Elmaradt az egri bravúr a Partizan ellen

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 17. 21:40
Az Eger hazai medencében játszott 7-7-es döntetlent az éllovas Partizan Beograddal a vízilabda Euroéiga D csoportjának harmadik fordulójában. A vendégek 10 mp-cel a vége előtt egyenlítettek. A magyar bajnok TEVA-VasasPlaket 10-6-ra győzött a CN Marseille vendégeként, ezzel nagy lépést tett a továbbjutást irányába. A hazai együttes már 3-0-ra vezetett, utána azonban a vendégek magabiztosan fordítottak.


EUROLIGA, D CSOPORT, 3.FORDULÓ:
ZF-Eger - Partizan Beograd (szerb) 7-7 (4-3, 1-1, 1-1, 1-2)
CN Marseille (francia) – TEVA-VasasPlaket 6-10 (3-1, 1-4, 1-3, 1-2)

 

Gerendás György vezetőedző együttese az első és a második fordulóban is elmaradt a várakozásoktól, a Vasastól elszenvedett hazai vereség és a márseille-i döntötlen után csak a győzelem adhatott reményt a folytatásra. A Partizan szombatig makulátlan mérleggel vezetett a kvartettben, vagyis most is jó eséllyel pályázott a sikerre.

 

Szerencsére az egri fiúk kiválóan kezdték remek közönségük előtt a találkozót, Varga találatára azonban Filipovics büntetőből válaszolt. Hamarosan Feltham gólja után ugrott talpra a közönség addig ücsörgő része, de ezt Vujaszinovics passza után Bailly egalizálta (2-2) Mindig az Eger vezetett, Biros és Varga is remekül zilálta szét a vendégek amúgy kőkemény védekezését. Egy negyed után 4-3 volt az állás.

 

Forrt a víz, a második felvonásban 5-3-nál először volt két gólos a hézag. A végén ismét szépített a Partizan, amely elmaradt attól a teljesítménytől, amellyel legyőzte a Vasast. A harmadik negyed elején egy ügyes labdaszerzés után újfent Biros villant, majd egy baki után Mitrovics szépített (6-5).

 

Sajnos, kimaradt két egri fór, mindkétszer pontatlanság és figyelmetlenség okán. Szerencsére a túloldalon is kimaradt az emberelőny, a jól védő Szécsi mentése nyomán. A záró negyed elején Pijatlovics előnyből egyenlített (6-6), ismét kezdődhetett az előnyszerzésért zajló csata.

 

Kimaradt helyzetek jellemezték a következő perceket, Szécsi fenomenálisan állta útját a bombáknak. Az egriek egyre fáradtabbak voltak, alig dolgoztak ki lehetőségeket. Szerencsére 1:22 p-cel a vége előtt Hegedűs parádésan lőtt 7 méterről, újra az Egernél volt az előny (7-6). A Partizan elkapkodta a következő támadást, így a végén Bárány centerből dönthetett volna, de nem volt ereje a lövéshez. A szerbek 10 mp-cel a vége előtt fórból ismét egalizáltak, most már Szécsi is tehetetlen volt (7-7).

 

Gerendás György időt kért, az utolsó támadás során előnybe került a magyar együttes, de Binder lövése elhalt a kapusban. Maradt a döntetlen, amellyel a Partizan szinte be is biztosította a továbbjutását, míg az Egernek csodára lenne szüksége.

 

MARSEILLE-VASAS

 

A két csapat eddig ellentétes „utat” járt be az Euroligában: a franciák súlyos vereséget szenvedtek Belgrádban a Partizan vendégeként, majd bravúrral szereztek pontot vendéglátóként az Eger ellen. A Vasas remek sikerrel nyitott a hevesiek otthonában, majd a Komjádiban kaptak ki egy góllal a szerbektől. Vagyis két kör után a magyar bajnok állt sokkal jobban, újabb siker esetén nagy lépést tehettek a továbbjutás irányába.

 

Hosnyánszky kihagyott 5 méterese indította a találkozót, mégis magyar játékos nyitotta a gólok sorát, de ennek nem örült Földi László vezetőedző, lévén Tromler a Marseille-t juttatta vezetéshez. A Vasas pontatlan volt az ellenfél kapuja előtt, míg a hazaiak repültek a vízen, Favry kétszer is mattolta Nagyot, miközben Varga Dániel 2-0-nál büntetőt rontott. Óriási luxus!

 

A nyitó negyed vége előtt Varga Dénes szépített, de hatalmas változásra volt szükség a folytatásra. A második felvonásban Katonás tovább szűkítette a különbséget, majd Tromler újabb találatára Varga Dénes felelt (4-3). Ekkor újabb francia fór jött, amely kimaradt, majd Kis egalizált.

 

Ezután már végre a Vasas reményei szerint alakult a találkozó, a játékrész vége előtt Hosnyánszky előnyhöz juttatta csapatát, majd a harmadik negyed elején Kis duplája már három gólosra hizlalta az előnyt. Egyre jobb lett a helyzet, ezen még Audon távoli találata sem módosított jelentősebben. Varga Dénes tett is arról, hogy újra elcsendesedjen a hazai publikum, újabb remek találata után már 8-5 volt az állás.

 

A negyedik negyedben Simon még szépített, de utána Katonás és Varga Dénes is eredményes volt, így a Vasas magabiztosan, 10-6-ra győzött Marseille-ben.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu