Godova kiesett, Petrovics volt a favorit

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 24. 14:01
Nem Godova Gábor, hanem Petrovics Mátyás lett a női válogatott szövetségi kapitánya. Egy győzelem, két döntetlen és egy elmaradt találkozó a nemzetközi kupákban az elmúlt hétvége magyar mérlege. A szövetség főtámogatót, a bajnokság névadó szponzort kapott. Többek között erről formált véleményt a SportHíradó.hu sportági szakértője, Vincze Balázs.


„Nem hiszem, hogy szakmai megfontolásból lépett volna vissza Godova Gábor a jelöltségtől, mint volt kapitány szerintem hitt magában és a programjában. Nem látok bele, mi motiválta őt ebben a döntésében, de így egyértelműen Petrovics Mátyás volt nálam is a favorit. Fiatal edző, de már évek óta rutinosodik a szakmában. Az Újpest trénereként férfivonalon, a női válogatott másodedzőjeként női vonalon is szerzett tapasztalatokat, mindez többet nyomott a latban, még ha csak egy szavazat erejéig is. Sudár Attila olimpiai bajnokként Petrovicsnál kevesebb edzői tapasztalattal bír, mellette a játékosmúltja és egyénisége szólt. Kihívás a női válogatottat vezetni az olimpián és egyéb világversenyeken, jómagam viszont inkább maradok férfivonalon.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Petrovics Mátyás az új női pólókapitány


A férfi Euroliga csoportkörében a Vasas Marseille-ben nyert (10-6), az Eger hazai pályán játszott döntetlent a Partizannal (7-7). A LEN-kupában a Szeged Újvidéken ért el döntetlent a vendéglátó Vojvodina ellen (10-10), a Honvéd mérkőzése viszont az utazás nehézségei miatt elmaradt, így február elején besűrűsödött Vad Lajos együttesének programja.


„Az Euroligában az eddig is csak kicsit nyitva hagyott kapuk végleg bezárultak, már ami a továbbjutást illeti. A Vasasnak nehezen indult a mérkőzése Marseille-ben, de aztán biztos, négygólos győzelem lett a vége. Ahogy vártam, az egri közönség ismét nagyot szurkolt a csapatnak, így tudtak egy esélyesebb gárdával döntetlent játszani otthon. A harmadik negyed vége felé volt egy vitatott eset: messze nem mindegy, hogy 6-4 vagy 6-5 az eredmény egy ilyen forró hangulatú rangadón a záró rész előtt. Így is volt esély a győzelemre, a bravúrra, de a Partizan a hajrában egyenlített. A szerbek idegenben a Vasas után az Egert is hét gólon tudták tartani, ez pedig védekezésüket dicséri. A találkozón azért meglátszott: a mérkőzés Gerendás György csapatának sokkal fontosabb volt, mint a szerbeknek. A Szeged idegenbeli döntetlenjével nagy lépést tett az elődöntő felé, a Tisza-partiak tovább erősítettek azon a véleményemen, hogy a szezonban ők ebbe a nemzetközi kupaszereplésre kapaszkodnak. A Honvéd meccse elmaradt, és így mis sem lettünk okosabbak. Talán annyival, hogy a február eleje nekik besűrűsödött. Három bajnoki, közte az FTC elleni rangadóval között játsszák le a Kazany elleni oda-visszát, benne az utazás tortúrájával. Nehéz feladatnak ígérkezik, főként, hogy váratlanul érte őket a dolog, de azt mondom: a Honvéd most bebizonyíthatja, akár a rájátszásban is számítani kell vele, hiszen ott hasonlóan nehéz menetelés vár az érintettekre.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Elmaradt az egri bravúr a Partizan ellen

Négyéves főtámogatói szerződést kötött a Vodafone a honi szövetséggel: a válogatott kiemelt, a két élvonalbeli bajnokság névadó szponzora lesz a telekommunikációs vállalat.

„Minden támogatásnak, ami a sportba, de különösen a sportágunkba érkezik, örülni kell. Főként a mostani helyzetben. Nem tudom, az új szerződést pontosan milyen részletekkel köttetett meg, illetve az mit fedez majd, mire elég, de információim szerint marad minden a mostani leosztás szerint. Azaz a csapatokat továbbra sem terheli a játékvezetői díj a két élvonalbeli bajnokságban és az országos utánpótlás-bajnokságban. Mert ez óriási pluszt jelentene a szakosztályoknak, ha mindezt maguknak kellene kigazdálkodniuk.”

Kemény Dénes egy sajtótájékoztatón elárulta: ha a folytatásban nem vállalta volna el a férfiválogatott kapitányi tisztségét, akkor visszament volna dolgozni a szakmájába, állatorvosként.

„Az biztos, hogy egy ilyen sikeres kapitánynak, ilyen eredmények után nehéz lenne kihívást és motivációt találnia a klubmunkában. De abban is biztos vagyok: azért neki is nagyon hiányzott volna a vízilabda. Örüljünk, hogy így döntött.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Kemény Dénesnek már papírja van róla


Hosnyánszky Norbert szerint a válogatottban annyira nincsenek bérelt helye, hogy még ő sem érezheti biztonságba magát.

„Szerintem ezt inkább az udvariasság mondatta vele és az, hogy a kapitányé az utolsó szó. Csapatunk átalakulóban van, azok, akik ott voltak Pekingben és meg is maradtak, azok jelenthetik idén a folytonosságot a munkában. Idén a Vasas négy olimpiai bajnoka biztos kerettag lesz, Londonra viszont valóban nem lehet kijelenteni, hogy xy tuti tagja az olimpiára utazó csapatnak. Kemény Dénes az állandó mag mellett négy játékost cserélt a csapatban a múltban, Hosnyánszky Norbi rutinos, jó játékos nemzetközi szinten is, a bő keretbe meghívottak többsége hozzá képest nyeretlen kétéves. Most! Nem tudni, mi lesz három és fél év múlva.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Hosnyánszky jókor szállt jó buszra

A bajnokságban a BVSC öt góllal verte alsóházi rangadón a Fehérvárt, a hétvégén azonban a Domino vár rá.


„Ki-ki meccsre készültünk a Fehérvár ellen, amely már akkor eldőlt, amikor az anyagi nehézséggel küzdő ellenfél kilenc játékossal megérkezett. Ők persze nagyon odatették magukat, nem feltett kézzel jöttek a medencébe, de a végére elfáradtak. Nagyon fontos meccset tudtunk megnyerni. A Domino ellen, és itt bármelyik „felsőházi” csapatot mondhatnám, úgy kiállni nem lehet, hogy csak tanulni megyünk. Reális célunk persze nem lehet a győzelem, de még a pontszerzés sem, az erőviszonyok ismeretében azért hajtunk, ne a hatodik percben dőljön el a találkozó és próbáljunk kihozni egy szoros eredményt.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu