jug Dubrovnik (horvát) - Mladost Zágráb (horvát) 14-13

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu